Unikátní charitativní aukce vozu Aston Martin startuje dnes na Aukro.cz. Výtěžek půjde na podporu ukrajinské armády

V Praze, dne 2. března 2022 – Aukro se připojilo k aktivitám podporujícím Ukrajinu a dnešním dnem spouští unikátní charitativní aukci vozu Aston Martin DBS. Výtěžek z prodeje dárce věnuje v plné výši na podporu ukrajinské armády. Přestože aukce byla otevřena před pár hodinami, v tento moment už má přes 1 500 sledujících a stovky zájemců o účast. Aukci v rámci podpory organizuje Aukro zcela zdarma, bez nároku na odměnu.

Nikdy bych nevěřil, že něco takového zažijeme. Vlna solidarity, která se mezi Čechy, ale i ve světě zvedla, je neuvěřitelná. Každý den vidíme tisíce dechberoucích příběhů lidí, kteří neváhají obětovat svůj čas, peníze a mnohdy i bezpečí a vyráží pomoci lidem na Ukrajině, kteří prožívají nejhorší období, jaké si lze vůbec představit. Proto si velice ceníme dárce, který veškerý výtěžek z aukce daruje na podporu Ukrajiny. A nás těší, že se můžeme zapojit nejen jako zaměstnanci do sbírek, ale i díky naší platformě,“ komentuje charitativní aukci Jiří Hejl, vedoucí Digital týmu společnosti Aukro. 

Aukro má příkaz výslednou částku poukázat v plné výši přímo Velvyslanectví Ukrajiny v České republice, která ji použije na podporu ukrajinské armády.

Charitativní aukce nejsou úplně neobvyklé, máme s nimi v Aukru řadu zkušeností, toto je ale zcela jiná situace. Nikdy však není pozdě investovat do prémiového kousku, obzvláště v případě, kdy výtěžek jde na dobrou věc, která může pomoci zachránit životy lidí,” pokračuje Jiří Hejl.

Tato charitativní aukce je privátní, zúčastnit se jí mohou jen schválení a ověření uživatelé. Aktuálně ji sleduje již přes 1 500 zájemců a přes 500 čeká na schválení přístupu. Žádost o přístup do aukce vidí všichni přihlášení uživatelé, po schválení aukce pak mohou zájemci rovnou přihazovat. Délka aukce je 7 dní a končí 8. března v 19:00. Případní zájemci se mohou obrátit mimořádně i e-mailem na adresu p.krejcir@aukro.cz

Vůz Aston Martin DBS, zná většina z nás z filmů o Jamesi Bondovi.  Tento šedý čtyřmístný Aston Martin DBS 5.9 380 kw z roku 2009 je vysoce výkonný sportovní vůz GT britského výrobce, najeto má 48 490 km. Fyzicky si tento luxusní vůz mohou zájemci prohlédnout  ve společnosti Advantage cars, Praha 9, Freyova 980/10, kde je momentálně vystaven. Více  informací zde: https://aukro.cz/dobrocinna-aukce-na-podporu-ukrajinske-armady-aston-martin-dbs-2009-7006175399