Společnost OPPO na veletrhu MWC 2022 představila řadu Find X5 a 240W bleskové SUPERVOOCTM nabíjení a zároveň prezentovala svůj silný globální výkon

OPPO zakončilo rok 2021 jako čtvrtá největší značka chytrých telefonů na světě a druhá největší na trhu s Androidem s podporou 5G. Prostřednictvím svého nového hesla „Inspiration Ahead“ se společnost OPPO zavázala k optimistickému přístupu k současným globálním výzvám a k přijetí opatření, směřujícím k řešení klíčových otázek udržitelnosti. Bleskové nabíjení OPPO SUPERVOOCTM s výkonem 150 W zdvojnásobuje životnost baterie, zatímco 240W SUPERVOOCTM posouvá hranice rychlosti nabíjení. Nové zařízení OPPO 5G CPE T2 dále zlepšuje zážitky z 5G a urychluje zavádění sítí 5G po celém světě.

Praha, 28. února 2022–V úvodní den veletrhu Mobile World Congress (MWC) 2022 představila společnost OPPO řadu zajímavých technologií, včetně 150W bleskového SUPERVOOCTM nabíjení s technologií Battery Health Engine, která zdvojnásobuje životnost baterie, 240W bleskového SUPERVOOCTM nabíjení, které nabije 4 500mAh baterii za 9 minut, a zcela nového zařízení OPPO 5G CPE T2, které převádí 5G na extrémně rychlou Wi-Fi. Společnost OPPO také představila své vlajkové řady chytrých telefonů, včetně řady Find X5, Find N a OnePlus 10 Pro, a řadu inovativních technologií, jako jsou například obrazový NPU MariSilicon X, OPPO Air Glass, OPPO Retractable Camera a mnoho dalších.

„Navzdory mnoha výzvám, kterým jsme v posledních letech čelili, telekomunikační průmysl stále zaznamenává pozitivní vývoj a my v OPPO jsme svědky setrvalého růstu,“ uvedl Billy Zhang, viceprezident pro zahraniční prodej a služby společnosti OPPO. „Technologie, jako je 240W bleskové SUPERVOOC nabíjení, ukazují naše vedoucí postavení v oblasti inovací, zatímco zařízení, jako je OPPO 5G CPE T2, zdůrazňují nové směry, kterými se naše podnikání ubírá. Prostřednictvím nového hesla naší značky „Inspiration Ahead“ využívá společnost OPPO inovace a spolupráci, aby společně s našimi partnery překonávala výzvy a přinášela uživatelům po celém světě inspirativní, na člověka zaměřené  technologické zážitky.

Stabilní celosvětový růst se silnou přítomností na trzích střední a vyšší třídy

V návaznosti na pokračující investice společnosti do výzkumu a vývoje a její závazek dodávat nejlepší možné produkty si OPPO v roce 2021 udrželo pozici čtvrté největší značky chytrých telefonů na světě, s meziročním růstem o 22 % a 11% tržním podílem (Canalys). Dodávky smartphonů řady OPPO Find X3 se oproti předchozí generaci zvýšily o 140 %. Jako průkopník v oblasti 5G se společnost OPPO dva roky po sobě umístila na druhé příčce mezi značkami smartphonů s Androidem a 5G na světě. 

Pod svým novým heslem „Inspiration Ahead“ směruje společnost OPPO optimismus a inspiraci k tomu, aby se postavila výzvám a obtížím. Společnost OPPO také podrobně popsala své úsilí v oblasti ochrany životního prostředí, posílení postavení mládeže, digitální inkluze a zdraví i pohody ve zprávě OPPO o udržitelnosti pro rok 2021. V zájmu snížení míry znečištění a omezení množství odpadu pomohla společnost OPPO v Číně recyklovat více než 1,2 milionu telefonů, což odpovídá více než 215 tunám elektronického odpadu. 

Zcela nové technologie bleskového SUPERVOOC nabíjení zlepšují stav baterií a stanovují nové rekordy v oboru

Od uvedení technologie OPPO SUPERVOOC v roce 2014 je společnost OPPO lídrem ve vývoji a inovacích technologie bleskového nabíjení. Od prosince 2021 si efektivní, bezpečné a rychlé bleskové nabíjení, které OPPO přináší, vyzkoušelo více než 220 milionů uživatelů po celém světě. Na veletrhu MWC 2022 společnost OPPO oficiálně představila nejnovější 150W bleskové SUPERVOOC nabíjení. Bleskové SUPERVOOC nabíjení s výkonem 150 W, postavené na technologii přímého nabíjení s nabíjecími čerpadly, dokáže nabít baterii s kapacitou 4 500 mAh na 50 % za 5 minut a zajistit 100% nabití za pouhých 15 minut. 

Bleskové 150W SUPERVOOC nabíjení rovněž integruje technologii OPPO Battery Health Engine, která měla minulý týden premiéru v řadě OPPO Find X5. Tato technologie pomáhá udržet výkonnost baterie na 80 % její původní kapacity i po 1 600 nabíjecích cyklech, což je dvojnásobek současného průmyslového standardu, který činí 800 cyklů. 

Bleskové 150W SUPERVOOC nabíjení bude uvedeno na trh ve vybraných smartphonech OnePlus ve 2. čtvrtletí roku 2022.

Společnost OPPO také s příchodem 240W bleskového SUPERVOOC nabíjení uvítala novou rekordní nabíjecí technologii. Jak bylo předvedeno na veletrhu MWC 2022, 240W SUPERVOOC dokáže nabít 4 500mAh baterii na 100 % za přibližně 9 minut, čímž skutečně posouvá hranice nabíjecího výkonu. 

Nové CPE 5G zařízení T2 převádí signály 5G na rychlé a stabilní Wi-Fi připojení

Koncová účastnická zařízení (CPE) s podporou sítí 5G převádějí signály 5G na připojení k síti Wi-Fi nebo LAN, což umožňuje připojení více zařízení ke službě 5G v prostředích, jako jsou domácnosti, kanceláře a další. V oblastech bez existující širokopásmové infrastruktury se mohou zařízení připojit k rychlému internetu 5G jednoduchým připojením k zařízení CPE s podporou 5G a s vloženou SIM kartou pro sítě 5G.

CPE zařízení OPPO T2 s podporou 5G je nejnovějším z řady CPE 5G produktů OPPO. Je vybaveno Modem-RF systémem Qualcomm® SnapdragonTM X62 5G a aktualizovanou technologií inteligentní antény OPPO O-Reserve 2.0, díky níž je schopno převádět signály 5G na rychlé a stabilní Wi-Fi připojení. Před uvedením modelu T2 se předchozí dvě CPE zařízení s podporou 5G od společnosti OPPO setkala s příznivým ohlasem mobilních operátorů po celém světě. S novým zařízením T2 společnost OPPO v současné době uzavřela dohody s operátory na Blízkém východě, v Africe, Asijsko-pacifickém regionu i v Evropě, aby ve druhé polovině roku 2022 umožnila ještě více lidem ve více regionech využívat připojovací sílu CPE s podporou 5G. 

Bleskové SUPERVOOC nabíjení společnosti OPPO, 5G CPE T2 a zcela novou řadu Find X5 bude možné vyzkoušet na stánku OPPO na veletrhu MWC 2022 ve stánku #3M10 v hale 3 od 28. února do 3. března. Pro technologické nadšence z celého světa vytvořila společnost OPPO virtuální prezentační prostředí, kde si mohou vyzkoušet nejnovější produkty značky OPPO z pohodlí svého chytrého zařízení.

O ZNAČCE OPPO

OPPO je přední světová značka chytrých telefonů. Od uvedení svého prvního mobilního telefonu na trh v roce 2008 se OPPO snaží vytvářet technologie se srdcem a duší. Produkty OPPO kombinují pokročilé technologické možnosti se snadno použitelnými funkcemi v zařízeních s úžasným designem. V současné době působí OPPO ve více než 50 zemích světa a má šest výzkumných ústavů, sedm výzkumných a vývojových center a mezinárodní designové centrum v Londýně. Společnost OPPO se zavázala podporovat rozvoj standardů 5G na celém světě a byla první značkou, která na evropském trhu uvedla komerční smartphone s podporou sítí 5G. Značka spolupracuje s více než 50 předními světovými operátory na urychlení zavádění 5G ve velkém měřítku prostřednictvím svých inovativních technologických řešení.