Na leteckém veletrhu v Singapuru představil Bell vrtulník Bell 429 ve variantě demonstrátor pro bezpečnostní složky a vrtulník Bell 505 pro korporátní klientelu

Changi Exhibition Centre, Singapur (16. února 2022) Bell Textron Inc., dceřiná firma Textron Inc. (NYSE: TXT), poprvé v Asii představila vrtulník Bell 429, který je vybavený systémem ESG Mission Management Systém, a vrtulník Bell 505 pro korporátní klientelu.

“Máme velkou radost, že se opět můžeme zúčastnit leteckého veletrhu v Singapuru,” řekl Patrick Moulay, senior viceprezident divize International Commercial Business a dodal: „Na konci roku 2021 jsme na veletrhu European Rotors v Německu představili demonstrátor Bell 429, který nyní zažívá svoji premiéru v Asii. Nabízíme našim zákazníkům špičkový stroj, který je mimořádně vhodný pro bezpečnostní složky.“

V roce 2020 Bell ohlásil dohodu o spolupráci se společností ESG, která se týká instalace systému Mission Management System do stroje Bell 429 ve variantě demonstrátoru pro bezpečnostní složky. Bell 429 je hlavní vrtulníkovou platformou, která se využívá pro potřeby nejrůznějších misí v oblasti veřejné bezpečnosti. Lze ho vybavit specializovaným zařízením včetně infračervené kamery, pátracího světlometu, odnímatelných a posuvných dveří, systémem ochrany vrtulníku při kolizi s dráty, volitelnou přídavnou palivovou nádrží, rychlým navíjením lana a stanicí operátora se dvěma 17″ HD displeji. Dvoumotorový Bell 429 již používají mezinárodní zákazníci z řad bezpečnostních složek, jako je např. Thajská královská policie, Policie Nového Jižního Walesu, Národní policie Filipínské republiky, Švédská národní policie a Polícia Slovenskej republiky.

Bell 505 je nejmodernějším vrtulníkem ve své třídě. Při jeho konstrukci se řešil každý detail, včetně velké, přizpůsobitelné kabiny a plně integrovaných high-tech prvků. Stroj nabízí vynikající viditelnost a panoramatický výhled díky prosklenému kokpitu a pohodlným sedadlům. Ta zadní jsou umístěna mírně výše nad předními, aby byl zachován výhled.

Plně integrovaná sada avioniky Garmin G1000H NXi a dvoukanálový motor řízený systémem FADEC poskytují pilotům maximální přehled o situaci a snižují jejich pracovní zátěž. Díky tomu je jeho obsluha jednoduchá a intuitivní a zároveň nabízí nový standard v přepravě VIP osob – bezprecedentní výkon, poutavé vnější linie a hladký a tichý let.

###

O společnosti Bell 

Myslíme nad rámec toho, co děláme. Již více než 85 let měníme zážitek z létání a toho, kam až se můžeme dostat. Byli jsme prvními, kdo prolomil hranici zvuku a kdo získal certifikaci pro komerční vrtulník. Byli jsme na palubě první lunární mise NASA a uvedli jsme na trh pokročilý systém s překlopnými rotory. Dnes definujeme pokročilou leteckou mobilitu a nastavujeme její standardy. Kromě centrály ve Fort Worth v americkém Texasu působíme jako dceřiná společnost Textron Inc. v dalších strategických lokalitách po celém světě. Díky tomu, že více než čtvrtina našich kolegů sloužila v armádě, je naší vášní pomáhat právě armádě plnit její mise. Naše průlomové inovace přinášejí zákazníkům výjimečné zážitky. Efektivně, spolehlivě a v první řadě bezpečně.

O společnosti Textron

Textron Inc. je multioborová společnost, která využívá svou globální síť leteckých, obranných, průmyslových a finančních podniků k tomu, aby zákazníkům poskytovala inovativní řešení a služby. Textron je známý po celém světě díky svým silným značkám, jako jsou Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Další informace naleznete na adrese: www.textron.com.