Spolupráce Venture Club Invest a Greenbuddies Charging přinesla 20 milionů do projektu obnovitelných zdrojů energie

Praha, 14. června 2022 – Investice do obnovitelných zdrojů energie jsou investicí do budoucností. To svými kroky potvrzuje i investiční klub Venture Club z.s., který v loňském roce navázal spolupráci se společností Greenbuddies Charging s.r.o. Investoři Venture Club z.s., kteří byli sdruženi do SPV Venture Club Charging s.r.o., využili této příležitosti a vložili své finance do projektu dodávek bateriových úložišť a nabíjecích stanic. To přineslo Greenbuddies Charging s.r.o. finanční prostředky ve výši 16 milionů korun.

Úspěšnost investičního projektu a působení firmy v dynamickém odvětví, které reaguje na současné potřeby obnovitelné energii, jí vyneslo dalšího velkého investora. Ten do společnosti investoval již 4 miliony korun a další částku ve stejné výši plánuje vložit do konce roku. Greenbuddies Charging s.r.o. tak aktuálně načerpala již 20 milionů korun na podporu rozvoje svých aktivit. To potvrzuje, že investiční club Venture Club z.s. vybírá pro své členy kvalitní projekty s budoucností.

K akvizici Petr Šedivý, předseda Venture Club z.s. a jednatel Venture Club Charging s.r.o. sdružující investory, řekl: „Greenbuddies Charging působí v segmentu rychle rostoucího trhu nabíjecích stanic, bateriových úložišť a fotovoltaických systémů a navazuje na historii sesterské firmy Greenbuddies s.r.o. Ta má zkušenosti ze západní Evropy, převážně Rakouska, Německa a Holandska. Na základě toho jsme se rozhodli tento projekt podpořit investicí a dojednali strategii budoucího exitu na evropském trhu. Současně vnímáme synergie s jinými našimi projekty, například s automobilkou ZEBRA GROUP, dodávající elektrická vozidla. Stejný zákazník může využít služeb obou firem a je jedno, zda původně poptal elektrické auto, nebo nabíjecí stanici či úložiště elektrické energie a FVE.“

Greenbuddies Charging s.r.o. je společnost, která v rámci skupiny Greenbuddies poskytuje komplexní řešení infrastruktury pro elektromobilitu a zabývá se i dodávkami a instalacemi projektů na klíč. Společnost má své místo na západním trhu, kde je bez problémů konkurenceschopná. To potvrzuje i jeden z jejich projektů, který byl otevřen v loňském roce v rakouském Lutzmannsburgu. V lázeňském městě využila firma prostor parkovací plochy pro automobily k výrobě elektrické energie – vybudovali zde kryté parkoviště, kdy přístřešek je tvořen fotovoltaickým systémem. Objekt zahrnuje celkem 454 krytých parkovacích míst, která nejenže vyrábějí zelenou energii, ale také poskytují vozidlům ochranu před sluncem a srážkami. Systém pokrývá přibližně 30 % potřeby elektrické energie místních lázní a je největším svého druhu v Rakousku. Greenbuddies Charging s.r.o. však nepůsobí jen na zahraničních trzích, ale své projekty má i v České republice. Od letošního roku se firma podílí na elektrifikaci vozového parku v přední bankovní instituci. V rámci této spolupráce instalovala dvacet čtyři nabíjecích stanic s potenciálem dalšího rozšíření. Firma je mimo jiné servisním partnerem dodavatele rychlých nabíječek pro panevropskou síť provozovanou společností Ionity.

„V obnovitelných zdrojích vidíme velký potenciál a budoucnost. Jsme rádi, že tuto myšlenku dokážeme předat i našim investorům. Díky rostoucímu segmentu, ve kterém působíme, a investorským aktivitám můžeme profinancovat i velké zakázky a projekty. Ceníme si spolupráce s Venture Club – mimo jiné i na základě úspěchu této investice se k nám přidal další investor, což nám přináší další možnosti financování našich záměrů,“ uvedl Aleš Damm, Chief Charging Buddy.

O Venture Club Invest:

Venture Club z.s. je investiční a společenský klub investorů a zájemců o investice, který sdružuje na 200 členů v investiční on-line platformě, provozované servisní organizací klubu, společností Venture Club Invest s.r.o. Skupina se zaměřuje na vyhledávání, organizování, spoluřízení investic, společenskou a vzdělávací činnost, zprostředkovává svým členům networking. Od roku 2016 přes něj prošly investice o objemu přes 390 milionů Kč. Mezi zainvestované projekty patří například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček PetExpert, developerský projekt výstavby 108 bytů Klíčanka, projekt pro influencery a značky LaFluence či automobilka ZEBRA Group.

O Greenbuddies:

Greenbuddies Charging, s.r.o. je společnost, která v rámci skupiny Greenbuddies poskytuje komplexní řešení infrastruktury pro elektromobilitu. Jedná se zejména o dodávky a instalaci projektů na klíč pro firemní zákazníky – návrh řešení včetně kompletní projektové dokumentace, dodávku nabíječek a přístřešků pro vozidla s lokálním solárním systémem, který může být v případě potřeby doplněn bateriovým úložištěm). Společnost je schopná pochopitelně zajistit i vybrané části celkového řešení či odbornou konzultaci v souladu s přáním zákazníka. Kromě České republiky a Slovenska působí firma i v dalších zemích EU, především pak v Německu a Rakousku.