Dräger Alcotest 6000 – spolehlivý detektor vytvořený pro firmy

Rychlost, přesnost a samozřejmě hygiena. Aspekty, ve kterých se dechové zkoušky ve firmách nijak neliší od těch policejních. Na druhé straně jsou tu ale také náklady, jednoduché využití a robustnost zařízení, a v těchto potřebách už se rozdíly najdou. Dräger proto představuje novinku – inovovaný přístroj pro měření alkoholu v dechu určený především firmám. 

Spolehlivé měření na prvním místě

Osvědčený elektrochemický senzor Dräger i v tomto případě vykazuje rychlé a přesné výsledky nejen nízkých i vysokých hodnotách naměřeného alkoholu, ale také v širokém rozsahu teplot prostředí od -5 do 50°C. „Teplota prostředí má na kvalitu měření u řady produktů vliv. Alcotest 6000 ale dokáže alkohol spolehlivě odhalit, ať už pracujete v kanceláři, výrobě, nebo testujete kolegu ve stavební buňce,“ vysvětluje Zdeněk Vafek, odborník na segment bezpečnosti ve společnosti Dräger.  

Snadné použití pro každého

Rychlost přípravy k měření i procesu samotného zajišťuje jednoduché ovládání nového alkotestu. Přístroj je k použití připraven během několika sekund a všechny funkce potřebné k měření lze aktivovat jediným tlačítkem. Snadné využití v jakýchkoliv podmínkách pak zajišťuje podsvícený displej a led dioda, která spolu se zvukovým signálem upozorňuje na provedené měření. Ať už se jedná o namátkové či pravidelné kontroly zaměstnanců, právě možnost využít přístroj okamžitě je totiž základní podmínkou úspěchu. 

Ještě vyšší hygienický standard

Velkou výzvou a také snadnou výmluvou pro každého, kdo se nechce nechat testovat, je dnes samozřejmě hygiena. „V současné době se testovaným nabízí řada záminek, proč se kontrole vyhnout. Alcotest 6000 má pro takové případy ale snadnou odpověď – nabízí měření nejen s využitím jednorázového náustku, ale také možnost pasivního testu“ vysvětluje Zdeněk Vafek. Jednorázové náustky jsou všem již dobře známé z kontrol policie. Pasivní měření pak detekuje přítomnost alkoholu z výdechu testovaného bez přímého kontaktu se zařízením

Detekční přístroje alkoholu v dechu od společnosti Dräger Alcotest používají neinvazivní měřicí technologie s vysokým stupněm hygieny, která chrání uživatele i testovaného:

  • Během testování je vydechovaný vzduch směrován kolem, nikoli přes zařízení
  • Během testování je mezi uživatelem a testovaným subjektem úhel 90 °
  • Jednorázový náustek je balen jednotlivě
  • Výhody náustků Slide ‘n’ Click:
    – bezpečná, hygienická vzdálenost mezi uživatelem a testovaným subjektem
    – distanční vložka zabraňuje přímému kontaktu mezi rty a zařízením
    – náustek lze jednoduše sejmout bez dotyku s kontaminovanou částí
    – konstrukce náustku zabraňuje vdechnutí kontaminovaného vzduchu z přístroje 

Inovace z tradice

Dräger je leaderem na trhu testování přítomnosti alkoholu v dechu již 65 let, i proto na jeho výrobky spoléhají policisté i firmy po celém světě. Inovovaný Alcotest 6000 proto využívá ověřenou technologii senzorů této německé značky, díky které zajišťuje přesné a spolehlivé výsledky testů.