ČD – Telematika rozšířila bezplatnou WiFi na pražském Hlavním nádraží. Přijíždějící uprchlíci z Ukrajiny nezůstanou bez informací ani spojení s blízkými

ČD – Telematika ve spolupráci se Správou železnic pomáhá uprchlíkům z Ukrajiny. Díky expresní montáži nových WiFi routerů v prostorách železniční stanice Praha hlavní nádraží mají přijíždějící občané Ukrajiny k dispozici neomezený přístup k internetu zcela zdarma a mohou sledovat aktuální vývoj a zůstat ve spojení se svými blízkými.  

„To, co se nyní děje na Ukrajině, ani situaci jejích obyvatel si nikdo z nás neumí představit,“ zdůrazňuje Tomáš Laga, manažer odboru provoz a rozvoj z ČD – Telematiky. „Každá pomoc Ukrajině je nyní důležitá a jednou z forem naší pomoci uprchlíkům je právě zajištění možnosti navázat spojení s blízkými hned po příjezdu do Prahy,“ dodává Laga. 

WiFi zajišťující neomezený přístup k internetu na Hlavním nádraží nyní nově pokrývá prostory určené jako zázemí pro přijíždějící obyvatele z Ukrajiny, kteří tuto bezplatnou službu již od pátku využívají. 

ČD – Telematika a.s. je významným poskytovatelem v oblasti drážních technologií pro zabezpečení a komunikace a dodavatelem velkoobchodních telekomunikačních služeb a služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Provozuje vlastní optickou síť v ČR, která je součástí klíčové infrastruktury státu. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou v oblastech jako je silniční telematika.