Skupina Amper není nijak spojena se skupinou Bohemia Energy Entity

Na skupinu Amper se v posledních dnech s dotazy obrací zákazníci a partneři Bohemia Energy, která ukončila dodávky elektřiny a plynu na českém energetickém trhu. S ohledem na tuto skutečnost se skupina Amper, jménem majoritního vlastníka Jana Palaščáka, rozhodla vydat tiskové oznámení.

Současná situace skupinu Amper mrzí, ale nemá žádnou možnost, jak ji ovlivnit. “Skupina Amper není nijak vlastnicky, finančně ani personálně spojena s Bohemia Energy. V roce 2018 skupina změnila obchodní zaměření, prodala divizi Amper Market pod křídla Bohemia Energy a rozhodla se vydat cestou poskytování energetických služeb s minimální uhlíkovou stopou. Zároveň tímto krokem přestala skupina Amper být držitelem licencí pro obchod s elektřinou a plynem,” uvedl Jan Palaščák.

Nová strategie skupiny Amper je zaměřena na projekty v oblasti úspor energií (EPC), zajišťování projektové dokumentace, meteorologii pro potřeby energetiky, dopravy a dalších oborů, stejně jako na investice do energetických aktiv. Skupina Amper také na trh uvádí inovativní aplikace v čele s projektem CO2IN“V úspěšném rozvoji této činnosti skupina Amper rozhodně pokračuje a nemáme nic společného se současným děním kolem Bohemia Energy,” dodal Palaščák.