Péče o duševní zdraví je v těžkých dobách klíčová, ukazuje Productboard, který už půl roku spolupracuje s terapeutickou platformou Soulmio

Praha, San Francisco 13. května 2022 – Český technologický startup Productboard si zakládá na špičkové péči o zdraví svých zaměstnanců, což se týká i dobré kondice duševní. Jedním z benefitů, který pro svůj 450členný tým zavedl loni v září, je spolupráce s českou platformou Soulmio, která nabízí online program péče o duševní zdraví a mentální pohodu. „Obzvlášť v takto náročných dobách, kdy poslední dva roky přinesly bezprecedentní události, vnímáme jako naprosto klíčové, aby naši lidé byli v duševní pohodě. Za první půlrok spolupráce vyhledali terapeutické služby Soulmio průměrně desetkrát za měsíc, portál prevence Mental Wellness má pak od členů našich týmů průměrně sto návštěv měsíčně,“ říká Anna Rosenbaumová, people ops sSpecialist společnosti Productboard.

Program je v angličtině a jeho bohatý odborný obsah mohou využít všichni členové týmu Productboardu – ti v Evropě mají navíc k dispozici i online sezení s terapeutem. První tři sezení dostali v rámci benefitů lidé z Productboardu zdarma, případná další pak mají díky spolupráci se zajímavým cenovým zvýhodněním. Terapeutická sezení si členové týmu sami vybrali v dotazníkovém průzkumu, který zjišťoval, jak by firma svým lidem mohla pomoci udržovat se v dobré duševní pohodě. 

„Jednou z priorit naší filosofie je, že nám jde o blaho a zdraví našich lidí – a duševní zdraví je toho pochopitelně nedílnou součástí. Vedle možnosti aktivní psychické hygieny během sezení s psychoterapeuty oceňují naši kolegové rovněž přístup do portálu prevence Mental Wellness. Jde o online platformu, na níž Soulmio pravidelně zveřejňuje živé streamy a odborná videa s psychology, lifestylová videa s kouči, vzdělávací newslettery nebo články z odborné praxe. Lidé si dostupnost těchto zdrojů oblíbili a opakovaně se na portál vracejí,“ popisuje Rosenbaumová a dodává, že od konce února, tedy od vypuknutí válečného konfliktu na Ukrajině, sledují nárůst zájmu o obsah na tomto portálu.

Že Productboard bere wellbeing svých lidí vážně, dokládá například i fakt, že je za péči o své zaměstnance pravidelně oceňován. Už podruhé za sebou se umístil na čelných příčkách žebříčku pěti set nejlepších zaměstnavatelů mezi startupy, který každoročně sestavuje americký Forbes. Český jednorožec, jenž se v únoru stal nejhodnotnějším startupem pocházejícím z Česka, se v letošním výběru stal 36. nejlepším zaměstnavatelem mezi startupy v USA. Productboard získal rovněž řadu ocenění v konkurenci několika desítek tisíc firem od srovnávače zaměstnavatelů Comparably.

Více o společnosti Productboard

Productboard je online platforma, která pomáhá produktovým manažerům vyvíjet správné produkty na základě potřeb zákazníků a uvést je co nejrychleji na trh. 6 000 produktově orientovaných společností, jako jsou Microsoft, Zendesk či UiPath, využívá Productboard k pochopení potřeb uživatelů, určení priorit při vývoji a k udržování všech členů týmu v obraze pomocí roadmapy. Nyní již 450členný tým pracuje z Prahy, San Francisca, Brna, Vancouveru a Dublinu a stojí za ním renomovaní investoři Dragoneer Investment Group, Tiger Global Management, Index Ventures, Kleiner Perkins, Sequoia Capital, Bessemer Venture Partners, Credo Ventures, Rockaway a Reflex Capital. Bližší informace najdete na www.productboard.com nebo na sociálních sítích pod @Productboard.