Vánoční a předvánoční tipy z Pointy pro milovníky sci-fi a fantasy knížek

Praha, 26. listopadu 2021 – Online nakladatelská služba Pointa vydává i před Vánoci několik zajímavých sci-fi a fantasy titulů. Všechny knihy je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech. 

Jal

Fantasy o tajné lidské rase s kořeny ve starověkém Egyptě. Příběh plný akce, nebezpečí, tajemství a sesterské lásky s ne příliš vzornou hrdinkou v hlavní roli.

Autorka: Veronika Kutičková

Anotace

Stephanie opustila svou úspěšnou kariéru velitelky lovců speciální jednotky Jalských medjayů už před lety. Teď tráví čas obvykle se skleničkou v ruce ve společnosti své spřízněné duše Olivie. Žijí na vlastní pěst a drží se dál od politiky rodného města Jal v Egyptě. Když ale dojde k sérii únosů, přijíždějí do zdánlivého bezpečí bohatého Jalu. Tam se ale jejich pohodlné životy obrátí vzhůru nohama a Stephanie je postavena před těžké rozhodnutí. Dokáže se vzchopit, opustit své milované a postavit se do první linie, aby zachránila svůj lid?

Podklady: Jal PR DECK

V prodeji od 1. poloviny listopadu 2021.

Pointa.cz | Jal

Převozník

„Nikdy nevstupuj do řeky, na jejíž konec nedohlédneš.“ První díl dvoudílné sci-fi série, jejíž hrdinové se ocitají smrti blíže, než se na první pohled může zdát.

Autorka: Zuzana Pokorná

Anotace

Země se ještě nevzpamatovala z poslední velké války. Neexistují žádné státy, jen jeden velký, chudý a zbídačený svět. Lidé žijí v troskách měst a jen hrstka z nich se ještě odváží věřit, že jednou bude líp. Pětice mladých lidí dostane možnost účastnit se tajemného experimentu. Přijmout ale znamená opustit své blízké a pro okolní svět na několik let přestat existovat. Přesto má každý z nich svůj vlastní důvod, aby nabídku přijal. Čeká je nebezpečné objevování zrádných světů uvnitř lidského podvědomí na konci všeho. Ještě nikdy nebyli tak blízko smrti… 

Podklady: Převozník PR DECK

V prodeji od poloviny listopadu 2021.

Pointa.cz | Převozník

Generace: Tajemství sídla lovců

První díl plánované sci-fi trilogie. Příběh z budoucnosti, kdy se jednou z největších obav lidstva stanou lovci. Co se ale stane, když natrefí na dívku, jejíž ztracená paměť může změnit nejen budoucnost, ale i minulost světa?

Autorka: Marie Znamínková

Anotace

V době, kdy se země opět spojí v jeden kontinent, vypuknou válka a chaos. Když však lidí i místa k životu začne ubývat, svět utichne a největší obavou lidí se stanou lovci, kteří po nocích unášejí přeživší. Jedna z nich se stane osudnou i pro Jessicu a její rodinu, pro než si přijde Silvestr ve skupině s dalšími lovci. Ten záhy zjišťuje, že Jessica ví víc, než by měla, a rozhodne se držet si ji nablízku. Díky tomu Jessica odhaluje pravdu o zkažené minulosti i současnosti sídla lovců a experimentu, který může vše změnit. Mezitím se snaží dostat zpět ke své rodině a zachránit ji. Přitom prožívá dobrodružství, při kterých se několikrát ocitne nebezpečně blízko smrti. 

Podklady: Generace PR DECK

V prodeji od 2. poloviny listopadu 2021.

Pointa.cz | Generace: Tajemství sídla lovců

Vábení měsíce

Sára má moc, po níž prahnou vlkodlaci. Co všechno bude muset podstoupit a obětovat, aby přežila? Příběh plný nečekaných zvratů, napětí i lásky.

Autorka: Petra Kvasničková

Anotace

Sedmnáctiletá Sára je obdařená mimořádnou schopností, kterou před ní její otec celá léta tajil. Jednoho dne ale stín minulosti zaviní autohavárii, při níž Sářini rodiče zemřou. Rodinná tajemství pak začnou vyplouvat na povrch, stejně jako vlkodlačí identita toho, kdo se za ní vydá, aby ji převedl na svou stranu. Na scéně se ale mezitím objeví i Sářin zachránce. Dívka se dostane do střetu zájmu bytostí s nadlidskými schopnostmi a sama se přitom musí vyrovnat s těmi svými. Co všechno bude muset podstoupit a obětovat, aby přežila? A podaří se jí ve vlastním utrpení najít i naději a lásku?

Podklady: Vábení měsíce PR DECK

V prodeji od 25. října 2021.

Pointa.cz | Vábení měsíce

O Pointě:

Pointa funguje jako online nakladatelská služba, která autorům pomáhá sestavit knižní tým a zafinancovat vydání knihy s pomocí crowdfundingu. Následně je provede celým procesem, zajistí tisk a distribuci, pomůže také s propagací.