Společnost Boehringer Ingelheim nově sídlí v Quadriu v samém centru Prahy

  • Farmaceutická společnost Boehringer Ingelheim se přestěhovala do 2. patra budovy Quadrio v Praze 1.
  • Nové prostory umožní díky promyšlenému konceptu a designu lepší flexibilitu a týmovou spolupráci. 

Praha 29. 3. 2022 Farmaceutická společnost Boehringer Ingelheim se přestěhovala a od 1. března 2022 sídlí v atraktivní lokalitě Prahy 1 v kancelářské části nákupního a společenského centra Quadrio. Flexibilní uspořádání pracovních míst, prostory pro coworking, ale i relaxaci v této budově naplňují strategii společnosti ohledně moderních způsobů práce.

„Naši práci v posledních letech ovlivňují nové faktory jako digitalizace, pandemie koronaviru, otázky ohledně životního prostředí a udržitelnosti a řada dalších. Rozhodli jsme se proto přestěhovat do nových prostor, které nám umožní být flexibilnější a zlepšit týmovou spolupráci díky promyšlenému designu jejich jednotlivých částí. Nová pravidla, které s sebou tato změna nese, nám dají větší volnost vybírat si, odkud budeme pracovat, a kancelář se tak stane především místem pro setkávání s kolegy. Věříme, že nové prostory a koncept nám usnadní spolupráci a současně lepší sladění soukromého a pracovního života zaměstnanců,“ vysvětluje důvody stěhování centrály společnosti Boehringer Ingelheim její ředitelka Evelyn Fahrenkrug.

Společnost Boehringer Ingelheim dosud sídlila v administrativní části pražského Palladia. Nové kanceláře se nacházejí v druhém patře budovy Quadrio nad stanicí metra Národní třída, vstupní lobby je z ulice Purkyňova. Budova má tvar čtyřlístku a pracovníkům i návštěvám nabízí unikátní benefit, a to možnost využívat terasu na střeše budovy, která poskytuje neopakovatelné výhledy na starou Prahu a její nejen historické budovy v čele s Pražským hradem.

Stěhování do nových prostor s sebou pochopitelně neslo i obměnu vybavení a inventáře, a protože společnost Boehringer Ingelheim dbá na udržitelnost a snahu neplýtvat, nabídla nábytek a kancelářské potřeby zaměstnancům pro vybavení jejich domácích pracovišť. Krom toho je věnovala neziskovým organizacím Centrum Locika, Pestrá o.p.s. a Národní ústav pro autismus, z. ú. Nevyužitelné kancelářské potřeby odebrala společnost Reformát, která je zužitkuje v rámci   knihařských workshopů. 

Zaměstnance přivítala na novém pracovišti ředitelka společnosti Evelyn Fahrenkrug a Petra Doušová, HR ředitelka. Kromě seznámení s novými kancelářemi se zaměstnanci na střešní terase seznámili s nejzajímavějšími stavbami a místy v blízkém i vzdálenějším okolí a nasáli genium loci lokality.  

Uspořádání nových pracovních prostor společnosti Boehringer Ingelheim plně odpovídá aktuálním trendům moderní práce v kanceláři. Společnost umožňuje svým zaměstnancům využívat kombinaci práce z domova i v kanceláři s vysokou mírou flexibilní pracovní doby. Dbá také na možnosti relaxace a zdravého protažení během pracovního dne i společenského setkávání ve společných prostorách firmy či na piazzettě, které dominuje 11 metrů vysoká socha Davida Černého Franz Kafka „K“, skládající se ze 42 pohyblivých pater.

O společnosti Boehringer Ingelheim

Společnost Boehringer Ingelheim vyvíjí průlomové léčebné metody, které zlepšují zdraví lidí i zvířat. Jako jedna z nejvýznamnějších biofarmaceutických společností zaměřujících se na výzkum se soustředí zejména na vytváření hodnot prostřednictvím inovací
v oblastech, v nichž doposud chyběly vhodné způsoby léčby. Od svého založení v roce 1885 zůstává Boehringer Ingelheim rodinnou firmou, která staví na kontinuitě a dlouhodobých zkušenostech. Přibližně 52 000 zaměstnanců společnosti působí na 130 trzích ve třech obchodních oblastech: humánních léčivých přípravcích, veterinární medicíně a biofarmaceutické smluvní výrobě. 

Více informací najdete na adrese www.boehringer-ingelheim.cz.