Rok 2022 přinese další deepfake hrozby, kyberválky a útoky na mobilní peněženky, na očekávané trendy upozorní Check Point na virtuální konferenci

PRAHA – 1. listopadu 2021 Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), přední světový poskytovatel kyberbezpečnostních řešení, pořádá 2. listopadu 2021 od 9:00 virtuální konferenci Check Point eXperience Česko a Slovensko, na které vystoupí experti nejen na kybernetickou bezpečnost, těšit se můžete třeba na Danu Drábovou nebo Tomáše Salomona. Za poslední rok se počet kyberútoků na české společnosti více než zdvojnásobil a útočníci se snaží i nadále zneužívat koronavirovou pandemii a práci na dálku.

Check Point CPX Česko a Slovensko je kyberbezpečnostní událost roku 2021 a exkluzivně na ní vystoupí Gil Shwed, zakladatel a CEO společnosti Check Point Software Technologies. Ve své části se zaměří na budoucí hrozby, kterým budou organizace čelit v roce 2022.

Organizace si budou muset dát pozor na další vzestup fake news a dezinformačních kampaní a také na nárůst útoků na dodavatelské řetězce. Očekáváme, že přibude úniků dat a náprava škod vyjde společnosti i vlády podstatně dráž. V květnu 2021 zaplatil americký pojišťovací gigant hackerům výkupné ve výši 40 milionů dolarů, což byl dosavadní rekord, ale v roce 2022 se pravděpodobně požadavky na výkupné ještě zvýší. Nutné je připravit se na další vzestup kyberválek i útoků na mobilní peněženky, hackeři zaměří svou pozornost ve větší míře také na kryptoměny. Deepfake technologie učiní řadu podvodů a útoků ještě uvěřitelnější, takže poroste i počet obětí a škody způsobené kyberútoky.

Tomáš Salomon, předseda představenstva a generální ředitel České spořitelny, seznámí účastníky, jak pandemie urychlila digitalizaci v největší české bance. Mezi řečníky nebude chybět ani Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, která nabídne pohled na „nespoutanou energii“, bez které jsou internet, cloud i všechny elektronické hračky jen nuly a jedničky v našich představách. Ale k dispozici bude mnoho dalších odborníků, bezpečnostních analytiků, zákazníků, architektů a technologů, kteří hned ve čtyřech virtuálních sálech seznámí diváky s nejžhavějšími novinkami a trendy, které organizace potřebují znát k zajištění bezpečnosti svých zaměstnanců a dat před phsihingem, ransomwarem, známými i neznámými hrozbami a sofistikovanými útoky.

Více informací a registrační formulář najdete na stránce https://cpxczech-virtual.checkpoint.com/

Sledujte novinky o bezpečnostním týmu Check Point Research:

Blog: https://research.checkpoint.com/ 

Twitter: https://twitter.com/_cpresearch_ 

Sledujte novinky o společnosti Check Point Software Technologies:
Twitter: http://www.twitter.com/checkpointsw
Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware
Blog: http://blog.checkpoint.com 
YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/check-point-software-technologies

O výzkumném týmu Check Point Research 

Check Point Research poskytuje zákazníkům společnosti Check Point Software a širší bezpečnostní komunitě detailní informace o kyberhrozbách. Výzkumný tým shromažďuje a analyzuje data o globálních kyberútocích ze sítě ThreatCloud, chrání tak před hackery a zajišťuje, že všechny produkty Check Point jsou aktualizované a mají nejnovější ochranu. Výzkumný tým se skládá z více než 100 analytiků a výzkumných pracovníků, kteří spolupracují také s dalšími bezpečnostními společnostmi, donucovacími orgány a organizacemi CERT.

O společnosti Check Point Software Technologies

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) je přední poskytovatel kyberbezpečnostních řešení pro vlády a organizace po celém světě. Chrání zákazníky před kyberútoky 5. generace prostřednictvím unikátních řešení, která nabízí bezkonkurenční úspěšnost zachycení malwaru, ransomwaru a jiných pokročilých cílených hrozeb. Check Point nabízí víceúrovňovou bezpečnostní architekturu, Infinity Total Protection s pokročilou prevencí hrozeb 5. generace, a tato kombinovaná produktová architektura chrání podnikové sítě, cloudová prostředí a mobilní zařízení. Check Point navíc poskytuje nejkomplexnější a nejintuitivnější nástroje pro správu zabezpečení. Check Point chrání více než 100 000 organizací všech velikostí.