Cleverlance otevírá lidem z Ukrajiny cestu do IT. Uspořádá speciální akademie

Praha, 26. dubna 2022 – Česká technologická společnost Cleverlance se rozhodla pomoci uprchlíkům z Ukrajiny při hledání pracovních příležitostí a svůj dlouhodobý vzdělávací program Cleverlance Testing Academy nyní nabízí i v ukrajinštině. Otevírá tak cestu válečným uprchlíkům k nalezení stabilního pracovního uplatnění v IT v České republice. První akademie proběhne od 2. do 4. května 2022 a pro účastníky bude zcela zdarma. 

Cleverlance prostřednictvím svých testing akademií přivedla do IT již stovky lidí. Původně byly tyto akademie zaměřené na ty, kteří se až po dokončení svého vzdělání rozhodli změnit profesní dráhu a začít se věnovat testování softwaru. Nyní se Cleverlance rozhodla pomoci v cestě do IT oboru i příchozím z Ukrajiny, kteří v ČR často nemohou dále vykonávat svoji původní profesi a nechtějí přitom být odkázáni pouze na hmotnou pomoc státu. 

„Přemýšleli jsme, jak bychom mohli pomoci i jinak než penězi. Rozhodli jsme se lidem přicházejícím z válečné zóny na Ukrajině usnadnit cestu k nové budoucnosti. K práci, která jim přinese důstojné profesní uplatnění v České republice a kterou budou po návratu moci vykonávat také ve své rodné zemi.“ říká Martin Paták,HR ředitel ve společnosti Cleverlance.

„Základním předpokladem účasti na testing akademii je analytické myšlení a chuť učit se nové věci, v IT jsou obecně výhodou i základy angličtiny“ říká Michael Čakrt odborný garant akademií, a dodává: „Takoví lidé k nám z Ukrajiny proudí a my jim pomůžeme zorientovat se v novém oboru. Dále už to bude zejména na nich. Máme zkušenosti, že absolventi akademie nastupují jako testeři a někdy i pokračují směrem k analýze či vývoji softwaru a obohacují český IT trh.“

Cleverlance je součástí Aricoma Digital, pan-evropského poskytovatele IT služeb. Účastníkům akademie díky tomu dokáže usnadnit vstup na trh práce nejen v ČR, ale v celé Evropě. Aby své místo v akademii dostali skutečně ti, kteří mají talent a šanci se v IT uplatnit, poskytuje Cleverlance uchazečům také konzultaci a odborné přezkoušení v této oblasti. 

Informace o akademii jsou v ukrajinštině k dispozici na adrese 

https://create-it.cz/Blog/Stranky/TCA_UA.aspx

O společnosti Cleverlance:

Společnost Cleverlance je přední český dodavatel IT služeb, informačních systémů, webových a mobilních aplikací včetně virtuální reality zejména v oblastech financí, telekomunikací, automotive a veřejné správy. Cleverlance vznikla v roce 2000 a dnes tvoří její tým přes 800 specialistů, kteří jsou připraveni splnit požadavky v oblasti zadání, analýzy, návrhu, vývoje a implementace softwarových aplikací, včetně projektového řízení, bezpečnosti, podpory či úplného outsourcingu informačních systémů.

Cleverlance je od roku 2019 členem Aricoma Group, největšího ICT holdingu v regionu Česko-Slovensko, poskytující prostřednictvím svých členů komplexní ICT služby pro firemní sféru. Portfolio jednotlivých firem Aricoma Group nabízí zákazníkům všechny klíčové komponenty firemního IT. Od datových center, pokročilé infrastruktury a cloudových služeb přes implementaci informačních systémů, bezpečnostní problematiku a vývoj software na zakázku až po služby outsourcingu a systémové integrace. Součástí skupiny jsou významné české a slovenské firmy AUTOCONT, Cleverlance, AEC, Dataspring, cloud4com, Internet Projekt, Komix a švédský Seavus. Firmy skupiny zaměstnávají aktuálně přes 3000 lidí a tržby dosahují 8,5 miliard Kč. Aricoma Group je součástí investiční skupiny KKCG a je zároveň základem pro evropskou expanzi ICT aktivit KKCG.