WEDO otevírá moderní depo v Ejpovicích

Praha, Plzeň, 30. září – Český logistický operátor WEDO pokračuje v rozšiřování
a zefektivňování svých přepravních kapacit. Nově přesouvá své stávající plzeňské depo do moderních a větších prostor v Ejpovicích. Nové depo je na strategickém místě přímo u dálnice D5, což společně s technickým vybavením umožní efektivnější a rychlejší doručování zásilek nejen v Plzeňském kraji.

Díky moderním technologiím a větší ploše se usnadní a zrychlí kapacita obsluhy celého regionu. „Depo v Ejpovicích je postavené přímo na míru našim potřebám. Je mimo jiné vybavené technologií pro automatickou manipulaci s balíky, která usnadní jejich vyložení i naložení. Tím se naše služby opět zefektivní a zrychlí, což ocení hlavně adresáti zásilek z celé oblasti západních Čech,“ vysvětlil generální ředitel WEDO Daniel Mareš.

Podobné technologické vylepšení a rozšíření kapacit přitom čeká i další depa. „Naším cílem je mít takto vybavená všechna depa do roku 2023,“ dodal. Maximální kapacita depa
o rozloze téměř 1600 m2 je plánovaná na 8 000 zásilek denně. Automatizovanou nakládku a vykládku umožní nejen moderní manipulační technologie, ale i 40 kurýrních dveří a tři rampy na vykládku. „E-shopy i klienti očekávají, že letošní vánoční sezóna bude rekordní. Veškeré naše přípravy proto směřují na posílení kapacit, a tím i vylepšení zákaznické zkušenosti. Nové depo nám v tomto směru výrazně pomůže nejen letos, ale i do dalších let,“ dodal Daniel Mareš. 

„Přípravu na hlavní sezonu, která nastává před Vánoci, jsme zahájili již na začátku roku. Optimalizace dep, tras i nové technologie k tomu samozřejmě patří,“ vysvětlil. Letošní vánoční sezóna bude podle e-shopů rekordní, téměř polovina e-shopů očekává růst tržeb oproti loňskému roku, pětina dokonce věří ve více jak 20% růst.

WEDO je na nárůst kapacit připraveno, nové depo v Ejpovicích je dalším krokem
ve zvyšování efektivity a kapacity operátora.  WEDO letos rozšířilo počet výdejních míst, začalo jsme nabízet vlastní výdejní boxy. „Počítáme s tím, že zájem o přepravu zboží bude oproti současnému stavu několikanásobný, posílíme počty kurýrů i aut, budeme mít rozšířené skladovací plochy. Očekáváme, že ve špičce budeme rozvážet až 100 tisíc balíků denně,“ uvedl Daniel Mareš.

WEDO chce v nejbližších měsících pokračovat ve svém rychlém růstu. Bude rozvíjet všechny své distribuční kanály, rozšiřovat síť výdejních boxů, budovat nová logistická depa
a modernizovat ta stávající. Další investice zamíří do zkvalitňování zákaznické podpory
a servisu. Celkem v blízké době plánuje WEDO investice v objemu zhruba jedné miliardy korun, zajímat se přitom bude nejen o český trh.

O WE|DO CZ

WE|DO CZ je český logistický operátor, který v současnosti spolupracuje s 300 kurýry, více než 1 000 výdejními místy WE|DO Uloženka a provozuje 100 výdejních boxů v Česku i na Slovensku. Jeho dlouhodobou ambicí je maximálně přizpůsobit doručování zásilek zákazníkům a jejich potřebám. Vlastníkem společnosti jsou investiční skupiny PPF, EP Investments a Rockaway Capital.