OMV chce nabídnout nejlepší kávu na cestách, do konce roku investuje 32 milionů do modernizace kávovarů

  • OMV modernizuje na čerpacích stanicích technologie pro výrobu kávy, pevným základem zůstává Fairtrade 
  • Ve spolupráci s baristou se mění nabídka a receptura kávových nápojů
  • Do konce letošního roku přesáhnou investice spojené s modernizací kávovarů v české síti OMV výši 32 milionů korun 
  • Investováno bylo již téměř 24 milionů, v provozu je více než 90 nových kávovarů značky Cimbali

OMV se v letošním roce výrazně zaměřuje na zlepšení nabídky kávy ve své české síti čítající celkem 140 čerpacích stanic. Díky výrazným investicím do modernizace kávovarů chce společnost dále zlepšovat kulturu pití kávy na cestách a nabídnout nejlepší volbu. Základním pilířem přitom zůstává koncept Fairtrade a zvyšování povědomí o pěstování kávy, boji s chudobou i zajištění lepších podmínek pro pěstitele. Probíhající modernizace technologií zahrne i změnu receptur a novou nabídku káv na čerpacích stanicích.

OMV se dlouhodobě zaměřuje na kvalitní občerstvení na cestách, ať už jde o čerstvě připravované pokrmy nebo dobrou kávu. I proto investuje do nových kávovarů částku přesahující 32 milionů korun, což zahrnuje pokrytí 80 % české sítě do konce roku Zákazníci si tak mohou vychutnat špičkovou kávu připravenou dle nejmodernějších trendů na téměř všech čerpacích stanicích OMV v České republice s konceptem VIVA. V příštím roce má OMV v plánu s modernizací kávovarů dále pokračovat.

„Češi milují dobrou kávu a nechtějí se o ni ochudit, ani když jsou ‚v terénu‘. Byli bychom rádi, aby se za naší kávou vraceli nejen stávající zákazníci, ale všichni milovníci dobré kávy na cestách. Proto postupně instalujeme na české čerpací stanice OMV nejnovější modely kávovarů Cimbali a spolupracujeme s profesionálním baristou, který se podílí na tvorbě receptur a dohlíží s techniky na nastavení stroje, aby byl chuťový zážitek z naší VIVA kávy maximální,“ říká Radka Jirsová, gastro manažerka společnosti OMV Česká republika.

Ideální káva pro Čechy na cestách

To, že Češi kladou velký důraz na dobrou chuť kávy i na cestách, potvrzuje také aktuální průzkum, který OMV ve spolupráci s agenturou STEM/MARK realizovala v červnu letošního roku. Výsledky potvrdily, že během posledních tří let se nároky na kávu významně zvýšily a zákazníci dávají mnohem častěji přednost kvalitní kávě připravené z čerstvě mletých zrn před instantními kávovými nápoji z automatů. Více než polovina respondentů si chce kávu vypít v klidu mimo vůz a stěžejní pro ně je čistota prostředí, v němž se káva připravuje. Právě na kvalitu prostředí čerpacích stanic a občerstvovacích koutků klade OMV dlouhodobě důraz. Přání zákazníků jsou pro nás nesmírně důležitá – ať už jde o čistotu prostředí, kde kávu pijí, nebo chuťové preference, podle kterých upravujeme receptury kávových nápojů. I nadále ale klademe na první místo udržitelnost a kávu odebíráme z pečlivě vybraných a ověřených Fairtrade zdrojů,” doplňuje Radka Jirsová.

Doplňující informace:

OMV Aktiengesellschaft

Společnost OMV s maximální zodpovědností vyrábí a prodává ropné produkty, zemní plyn i petrochemická řešení a vyvíjí inovativní řešení pro oběhové hospodářství. Skupina OMV, která je jednou z největších rakouských průmyslových společností kótovaných na burze, vykázala za rok 2020 celkový obrat (včetně Borealis) ve výši 17 miliard eur a zaměstnávala přibližně 25 000 lidí. V segmentu průzkumu a těžby má OMV velmi silnou základnu ve střední a východní Evropě a také vyvážené mezinárodní portfolio v oblasti Middle East & Africa, North Sea, Rusko a Asia-Pacific. Průměrná denní produkce činila v roce 2020 přibližně 463 000 barelů ropného ekvivalentu s výrazným podílem zemního plynu. V oblasti rafinace a marketingu provozuje OMV tři rafinerie v Evropě a vlastní 15% podíl ve společnostech ADNOC Refining a ADNOC Global Trading s celkovou zpracovatelskou kapacitou více než 500 000 bbl/den. Kromě toho provozuje přibližně 2 100 čerpacích stanic v deseti evropských zemích a zařízení na skladování plynu v Rakousku a Německu. V roce 2020 dosáhly prodeje plynu společnosti OMV hodnoty přibližně 164 TWh. V chemickém průmyslu podniká OMV prostřednictvím své dceřiné společnosti Borealis, která je jedním z předních světových poskytovatelů pokročilých polyolefinových řešení a lídrem na evropském trhu v oblasti základních chemikálií, hnojiv a mechanické recyklace plastů. Společnost dodává služby a produkty zákazníkům po celém světě prostřednictvím společnosti Borealis a dvou důležitých společných podniků: Borouge (s Abu Dhabi National Oil Company nebo ADNOC se sídlem v SAE) a Baystar™ (s Total, se sídlem v USA). Nedílnou součástí firemní strategie společnosti OMV je udržitelnost. OMV podporuje přechod na nízkouhlíkové hospodářství a stanovila měřitelné cíle pro snížení uhlíkového zatížení uhlíku i pro implementaci nových energetických a petrochemických řešení.

OMV Česká republika, s.r.o.

Společnost OMV Česká republika, s.r.o. s centrálou v Praze působí na českém trhu od roku 1991. V České republice provozuje aktuálně celkem 140 čerpacích stanic na strategických místech, a kromě prodeje špičkových paliv se zaměřuje na maximální kvalitu souvisejících služeb. Na základě filozofie značky „We Care More“ a snaze vyjít vstříc i nejnáročnějším očekáváním řidičů dochází nyní k celkové revitalizaci sítě čerpacích stanic OMV do moderního konceptu VIVA, který respektuje nejmodernější trendy v oblasti designu a komfortu. Zákazníci čerpacích stanic OMV VIVA mohou ochutnat například čerstvě připravované občerstvení, čerstvě mletou Fairtrade kávu a využít mnoha doprovodných služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává téměř 70 lidí a prostřednictvím své sítě čerpacích stanic vytvořila více než 2 000 pracovních míst.

Pro další informace, prosím, kontaktujte: