Ericsson rozšiřuje rádiovou přístupovou síť polského mobilního operátora Play

  • Operátor Play rozšiřuje spolupráci se společností Ericsson na přechodu k standardu 5G a modernizaci svojí rádiové přístupové sítě (RAN), čímž potvrzuje Ericsson jako svého klíčového partnera
  • V rámci modernizace sítě budou uplatněny technologie Ericsson vyrobené v Polsku

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a P4, provozovatel značky Play na polském trhu, podepsali novou smlouvu, která rozšiřuje spolupráci obou partnerů na modernizaci RAN sítě operátora tak, aby byla plně připravena na standard 5G. Jedná se o první smlouvu týkající se RAN operátora se společností Ericsson od doby, kdy Play v loňském roce převzala společnost iliad Group. Součástí smlouvy je celostátní upgrade sítě RAN pomocí špičkových technologií z produktové řady 5G Ericsson Radio System.

Zákazníci Play díky tomu získají výhody inovativních aplikací a služeb sítí páté generace stejně jako výrazně lepší parametry připojení. Play neustále vylepšuje svoji sít nejmodernějšími technologiemi a vybavuje vysílače tak, aby mohly přenášet ve všech operátorem vlastněných kmitočtových pásmech. Operátor nyní upgraduje na standard MIMO 4×4, což výrazně zvýší kvalitu a přenosovou kapacitu jeho sítě. Nová smlouva také zvýší podíl zařízení Ericsson v síťové infrastruktuře Play, což operátorovi zajistí větší diverzifikaci jeho dodavatelského řetězce. 

Součástí smlouvy je navíc široké uplatnění zařízení Ericsson vyrobených přímo v Polsku včetně robustní MIMO technologie, která poskytuje prvotřídní výkon při nejnižší spotřebě energie. Dále smlouva pokrývá zavedení pokročilých přenosových softwarových technologií jako jsou sdílení kmitočtového spektra Ericsson Spectrum Sharing, Uplink Booster a spojování pásem 5G Carrier Aggregation, které výrazně zvýší výkon sítě. Špičková zařízení řady Ericsson Radio System jsou navržena tak, aby je bylo možné uplatnit v rámci jakékoliv infrastruktury a za všech provozních podmínek, a to i v sítích rozrůstajících se co do obejmu a komplexity, od 2G, 3G a 4G po pátou generaci mobilních sítí.

Ericsson a P4 již za sebou mají dlouhou historii společného inovování včetně jednoho z celosvětově prvních užití technologie Ericsson Spectrum Sharing v praxi. Tato spolupráce nyní pokračuje v podobě lokálního výzkumně-vývojového partnerství, v jehož rámci se uplatní na 1700 odborníků a Play tak bude moci rychleji uvádět na trh nejnovější funkce a služby.

Jean-Marc Harion, generální ředitel společnosti P4, k tomu řekl: „Rozvoj sítě a investice do nových technologií představují důležitou prioritu pro Play, protože se odrážejí v nejlepší uživatelské zkušenosti našich zákazníků. Jsem velmi vděčný za spolupráci se společností Ericsson, umožňuje nám na trh přinášet ta nejinovativnější řešení.“

„V Ericssonu jsme moc rádi, že jsme upevnili partnerství se společností P4, jíž můžeme dodávat nejpokročilejší technologie k modernizaci její sítě. Ericsson v Polsku významně investuje do výzkumu a vývoje technologií pro mobilní sítě, stejně jako do výroby 5G síťových komponent. Jsem proto hrdý, že naše v Polsku vyrobená zařízení budou prostřednictvím P4 sloužit polským zákazníkům,“ uvedl Martin Mellor, Country Manager v Ericsson Poland.

DALŠÍ INFORMACE K POPISOVANÝM TECHNOLOGIÍM:  

Ericsson Radio System (portfolio) 

Ericsson Massive MIMO 

Ericsson Carrier Aggregation

Ericsson Antenna System 

Ericsson Spectrum Sharing 

Ericsson 5G Core 

SLEDUJTE NÁS 

Další tiskové zprávy najdete zde      

Náš blog si můžete přečíst zde       

www.twitter.com/ericssonpress       

www.facebook.com/ericsson         

www.linkedin.com/company/ericsson        

O SPOLEČNOSTI ERICSSON

Ericsson umožňuje poskytovatelům telekomunikačních služeb dosahovat plné míry konektivity. Portfolio společnosti zahrnuje sítě, digitální služby, Managed Services či podporu nových obchodních modelů. Veškeré produkty a služby jsou navrženy tak, aby zákazníkům pomáhaly urychlovat digitalizaci, zvyšovat efektivitu a nacházet nové zdroje příjmů. Investice a inovace společnosti Ericsson rozšířily výhody telefonie a mobilního širokopásmového spojení k miliardám lidí po celém světě. Akcie Ericssonu jsou obchodovány na Nasdaq Stockholm a Nasdaq New York. www.ericsson.com