Společnost Lenovo získala dvě prvenství v soutěži Zaměstnavatel roku 2021

Praha, 9. listopadu 2021 – Společnost Lenovo získala dvě zlaté medaile v soutěži Sodexo Zaměstnavatel roku 2021 v kategorii firem do 500 zaměstnanců. V regionálním finále vyhlášeném na konci letošního září se umístila na prvním místě s oceněním Zaměstnavatel regionu v Praze. Absolutní vítězství v kategorii malých firem do 500 zaměstnanců pak získala také na slavnostním vyhlášení celorepublikových výsledků, které proběhlo 2. listopadu 2021
v Praze. 

Podobně jako pro celou řadu firem i pro nás byl rok 2020 náročným obdobím plným nových výzev. Naštěstí inovativní přístup k řešení problémů je nedílnou součástí naší firemní filozofie, což nám velmi pomohlo především v době, kdy většina našich zaměstnanců pracovala z domova. Je nám velkou ctí, že jsme získali nejen regionální ale také celostátní prvenství v kategorii firem do 500 zaměstnanců. Je to pro nás zároveň i závazek, abychom našim stávajícím i budoucím zaměstnancům dokázali i nadále nabídnout inspirativní pracovní prostředí a ty nejlepší podmínky pro jejich práci i osobní rozvoj“, říká Petr Kheil, generální manažer společnosti Lenovo. 

Devatenáctý ročník ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku byl hodnocen na základě ukazatelů zúčastněných firem za uzavřený finanční dok 2020. Soutěž se od roku 2003 zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Smyslem soutěže je přiblížit lidem společnosti s výborným přístupem ke svým zaměstnancům nejen na celostátní ale i na regionální úrovni. Hodnocení probíhá na základě mezinárodní metodiky PwC Saratoga, které sleduje řadu faktorů, jako jsou třeba náklady na školení a rozvoj zaměstnanců, míru dobrovolné fluktuace, mzdové náklady a další. Kategorie firem do 500 zaměstnanců oceňuje především rostoucí společnosti, které jsou schopné svým zaměstnancům zajistit osobní rozvoj a co nejlepší podmínky pro jejich práci.  
Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.