Vyšehradské fórum 2021: Jak investovat v době rostoucí inflace

Jak bezpečně investovat a spravovat majetek v době krize a inflace, to budou ústřední témata v pořadí již devátého ročníku Vyšehradského fóra. Největší investiční konference v tuzemsku odstartuje 21. října v 18 hodin v Kongresovém centru v Praze. Zájemci se mohou zúčastnit osobně, nebo se připojit on-line. 

Jedním z řečníků bude Juraj Karpiš, jeden z nejvýraznějších slovenských ekonomů současnosti. Je spoluzakladatelem a předsedou slovenského think-tanku, Institutu ekonomických a společenských analýz (INESS). 

Bude mluvit o investicích spojených s krizí a inflací a pojmenuje indikátory, které je potřeba sledovat, abychom předešli finančním problémům.

Je autorem bestselleru Zlé peniaze – sprievodca krízou, ve kterém kritizuje finanční systém založený na nekrytých penězích s nuceným oběhem. Ten považuje za hlavní příčinu posledních ekonomických krizí.

Dalším přednášejícím bude Pavel Ryba, zakladatel a obchodní ředitel Golden Gate CZ. Vystupuje na vysokých školách, připravuje ekonomické analýzy a pro média komentuje dění na trzích. 

Jeho přednáška pod názvem „17 zlatých pravidel bezpečného investování a správy majetku“ představí nadčasové zásady zdravého přístupu k investicím. Přiblíží pravidla pro správnou orientaci nejen v penězích a investicích, ale i době, ve které žijeme.  Poradí, jak uchovat či rozmnožit majetek pro příští generace. V loňském roce vydal svou první knihu Zlatý boss, který chodil bos.