Rodinný pivovar Bernard otevře návštěvnické centrum

Nový cíl turistů a milovníků dobrého piva dá práci čtyřiceti lidem

Již 30 let jde Rodinný pivovar Bernard vlastní cestou k poctivému českému pivu, aby přinášel lidem radost. A nyní jim bude opět o kousek blíž. V květnu otevře náruč svým příznivcům a do zkušebního provozu uvede návštěvnické centrum. „Cítím, že si tady budeme blízko. Jsem šťastný, že jsme překonali všechna úskalí a můžeme oznámit otevření,“ těší se spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

Návštěvnické centrum vzniklo k třicátému výročí pivovaru. „Myšlenku vytvořit místo pro návštěvníky jsem měl v podstatě od počátku. Záměr se ale časem rozrostl, centrum nebude sloužit jen pivovaru, může být místem pro setkávání, poznání, kulturu,“ představuje projekt Stanislav Bernard.  

Moderní objekt bude výchozím bodem prohlídek pivovaru. Odtud se návštěvníci dostanou přímo do výroby i do nových expozic, uvidí projekce v kinosále, atraktivní 3D model areálu a najdou tu prodejnu dárkových předmětů. Ve dvou patrech pivnice se bude podávat čerstvé pivo dodané přímo z pivovaru a jídla ze surovin převážně od lokálních dodavatelů. Připraveno je zázemí pro školení, porady, besedy, oslavy, promítání apod. Z 33 metrů vysoké rozhledny, vybudované kolem funkčního pivovarského komína, bude krásná vyhlídka na pivovar, město a široké okolí. 

Čtyři desítky pracovních míst

Návštěvnické centrum pivovaru zaměstná čtyři desítky lidí. „Hledáme kolegyně a kolegy především pro provoz pivnice a kuchyně, to znamená servírky a číšníky, výčepní, a také kuchaře, řezníka, cukráře. A také lidi na recepci, do prodejny a na úklid,“ avizuje manažer centra Tomáš Lavický.

Centrum je stavebně dokončeno, nyní probíhají finální práce v interiéru, poslední instalace technologií, dodávky nábytku apod. Po měsíčním zkušebním provozu se služby centra naplno rozběhnou od června 2022. Konkrétní termín otevření centra pivovar s dostatečným předstihem oznámí. Výstavba Návštěvnického centra Rodinného pivovaru Bernard začala slavnostním poklepáním základního kamene 3. června 2019.