VOS.health vydává první NFT sérii na světě, jež upozorňuje na problematiku duševního zdraví a zároveň poskytuje reálné využití

Praha 23. listopadu 2021 – Startup VOS.health chystá vlastní NFT sérii, která vyjde v prosinci. Jako první na světě kombinuje reálné využití nezaměnitelných tokenů (NFT) s osvětou o mentálním zdraví. Tímto projektem se zaměřuje hlavně na mladší generaci, protože ta se v tomto světě pohybuje nejvíce. Krypto a NFT jsou fenoménem poslední doby. Dogecoin či Shiba Inu jsou mezi mladými naprostým hitem. NFT jsou těmto dvěma psíkům v patách. Řada pesimistů však tvrdí, že se jedná o pouhé jpeg obrázky, které si lze stáhnout na internetu zdarma, tak proč za ně platit. I to se platforma VOS rozhodla s její kolekcí VOS NFT změnit. Část výtěžku zároveň poputuje na charitativní akce.

„Ve světě krypta i NFT se už nějakou dobu pohybujeme. Řada blockchainů má již velké využití po celém světě. U NFT tomu však doposavad moc nebylo. Převážně se jedná o pouhé digitální obrázky, které zatím nepřináší žádný reálný užitek nebo ho často jen slibují do budoucna. A to právě chceme změnit. Rozhodli jsme se spustit vlastní NFT sérii, jež si za cíl klade osvětu v oblasti duševního zdraví a zároveň přinese majitelům okamžitou řadu výhod,“ říká Jiří Diblík, spoluzakladatel a CEO VOS.health.

Nejsou to pouhé obrázky

Nová série VOS Pets, kterou tvoří 9 999 unikátních 3D mazlíčků, přináší osvětu do světa krypta a NFT. Její úkol je upozornit na problematiku spojenou s duševním zdravím hlavně mladší generaci. „Mazlíčky jsme zvolili, protože právě oni v reálném světě často snižují stres, depresi, pocit samoty či úzkosti,“ vysvětluje Ondřej Kopecký, spoluzakladatel VOS.health.

VOS Pets mají řadu dalšího užitku a využití. Startup rovněž část prostředků z mintingu (proces, při kterém NFT vznikají) daruje na výzkum i charitativní a edukativní iniciativy. V plánu je například několik speciálních eventů se špičkovými experty na mentální zdraví, které budou přístupné všem držitelům VOS NFT. Dále třeba tour po školách k edukaci mládeže a premium přístup k aplikaci zdarma pro vybrané školy a jejich studenty. V neposlední řadě finanční dary pro organizace zabývající se výzkumem v oblasti duševního zdraví.

Držet VOS NFT se vyplatí

Pro samotné majitele VOS Pets má mimo unikátní 3D díla platforma připravenou řadu výhod. Mezi ty nejzásadnější patří celoživotní premium přístup do aplikace VOS a přístup ke všem intervenčním metodám. Neomezený chat s psychologickými poradci a experty v chatu. Pozvánky na speciální VOS.health eventy. Přednostní přístup ke všem budoucím produktům a řada dalších výhod, které platforma plánuje. NFT umožňuje také ovlivňovat další vývoj VOS.health či komunikaci s týmem na privátním Discordu. Samotný art byl navržen 3D designérem Samuelem Briskarem. Každý obrázek z kolekce je zcela jedinečný a umístěný na blockchainu Ethereum.

„Přinášíme takovou malou revoluci do světa NFT. Z pouhých obrázků se stávají objekty s přidanou hodnotou. Rozšíříme povědomí o duševním zdraví mezi mladými, vybrané prostředky použijeme na dobročinné účely a další rozvoj platformy. Uživatelé budou moci toto umělecké dílo využít také jako svůj jedinečný avatar v naší appce a obdrží řadu dalších výhod. Plánujeme toho do budoucna pro držitele opravdu hodně. Určitě se vyplatí být VOS Pet HODLer. Samotná série vyjde v prosinci, ale již nyní je možné se připojit na náš Discord. Věříme, že budoucnost předplatného digitálních produktů je právě ve formě NFT & blockchain technologií,“ dodává Diblík.

O VOS

VOS.health je mobilní aplikace, která pomáhá lidem překonávat psychicky náročné situace, udržovat přehled o jejich náladě a pracovat na dlouhodobém zvýšení spokojenosti. Jde o digitální prostor, kde si každý může zaznamenávat náladu, pocity a emoce a pracovat na jejich zlepšení. Ty pak s využitím intuitivní umělé inteligence a strojového učení analyzovat, a díky tomu lépe porozumět sám sobě. Pro dosažení pozitivních výsledků učí VOS uživatele sebereflexi a využívá intervenčních metod.

Aplikace spolupracuje s Apple Health či Google Fit a na jejich základě dává uživateli personalizovaná doporučení. VOS je ale i komunita lidí, které spojuje zájem o duševní zdraví, komunita, jež má ambice časem komplexně obstarat mentální zdraví svých členů a pečovat o něj. 

Za pomoci fundovaných odborníků vyvinulo VOS.health české digitální studio Qusion. Vývoj aplikace finančně podpořila skupina Miton.