Kaufland od 1. března navyšuje mzdy a rozšiřuje benefity!

/Praha, 27. ledna 2022/ Obchodní řetězec Kaufland zvedne od 1. března 2022 zaměstnancům mzdu průměrně o 4 %. Další navýšení průměrně o 3 % pak má od 1. července většina zaměstnanců na pozici asistenta prodeje již zafixováno ve smlouvě. Od března se o 7 % zvýší i hodinová odměna brigádníkům, rozšíří se řada firemních benefitů a vzroste také minimální interní mzda. Ta bude bez ohledu na pozici činit 26 000 korun. Společnost těmito kroky pokračuje ve svém dlouhodobém trendu zvyšování mezd a nabídky zaměstnaneckých benefitů. “Moc si vážíme vysokého nasazení a profesionality všech našich zaměstnanců a jako jeden z největších zaměstnavatelů v zemi jim chceme zajistit stabilní finanční zázemí, příjemné pracovní prostředí, a především ocenit jejich loajalitu a dlouholetou příslušnost k naší společnosti,” říká generální ředitel Kauflandu Stefan Hoppe. 

Další novinkou, na kterou se zaměstnanci Kauflandu mohou těšit, je dvoudenní dovolená navíc pro každého, kdo ve firmě působí minimálně pět let. Dlouholetí zaměstnanci si tedy přijdou dokonce až na 30 dní dovolené za rok. Rozšíření se dotkne také benefitního systému Cafeterie. Jeho prostřednictvím obchodní řetězec každoročně všem svým zaměstnancům věnuje body, za které si mohou koupit služby nebo volnočasové zboží od téměř 13 000 dodavatelů. Zaměstnanci s odpracovanými pěti lety nově získají body v hodnotě šesti tisíc korun, místo standardních tří tisíc pro zaměstnance s kratší příslušností k firmě. “Našim dlouholetým zaměstnancům chceme poděkovat za jejich neustálý přínos a loajalitu a nabídnout jim nejen odpočinek navíc, ale i pestrou nabídku z benefitního systému Cafeterie, z níž si sami budou moci vybrat to, co jim právě udělá největší radost.” vysvětluje Stefan Hoppe.   

Na pozitivní změnu se mohou těšit i zaměstnanci nižšího managementu, do jejichž řad bude rozšířen stravenkový paušál. Nově pak všichni zaměstnanci obdrží několikrát v průběhu roku i slevu na nákup v Kauflandu. 

Kromě výše zmíněných nabízí obchodní řetězec svým zaměstnancům i celou řadu dalších benefitů. Jsou jimi například den placeného volna navíc pro rodiče prvňáčků v první školní den, den placeného volna během vánočních svátků pro zaměstnance v provozu, nadstandardní příplatky za noční směny, až pět týdnů dovolené pro zaměstnance s méně než pětiletou příslušností k firmě, příspěvek na stravování i na sportovní aktivity, ocenění při pracovních jubileích, vánoční balíček, balíček pro rodiče novorozenců, tisícikorunový příspěvek na svatební kytici i při narození dítěte nebo několikaměsíční sabbatical.

Během uplynulých dvou let své zaměstnance Kaufland také několikrát ocenil mimořádnými odměnami v celkové výši přes 200 milionů Kč. 

Za svůj přístup a kontinuální aktivity v personální oblasti Kaufland obhájil v letošním roce již počtvrté za sebou titul Top Employer, a opakovaně tak potvrdil svůj status jednoho z nejžádanějších zaměstnavatelů v oboru. V loňském roce se také umístil mezi nejlepšími TOP10 firmami v České republice.  

O společnosti Kaufland:

Kaufland Česká republika v.o.s. je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998 a v současné době zde provozuje 137 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod. V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí. Kaufland působí kromě Česka v dalších sedmi zemích světa: v Německu, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii. Celkem provozuje více než 1 300 prodejen, masozávody a logistická či distribuční centra. Zaměstnává více než 150 tisíc lidí.