Zákazníci Fashion Arény v rámci Dobročinného jarmarku VFN darovali doposud nejvyšší částku

Pražská Fashion Arena Prague Outlet uspořádala během posledního zářijového víkendu prodej darovaného oblečení v rámci projektu se Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze. Během Dobročinného jarmarku se návštěvníci sami mohli rozhodnout, kolik za vybraný módní kus zaplatí. Během dvoudenní akce se podařilo vybrat ve prospěch canisterapeutických služeb VFN Praha celkem 72 731Kč. 

Dobročinný jarmark je již tradiční aktivita pořádaná VFN Praha. Letos poprvé se konala ale mimo nemocniční areál, protože do prostor, ve kterých je akce tradičně realizována, je tento rok umístěno očkovací centrum. Zástupci nemocnice se proto rozhodli oslovit nejnavštěvovanější české outletové centrum. Od začátku září tak ve štěrboholském centru probíhal sběr vyřazeného oblečení, obuvi a módních doplňků. Do sbírky se mimo zákazníků centra zapojily i módní značky, které v centru mají svůj obchod. Vybrané oblečení, obuv, doplňky a hračky zaplnily celou aktuálně nevyužívanou prodejnu. 

Vybrané prostředky poputují na úhradu canisterapeutických služeb pro pacienty ve VFN Praha.  V současné nemocnici využívá služeb 5 canisterapeutických psů – dvě border kolie, jeden labrador a dva francouzští buldočci. Psí asistenti pomáhají na několika tamějších klinikách, jakými jsou například Psychiatrie, Adiktologie, Neurologie, Interní oddělení nebo Foniatrie. Přičemž do budoucna plánují službu poskytovat ještě na oddělení Geriatrie. Neprodaný módní sortiment poputuje dále ve prospěch charitativního sběrného boxu KLOK.TEX a Klubu pro svobodné matky, který Fashion Aréna dlouhodobě podporuje.

„Z nově navázané spolupráce s VFN Praha mám obrovskou radost. Podpora canisterapeutických služeb, které napomáhají při léčbě a rehabilitacích nejrůznějších onemocnění nás přímo nadchla. Sama mám doma dva psy, a proto jsem propojení od samého počátku podporovala. My jsme navíc centrum, do kterého můžete přijít i se svými mazlíčky. Vybraná částka předčila, jak naše očekávání, tak očekávání organizátorů charitativní sbírky a v porovnání s předchozími roky se jedná o vůbec nejúspěšnější ročník. Navíc neprodané oblečení pomůže i našim dalším partnerům. Ráda bych tedy poděkovala jak naším zákazníkům, kteří se rozhodli nevyužitému oblečení dát další šanci, tak naším nájemcům, kteří rovněž do sbírky přispěli“ dodává na závěr Lenka Čapková, ředitelka outletového centra Fashion Arena Prague Outlet.