Digitalizace ve firmách na vzestupu: NorWit dodává ke strojům servisní video manuály

Písková Lhota , 1. března 2022 – Společnost NorWit, s. r. o., která se zabývá prodejem, servisem a pronájmem stavební mechanizace, představuje řadu inovativních služeb. Pro rok 2022 připravila pro své zákazníky novinku v podobě komplexních video manuálů, kterými budou postupně vybaveny všechny klíčové prodávané stroje. V současnosti již mají zákazníci k dispozici videa k lehké hutnicí technice BOMAG. 

Profesionálně zpracovaná videa zahrnují představení stroje včetně jeho technických parametrů a použití, dále je zde sekvence věnovaná pravidelné údržbě a servisu, návod k ovládání a nechybí ani nejrůznější tipy a triky. Při přípravě video manuálů vycházeli jejich tvůrci z dlouholetých zkušeností z provozu daného typu stroje. „Uživatel se tu například dozví, kde a jak čistit filtry, jaké jsou intervaly pro výměnu olejů, jak stroj nastartovat a používat anebo jak postupovat v případě  poruch,“ říká o novince Pavel Šlapák, manažer servisu a služeb NorWit, který stál u zrodu této nové služby. K vybraným strojům jsou navíc k dispozici i videa týkající se náročnějších oprav a úkonů, jako je například výměna startovací šňůry na nejprodávanějším vibračním pěchu BOMAG BT 65 nebo dálkové odblokování ježkového válce BOMAG BMP 8500 při jeho převrácení. „Máme vyzkoušeno, že video manuály ušetří zákazníkovi desítky minut. K požadované informaci se dostane pohodlně ze svého telefonu, úkony ve video manuálech jsou vysvětleny opravdu podrobně. V případě potřeby však samozřejmě fungují i naše telefonické servisní linky,“ vysvětluje Pavel Šlapák. 

Barevné QR kódy pro snadnější orientaci  

Videa jsou rychle dostupná prostřednictvím QR kódů, kterými je každý stroj při prodeji vybaven. Modrý QR kód odkazuje k videu o pravidelné údržbě a používání stroje, červený QR kód ke konkrétním servisním úkonům. Všechna videa jsou umístěna v neveřejné sekci kanálu YouTube, kam mají přístup pouze zákazníci NorWit. Společnost natočila rovněž krátké instruktážní video, jak QR kódy na strojích správně používat. 

Kromě video manuálů k lehké hutnicí technice BOMAG (výčet modelů uvádíme v tabulce) jsou již dostupné také manuály k hladicí technice Barikell. Další videa, která budou představena letos na jaře, se budou týkat mobilních pracovních plošin LGMG a stavebních mini-dumperů Messersi. „Letos počítáme s dotočením videí pro všechny naše klíčové produkty,“ říká k dalším plánům Pavel Rakušan, jednatel společnosti NorWit a dodává: „Relativně krátká zkušenost s touto službou nám ukázala, že v digitalizaci služeb je budoucnost. Snadno dostupné informace jsou benefitem, na který si naši zákazníci rychle zvykli.“ 

Servis pod taktovkou digitálních technologií 

Inovace poskytovaných služeb jsou jedním z klíčů k úspěchu společnosti NorWit. V minulosti tu pro své zákazníky zavedli například pravidelný svoz strojů do a ze servisu. „Touto službou chceme zákazníka zbavit starostí s dopravou stroje k nám. Naše okruhy jsou pravidelné a zákazník tak dopředu ví, který den do jeho regionu dorazíme,“ popisuje Pavel Šlapák záměr a výhody služby. I v této oblasti využívá NorWit chytrých digitálních technologií. Při příjmu stroje do servisu  odchází zákazníkovi automaticky e-mail s potvrzením. Servisní zakázka se podepisuje přes tablet; veškeré další administrativní úkony včetně fakturace probíhají rovněž automaticky. 

Další novinkou v oblasti služeb je tzv. expresní servis, zaměřený na pravidelnou údržbu, drobné opravy nebo seřízení strojů. Pro tento účel společnost pořídila speciální mobilní dílny, které dle potřeby vyrážejí do terénu k zákazníkům. 

Více informací najdete na webových stránkách www.norwit.cz  

Přehled dostupných video manuálů společnosti NorWit 

Hutnicí technika BOMAG 
Vibrační pěch BT 65 X24
Vibrační jednosměrná deska BVP 18/45 + příslušenství
Reverzní vibrační deska BPR 35/60
Reverzní vibrační deska BPR 60/65 DE
Reverzní vibrační deska BPR 70/70 DE Tip-Control
Ježkový válec BMP 8500

O společnosti NorWit 

Společnost NorWit, s. r. o., se zabývá prodejem, servisem a pronájmem stavební mechanizace. Je autorizovaným dealerem ručně vedené hutnicí techniky BOMAG v České republice. V jejím portfoliu najdeme také stroje a diamantové nástroje pro řezání asfaltu, betonu a dalších materiálů (NORWIT machines, Dr. Schulze aj.), elektrocentrály a osvětlovací techniku PRAMAC, pracovní plošiny LGMG, mini rýpadla Airman nebo frézy a pneumatické nářadí Von Arx. NorWit zaměstnává přibližně čtyři desítky lidí; pokrývá celou Českou republiku a pobočky má v Pískové Lhotě u Poděbrad (divize „Čechy“) a v Pustiměři u Vyškova (divize „Morava“).