Představujeme S21 FE 5G, vlajkovou loď mezi smartphony pro všechny fanoušky značky Samsung

Nejnovější člen rodiny Galaxy S21 zdědil její oceňované vlastnosti a funkce – vysoký výkon, profesionální fotoaparát, bezproblémové připojení k ekosystému zařízení i vytříbený ikonický design.

Praha 4. ledna 2022 – Společnost Samsung Electronics dnes oficiálně přivítala nový přírůstek řady Galaxy S21 – model S21 FE 5G. Tento smartphone přináší dobře vyváženou sadu fanoušky oblíbených špičkových funkcí Galaxy S21, které lidem umožňují objevovat a prezentovat sami sebe i svoje okolí. Mezi jeho přednosti patří také poutavý design, mimořádný výkon, perfektní displej, profesionální fotoaparát a snadné začlenění do ekosystému Galaxy. Samsung Galaxy S21 FE 5G bude v České republice ke koupi od 5. ledna v zelené, šedé, bílé a fialové barvě. Doporučená maloobchodní cena je 18 999 Kč v případě varianty s 6 GB RAM a 128GB interním úložným prostorem a 20 999 Kč pokud se jedná o variantu 8 GB RAM a 256 GB interním úložištěm. Zákazníci, kteří si koupí nový model do konce ledna 2022 nebo do vyprodání zásob, navíc získají nárok na pojištění Samsung Care+ na dobu jednoho roku, které kryje jedno náhodné poškození mobilního telefonu (např. poškození displeje pádem dle podmínek pojištění). Spoluúčast je 1 499 Kč. Zájemci zároveň můžou využít výkupní bonus 4 000 Kč za zpětné odkoupení starého zařízení v rámci akce Vyměňte starý za nový na stránkách www.novysamsung.cz

„Samsung se snaží přinášet nejnovější mobilní inovace co největšímu počtu lidí,“ říká TM Roh, prezident a vedoucí divize MX (Mobile eXperience) společnosti Samsung Electronics. „Model Galaxy S20 FE a řada Galaxy S21 vyvolaly neuvěřitelně pozitivní ohlas zákazníků. Proto jsme uplatnili stejný přístup i u modelu S21 FE 5G a vybavili ho všemi špičkovými funkcemi, které věrní fanoušci rodiny Galaxy považují za nejdůležitější. Jsme rádi, že jim můžeme nabídnout zařízení, které splňuje jejich požadavky.“

Více možností sebeprezentace

Charakteristický prémiový design S21 FE 5G navazuje na odkaz řady Galaxy S21 počínaje ikonickým rámečkem objektivů Contour-Cut, který hladce splývá s krytem a dotváří stylový, unifikovaný vzhled. Uživatelé můžou vyjádřit svoji osobitost také výběrem některé ze čtyř módních barevných variant – olivové, levandulové, bílé nebo grafitové – s matnou úpravou povrchu. Nový smartphone má elegantní a tenké tělo o tloušťce 7,9 mm, takže se dá pohodlně strčit do kapsy a můžete se s ním vydat kamkoli chcete.

Výkon, displej a výdrž, jaké potřebujete

Příznivci značky Samsung uvedli, že pro udržení tempa s neustále se zvyšujícími nároky současného dynamického světa jsou rozhodujícími faktory výkon a displej. Smartphone S21 FE 5G je proto vybaven nejnovějším, superrychlým procesorem používaným v řadě Galaxy S21. Milovníci videí ocení mimořádně ostrý a kvalitní displej Dynamic AMOLED 2X s velkým rozlišením. Náruživé hráče potěší zejména plynulá grafika s obnovovací frekvencí 120 Hz pro intenzivnější herní zážitek a také 240Hz odezva dotykového displeje, díky níž mohou pozvednout svoje hráčské umění do nových výšin. 

Mezi hlavní priority aktivních uživatelů, kteří často cestují, patří také dlouhá výdrž baterie. Smartphone S21 FE 5G je vybaven baterií, která poskytne dostatek energie pro celodenní používání v práci, doma a všude mezi tím. Díky možnosti 25W superrychlého nabíjení se dá dobít za pouhých 30 minut, víc než o 50 %, takže si můžete prakticky nepřetržitě užívat všechny skvělé funkce tohoto zařízení.

Vynikající fotografie

Řada Galaxy S21 je proslulá svými špičkovými fotoaparáty a S21 FE 5G je vybaven stejnou sadou profesionálních fotomodulů, jakou byly pořízeny mnohé světově nejoceňovanější snímky. Amatérští i profesionální fotografové můžou snadno upravovat, publikovat a sdílet obsah, který upoutá pozornost. Ve srovnání s modelem S20 FE se vylepšil také noční režim, což umožňuje pořizovat mimořádně dobře prokreslené fotografie i ve velmi nepříznivých světelných podmínkách, například na nočních akcích s přáteli. K dispozici je také skvělý 32Mpx přední fotoaparát, kterým můžete vytvářet velmi kvalitní selfie. Snímky můžete ještě nechat upravit funkcí AI Face Restoration, abyste na nich všichni vypadali co nejlépe. Pomocí funkce duálního záznamu můžete dokonce zachycovat dění před sebou i za sebou – stačí spustit nahrávání a smartphone bude zaznamenávat současně záběry z předního i zadního objektivu.

Snadno přizpůsobitelné a bezpečné uživatelské prostředí

V intuitivním uživatelském rozhraní Samsung One UI 4 si můžete navrhnout vlastní ideální mobilní prostředí – takové, které bude přesně vyhovovat vašim potřebám a umožní vám dát najevo, kým jste. Díky větším možnostem přizpůsobení a silnější ochraně soukromí budete mít vše pod kontrolou. Můžete si upravit domovské obrazovky, ikony, oznámení, tapety a další prvky, například vylepšené widgety nabízející rozsáhlé možnosti personalizace. Společnost Samsung zastává názor, že skutečně přizpůsobitelné prostředí neznamená pouhou změnu grafiky a celkového vzhledu. Pro zajištění pocitu jistoty a bezpečí je S21 FE 5G vybaven novým panelem ochrany osobních údajů, který soustředí ovládací prvky zabezpečení na jednom snadno dostupném místě, takže používání One UI 4 na Galaxy S21 FE 5G je stejně snadné jako bezpečné.

Další informace o Galaxy S21 FE 5G najdete na stránkách www.samsung.com/galaxy-s21-fe-5g/ nebo samsungmobilepress.com.

Fotografie Galaxy S21 FE 5G najdete ZDE.

Technické parametry Galaxy S21 FE 5G

Displej6,4″ (16,3cm) FHD+ displej Dynamic AMOLED 2XPlynulé zobrazování s frekvencí 120 HzSnímání dotyků v herním režimu se vzorkovací frekvencí 240 HzFunkce Eye Comfort Shield s inteligentním řízením intenzity modrého světla
ZabezpečeníSnímač otisku prstu
Rozměry a hmotnost74,5×155,7×7,9 mm, 177 g
FotoaparátZadní12Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát, F2,2, úhel záběru 123˚12Mpx širokoúhlý fotoaparát, F1,8, Dual Pixel AF, OIS8Mpx fotoaparát s teleobjektivem, F2,4, 30× Space Zoom
Přední32Mpx selfie fotoaparát, F2,2, úhel záběru 81˚
ProcesorQualcomm Snapdragon 888 (5nm)
Paměť8 GB RAM a 256 GB interní úložný prostor 6 GB RAM a 128 GB interní úložný prostor
Baterie4 500 mAh
Nabíjení25W přes kabel 15W bezdrátové Wireless PowerShare
Operační systémAndroid 12
Sítě2G GSM, 3G WCDMA, 4G LTE FDD, 4G LTE TDD, 4G 4×4 MIMO, 5G Sub6 FDD, 5G Sub6 TDD, 5G 4×4 MIMO
SenzoryAkcelerometr, barometr, snímač otisku prstu, gyroskopický senzor, geomagnetický senzor, Hallův senzor, světelný senzor, senzor přiblížení.
Odolnost proti voděIP68

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.