Gebrüder Weiss posílí svoji pozici na Hedvábné stezce

Praha, 8. října 2021 – Gebrüder Weiss přebírá s účinností od 1. ledna 2022 společnost 3S Transport & Logistics se sídlem v Istanbulu. Turecká spediční společnost se specializuje na sběrnou službu mezi Tureckem a jeho klíčovým obchodním partnerem Německem. Zaměstnanci 3S Transport & Logistics přechází od prvního ledna pod hlavičku Gebrüder Weiss Turkey. „Gebrüder Weiss Turecko tímto krokem zdvojnásobuje svůj objem přepravy a staví se do pozice špičkového hráče pro spojení s Německem, Rakouskem, Českou republikou a Švýcarskem,“ uvádí Harald Prohaska, ředitel společnosti Gebrüder Weiss ČR.

“3S Transport & Logistics je na tureckém dopravním trhu respektovaným poskytovatelem logistických služeb s dlouholetou zkušeností. Začleněním společnosti do naší organizace posílíme pozici naší pobočky v Istanbulu jako strategického bodu, který spojuje Evropu s Asií novou Hedvábnou stezkou,” vysvětluje Thomas Moser, ředitel a regionální manažer pro oblast Černého moře/CIS společnosti Gebrüder Weiss.

“Naši zákazníci získají přístup k mnohem širšímu spektru služeb, pro naše zaměstnance znamená tento krok novou perspektivu do budoucna,” říkají Ilhami Seval a Sehel Zenbil, dva bývalí generální ředitelé společnosti 3S Transport & Logistics. Oba pomohou společnosti Gebrüder Weiss Turkey v procesu integrace jako konzultanti. Do struktury Gebrüder Weiss přechází také provozní místo 3S Transport & Logistics v oblasti Düsseldorfu se sedmi zaměstnanci. 

Společnost Gebrüder Weiss působí v Turecku od roku 2012 a v současné době má své pobočky v Istanbulu a Izmiru. Mezi její hlavní činnosti patří sběrná služba, celovozové a přikládkové služby a služby letecké a námořní přepravy. Istanbul je pro Gebrüder Weiss klíčovým místem, bránou spojující Evropu s Asií.  Tento důležitý dopravní uzel zajišťuje přímé spojení s koridory nové Hedvábné stezky.

Podpis smlouvy 22.října v Istanbulu (zleva): Ilhami Seval a Sehel Zenbil, jednatelé společnosti 3S Transport & Logistics, Mişel Yakop, ředitel Gebrüder Weiss Turkey a Thomas Moser, ředitel a regionální manager Černé moře/CIS u Gebrüder Weiss. (zdroj: Gebrüder Weiss / Berk Göral) 

Harald Prohaska, ředitel Gebrüder Weiss ČR (zdroj: Gebrüder Weiss)

O společnosti

Firma Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7400 zaměstnanců ve 170 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice společnost Gebrüder Weiss zaměstnává 375 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.