Světová platforma pro investice do kryptoměn BitMEX vstupuje na spotový trh spuštěním BitMEX Spot Exchange

Praha, 17. května 2022. Ikonická platforma pro obchodování s kryptoměnami BitMEX, která byla na českém trhu představena od 2014 jako krypto burza se specializací na obchodování derivátových kontraktů, dnes dosáhla velkého milníku spuštěním BitMEX Spot Exchange pro retailové a institucionální investory. BitMEX byl doposud pro české obchodníky dostupný pouze jako derivátová burza. Nově bude platforma BitMEX Spot Exchange pracovat se sedmi páry kryptoměn, včetně XBT, ETH, LINK, UNI, MATIC, AXS a APE, vše proti USDT. Spuštění spotového obchodování BitMEXu přiláká nejenom krypto začátečníky, ale i zkušené investory celosvětového spotového trhu.

BitMEX Spot Exchange nyní obchodníkům umožní okamžitě nakupovat, konvertovat, vkládat a vybírat různé kryptoměny.  Uživatelé budou mít přístup k burze pouhým zadáním požadavku na konverzi (request-for-quotes, RFQ) přes centrální datovou strukturu, nad kterou burza operuje. Nově investoři využijí výhod rozhraní API, a to i v mobilní aplikaci BitMEX Lite. Spot Exchange se v aplikaci spustí v nadcházejících týdnech. Na oslavu spuštění BitMEX Spotu platforma uživatele během prvních dvou měsíců spotového obchodování automaticky zařadí do jedné z největších krypto soutěží, které na platformě od jejího vzniku probíhaly. Cenový fond BitMEX soutěže tvoří přes 1 000 000 USD v kryptoměnách, podmínky a mechanismy obchodování platforma zveřejní v několika následujících dnech.

Kromě spotového obchodování na své burze dnes BitMEX představuje také hlavní výsledky z výzkumu Uncovering Crypto Personas, realizovaného společností Kantar. Výzkum sleduje trendy a chování spotřebitelů na 14 trzích v Evropě, Asii a Latinské Americe. Výzkumný vzorek obsahoval 3 000 lidí starších 21 let, kteří alespoň zčásti rozhodují o finančních investicích a v současné době kryptoměny vlastní či hodlají vlastnit v příštích 5 letech.

Zajímavým výsledkem výzkumu je, že většina dotázaných (70 %) se domnívá, že úlohou peněz je zajistit rodinu, přičemž spoření na budoucnost patří mezi jejich hlavní finanční priority. Více než polovina (55 %) Evropanů, již se výzkumu zúčastnili, právě teď vlastní krypto a tři z pěti tvrdí, že do kryptoměn investují do jednoho roku. Zároveň respondenti média označili za nejdůvěryhodnější zdroj informací z oblasti obchodování s kryptoměnami. Dalším důležitým zjištěním výzkumu je, že obchodní zkušenosti lidí, kteří vlastní kryptoměny, byly většinou pozitivní: v Evropě tři z pěti respondentů zaznamenali růst hodnoty svých kryptoměn až o 50 %. Šest z deseti na krypto nahlíží jako na dobrý způsob, jak diverzifikovat své investice. Výsledky tohoto výzkumu, a zejména pozitivní zkušenosti Evropských obchodníků s kryptoměnami, hrály pro BitMEX významnou roli při rozhodování o rozšíření produktové nabídky a spuštění Spot Exchange.

Michele Bertacco, marketingový ředitel společnosti BitMEX, dodává: „Zájem o kryptoměny mezi běžnými uživateli roste velmi rychle, proto jsme chtěli lépe porozumět jejich motivaci. Z mého pohledu je velmi zajímavé vidět, že postoje ke kryptoměnám u všech respondentů jsou obecně velmi pozitivní, a že krypto je vnímáno jako dnešní skutečná investiční alternativa. Navíc tři ze čtyř respondentů se domnívají, že kryptoměny jsou již mainstreamem. Až sedm z deseti uvedlo, že jde o alternativu k tradičním měnám, což pro BitMEX rýsuje velmi vzrušující budoucnost.”

Právě v důsledku rostoucí poptávky ze strany uživatelů a měnících se podmínek na trhu, se BitMEX v loňském roce rozhodl vybudovat vlastní, plně integrovanou spotovou burzu. BitMEX Spot Exchange tak doplní sadu produktů, jež platforma v současnosti nabízí. V návaznosti na strategii Beyond Derivatives si BitMEX Spot klade za cíl uvést na platformu nové retailové a institucionální klienty. Tím uživatelům umožní růst na propracované platformě při obchodování s kryptoměnami. 

Alexander Hoeptner, generální ředitel BitMEX, říká: „Minulý rok jsme představili naši strategii Beyond Derivatives, a spuštění BitMEX Spot je klíčovým bodem této vize. Dnes je BitMEX o krok blíž k tomu, aby našim uživatelům poskytl kompletní krypto ekosystém pro nákup, prodej a obchodování s jejich oblíbenými digitálními aktivy. U toho nechceme skončit, jelikož naším cílem je zajistit více funkcí, obchodních párů a způsobů, jak se naši klienti mohou stát součástí krypto revoluce.“

BitMEX Spot se bude postupně uvádět do provozu během několika příštích týdnů. Uživatelům umožní provádět transakce mezi fiat měnami a krypto aktivy. Umět bude také výměnu krypto-krypto. Ve druhé polovině tohoto roku se navíc plánuje vypsání dalších obchodních párů, nových tokenů a produktů s deriváty, které zůstanou jádrem celkového byznysu. Přidání Spotu společnosti umožňuje přilákat nový podsegment uživatelů, které složité deriváty dříve mohly odrazovat.

O BitMEXu

BitMEX je ikonická obchodní platforma, která nabízí přístup ke krypto produktům na globálních finančních trzích digitálních aktiv. BitMEX umožňuje uživatelům nakupovat, vkládat, vybírat, převádět a obchodovat s kryptoměnami (XBT, ETH a USDT, stejně jako LINK, UNI, MATIC, AXS a APE v rámci spuštění burzy Spot) a v současné době podporuje nákupy s +30 fiat měnami.

BitMEX je v čele kryptoburz od roku 2014. Jako první světová burza uvedl do světa kryptoměn trading tzv. perpetual swaps, nejobchodovanější krypto produkt v historii, a od té doby krypto trh neustale inovnuje. BitMEX je ve vlastnictví HDR Global Trading Limited. Chcete-li se dozvědět více o BitMEX, naší vizi, rostoucím týmu a cestě před námi, sledujte nás na Twitteru, Telegramu a Blogu BitMEX.