Statutární město Brno podpořilo největší české esportové turnaje v Česku

Největší české esportové turnaje – Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách a Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách – jsou s Brnem neodmyslitelně spojeny. Finále obou z nich se od roku 2015 pravidelně odehrávají právě tam.  V letošním roce však soutěže poprvé proběhnou za podpory statutárního města Brna, kterou schválili brněnští zastupitelé v čele s primátorkou Markétou Vaňkovou. 

„Nepříznivá epidemiologická situace se podepsala i na tomto mistrovství České republiky v počítačových a mobilních hrách. Účast vystavovatelů je omezenější než v předchozích letech, proto jsme se rozhodli akci finančně podpořit. O pořadatelství se totiž navíc uchází i Praha. Bez podpory města by hrozilo zrušení akce pro letošní rok a také její přesunutí do jiného města v dalších letech,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Kreativní průmysly se v průběhu času staly součástí našeho každodenního života. Pro Brno je charakteristický zejména videoherní průmysl, který zde má bohatou tradici. Od roku 2015 Brno pravidelně hostí Mistrovství ČR v počítačových hrách. V tomto nejrychleji rostoucím průmyslovém odvětví na světě vidíme velký potenciál do budoucna, a proto je naším cílem systematicky podporovat jeho rozvoj v našem regionu. Těší mě tedy, že největší české esportové turnaje se opět uskuteční v našem městě,“ vysvětlil náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Od 26. do 28. listopadu proběhne na BVV – Brněnském výstavišti vrchol české esportové sezóny. V rámci festivalu Life! se uskuteční velkolepé finále dvou nejprestižnějších českých turnajů. Vodafone MČR v počítačových hrách přivítá nejlepší české a slovenské hráče ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Hlavními favority na titul budou liberečtí SINNERS, kteří v současnosti hrají největší globální soutěže a aktuálně se ve světovém žebříčku pohybují okolo 20. místa. Druhým turnajem bude finále Samsung MČR v mobilních hrách, kde se v Brně střetnou hráči titulů Brawl Stars a League of Legends: Wild Rift. Soutěži ve druhé jmenované hře poskytl oficiální podporu také americký vydavatel hry Riot Games. Oba turnaje získaly pro tento rok podporu statutárního města Brna vůbec poprvé. 

„Moc si vážíme podpory statutárního města Brna a velmi nás těší, že společně s námi rozvíjí potenciál, který esport má. Brno je dlouhodobým domovem našich největších turnajů a jsem rád, že se akce po roční pauze budou moci opět vrátit před živé publikum. I letos pro diváky z celé České republiky připravujeme jedinečný program a už teď mohu prozradit, že opět nastavíme laťku českého esportu o kousek výš,“ říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

Kde sledovat?

Pro diváky, kteří nebudou moci do Brna dorazit osobně budou připraveny přímé přenosy. Vodafone MČR v počítačových hrách a Samsung MČR v mobilních hrách budou vysílány nejenom na Twitch kanálech PLAYzoneCZ a PLAYzoneUP, ale také na facebookových stránkách televizní stanice Prima COOL. Kompletní pokrytí nabídne také HbbTV televizních stanic Prima. Přímé přenosy si tak budou moci fanoušci vychutnat i u svého televizoru. 

Program finále Vodafone MČR v počítačových a Samsung MČR v mobilních hrách

DatumTurnaj Herní titulFormát
6. a 7. 11. Vodafone MČR v PC hrách Hearthstoneonline
12. 11. až 14. 11.Vodafone MČR v PC hrách League of Legendsonline
24. 11. až 28. 11.Vodafone MČR v PC hrách CS:GOživě v Brně
26. 11.Samsung MČR v mobilních hrách Brawl Starsživě v Brně
27. 11. a 28. 11.Samsung MČR v mobilních hrách LoL: Wild Riftživě v Brně
11. a 12. 12. Vodafone MČR v PC hrách PUBGonline

Strategickým partnerem se pro letošní Vodafone MČR v počítačových hrách opět stal operátor Vodafone, titulárním partnerem turnaje v League of Legends pak Dr. Oetker. Generálními partnery jsou sázková kancelář Tipsport a výrobce počítačů HAL3000, výrobce hardwaru AORUS a výrobce monitorů AOC. Hlavními partnery soutěže jsou výrobci herního příslušenství HyperX, Predator a DEV1S.

Strategickým partnerem Samsung MČR v mobilních hrách se opět stává výrobce mobilních telefonů Samsung, který šampionát dlouhodobě podporuje. I další partnery pojí s mistrovstvím mnohaletá spolupráce. V šesté sezoně jsou jimi prodejce elektroniky DATART a výrobce síťových prvků TP- LINK.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportové akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů a zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit. V roce 2019 se strategicky spojila se stanicí Prima COOL. Cílem tohoto spojení je rozvoj esportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima COOL.

O Vodafone MČR v počítačových hrách 

Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholná akce profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 společností PLAYzone, která se stala jeho novým pořadatelem. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrpc.cz/.

O Samsung MČR v mobilních hrách

Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách je vrcholná akce mobilního profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj byl založen v roce 2016 společností PLAYzone. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrmobil.cz/.