Společnost BenQ se dostala na první příčku na evropském trhu s 4K a Full HD projektory

Eindhoven, Nizozemsko, 18. května 2022 – Společnost BenQ, přední výrobce 4K projektorů, se v prvním čtvrtletí roku 2022 stala vedoucí značkou na evropském trhu s 4K a Full HD projektory. Podle čtvrtletních zpráv společnosti Futuresource Consulting dosáhla společnost BenQ vedoucí pozice dle celkového objemu prodejů v Evropě s tržním podílem 23,42 % pro 4K a 24,5 % pro Full HD projektory.

„Po celém světě měla pandemie různý vliv na různá odvětví a došlo také na změnu způsobu a míry konzumace vizuálního obsahu spotřebitelů,“ říká Steve Chu, prezident BenQ Europe, a dodává: „Stále více spotřebitelů využívá volný čas ke sledování sportu, sledování filmů nebo hraní her. Proto se zvýšila poptávka po lepší kvalitě obrazu, přesnosti barev a flexibilitě a kompatibilitě zařízení.“

Mezi 4K projektory jsou v portfoliu BenQ modely určené pro domácí kino, zábavu, hry, ale také laserové modely nebo chytré projektory s Android TV. Všechny řady nabízí 4K rozlišení s 8,3 miliony pixelů. Z řady Laser TV nedávno získaly BenQ V7000i a BenQ V7050i s projekčním plátnem ALRS01 ocenění EISA za „Nejlepší laserový projekční systém pro roky 2021-2022.“

Nedávno uvedený a velmi oblíbený herní projektor BenQ X3000i je dokonalým příkladem inovací a kvality, které společnost BenQ do svých produktů přináší. Jedná se totiž o první 4K LED herní projektor s rychlou odezvou 4 ms při 240Hz, 100% pokrytím DCI-P3 a přesnými barvami díky technologii CinematicColor.

V segmentu Full HD jsou projektory určené pro podnikový segment, domácí kino, zábavu, hry a nechybí ani chytré projektory s Android TV. V aktuálním Full HD portfoliu lídr na trhu upozorňuje na konzolové herní projektory BenQ TH585P a BenQ TH685P s jasem 3500 ANSI lumenů, rychlou odezvou, exkluzivními herními režimy a dostupnou cenou.

Více informací o projektorech BenQ je k dispozici na adrese https://www.benq.eu/cs-cz/projector.html. Informace o projektorech pro domácnost jsou pak k dispozici na adrese  https://www.benq.eu/cs-cz/projector/home-series.html

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”). 

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.