Systémy Kaspersky chrání hrdiny v nejnovějším sci-fi snímku Moonfall o srážce Měsíce se Zemí

28. ledna 2022 – Globální kyberbezpečnostní společnost Kaspersky hraje klíčovou roli při ochraně hrdinů filmu Moonfall na jejich cestě za záchranou Země.

Co kdyby jednoho dne lidstvo ohrozil jeho jediný přirozený satelit – Měsíc?

Nový epický katastrofický sci-fi film Moonfall režíruje mezinárodně uznávaný Roland Emmerich (stojí i za známými snímky Den nezávislosti, 2012 či Den poté), který se podílel i na scénáři společně s Haraldem Kloserem a Spenserem Cohenem. Film vypráví poutavý příběh, v němž záhadná síla vytlačí Měsíc z oběžné dráhy, který poté nabere kolizní kurz se Zemí a ohrozí tak život, jak ho známe. Do srážky zbývají pouhé týdny a svět je na pokraji úplného zničení. Osud lidstva závisí na vedoucí pracovnici NASA a zároveň bývalé astronautce, jejím odcizeném kolegovi s pošramocenou pověstí a na konspiračním teoretikovi. Tito nepravděpodobní hrdinové se vydávají na zdánlivě nemožnou poslední misi do vesmíru a zanechávají za sebou všechny, které mají rádi, jen aby zjistili, že Měsíc není tím, za co ho považujeme.

V hlavních rolích se ve snímku objeví držitelka Oscara Halle Berry (X-Men, John Wick 3, Ples příšer), Patrick Wilson (Aquaman, V zajetí démonů), John Bradley (Hra o trůny), Michael Peña (Ant-Man), či Donald Sutherland (Hunger Games).

Bezpečný průběh záchranné mise zajistí Kaspersky

Hrdinové se vydávají na misi za záchranou Země ve vysloužilé vesmírné lodi se systémy Kaspersky po jejich boku. Tváří v tvář neznámým hrozbám zajišťují systémy Kaspersky ochranu posádky a bezpečný průběh jejich klíčové mise.

„Děkujeme společnosti Kaspersky a všem našim skvělým partnerům za to, že s námi spolupracovali na tvorbě Moonfallu. Těšíme se na uvedení filmu do kin příští měsíc a na to, jak si všichni společně tento úspěch vychutnáme,“ říkají ve společném prohlášení scenárista, producent a režisér Roland Emmerich a scenárista a producent Harald Kloser.

Andrew Winton, viceprezident pro globální marketing společnosti Kaspersky, dodává: „Jsme velmi nadšeni a hrdí na to, že můžeme být součástí vizionářského filmu Rolanda Emmericha Moonfall. Stejně jako ve filmu, kde chráníme životně důležitou vesmírnou misi hrdinů, je v reálném životě naším posláním, jako pokrokové společnosti, budovat bezpečnější svět pro lidstvo, jehož budoucnost si nelze představit bez technologického pokroku. Proto je obzvlášť důležité, aby neustálý vývoj a snaha o průzkum vesmíru byly aktivně řízeny pokročilými technologiemi. Nemůžeme se dočkat, až celosvětové publikum tento epický film uvidí a spolu s ním i naši pomoc na neobyčejné cestě hlavních hrdinů.“

Moonfall vstoupí do světových kin v únoru 2022, česká premiéra je naplánovaná na 3. února 2022.

Společnost Kaspersky, která je silným zastáncem technologických řešení a inovací, dlouhodobě podporuje iniciativy v oblasti vesmírné vědy. Společnost aktivně podporuje výzkum vesmíru tím, že spolupracuje s Gagarinovým výzkumným a zkušebním střediskem pro výcvik kosmonautů a poskytuje speciální školení v oblasti kybernetické bezpečnosti pro kosmonauty a IT specialisty pracující v tomto středisku. Společnost Kaspersky rovněž podpořila festival Starmus – pravidelnou událost, která kombinuje vědu, umění a hudbu, aby propojila významné vědce, umělce a kosmické badatele a inspirovala další generaci nadaných mozků. Společnost Kaspersky spolupracovala i se startupem zabývajícím se likvidací vesmírného odpadu, aby zvýšila povědomí o tomto problému a upozornila svět na mladé technologické projekty s velkým potenciálem.

#moonfall

Oficiální trailer k filmu Moonfall si můžete přehrát zde.

O společnosti Kaspersky

Kaspersky je globální společnost zaměřená na kybernetickou bezpečnost, která vznikla v roce 1997. Odborné znalosti společnosti Kaspersky v oblasti bezpečnostních hrozeb a zabezpečení se neustále transformují do inovativních bezpečnostních řešení a služeb na ochranu firem, kritické infrastruktury, vlád a dalších uživatelů po celém světě. Komplexní portfolio zabezpečení, jejž tato společnost nabízí, zahrnuje špičkovou ochranu koncových bodů a řadu specializovaných bezpečnostních řešení a služeb, jež pomáhají čelit sofistikovaným digitálním hrozbám, jakkoli se neustále proměňují. Technologie společnosti Kaspersky chrání víc než 400 milionů uživatelů a 240 000 firemním klientům přináší ochranu všeho, co je pro ně v digitální oblasti nejcennější. Další informace jsou k dispozici na www.kaspersky.com.