Společnost Lenovo otevřela první evropský výrobní závod v Maďarsku

Praha, 15. červen 2022 – Společnost Lenovo oficiálně otevřela brány svého prvního výrobního závodu
v Evropě. Se sídlem v maďarském Ullu se provoz zaměřuje především na budování serverové infrastruktury, úložných systémů a špičkových PC pracovních stanic používaných zákazníky z celé Evropy, Blízkého Východu a Afriky.

Rozšíření mezinárodních výrobních operací společnosti Lenovo představuje významný ekonomický potenciál pro soukromý i veřejný sektor v Maďarsku, a přináší zvýšenou výrobní kapacitu, větší potenciál spolupráce s místními prodejci a vznik nových pracovních míst. Závod již zaměstnává více než 1000 lidí na plný úvazek v různých inženýrských, řídících a provozních pozicích, přičemž jejich počet dále narůstá, aby naplnil potřeby závodu.

Silná infrastruktura, kvalifikovaná pracovní síla a umístění v centru Evropy učinily z Maďarska přirozenou lokalitu pro první evropský interní výrobní podnik společnosti Lenovo. Kromě toho byla část investic Lenovo podpořena dotacemi místní samosprávy prostřednictvím Maďarské agentury na podporu investic (HIPA).

Francois Bornibus, Senior Vice President a EMEA President ve společnosti Lenovo, uvedl: „Oficiálním otevřením výrobního provozu v Maďarsku jsme dosáhli obrovského milníku v optimalizaci a vývoji naší globální výrobní sítě. Poloha Maďarska nás posouvá mnohem blíže k našim evropským zákazníkům, abychom mohli naplnit jejich potřeby a zároveň zůstat v čele inovací. Jelikož naše aktivity nadále rostou po celém světě, tento úžasný nový podnik bude hrát klíčovou roli v našich plánech k zajištění úspěchu v budoucnu, a přinášení inteligentních technologií pro všechny v Evropě udržitelnějším způsobem, rychleji a efektivněji.“

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Róbert Ésik, CEO Maďarské agentury na podporu investic (HIPA), dodal: „Jsme rádi, že společnost Lenovo, lídr na trhu s dlouholetou historií v oblasti globální výroby, se rozhodla s námi spolupracovat
a umístit svůj nový závod v Maďarsku. Vzhledem k oficiálnímu otevření očekáváme, že nové možnosti spolupráce s místními dodavateli přispějí k dalšímu rozvoji Maďarského hospodářství.“

Nový závod o rozloze téměř 50 000 metrů čtverečních ve dvou budovách a na třech podlažích, je jedním z největších výrobních závodů společnosti Lenovo. Výrobní linka dokáže vyprodukovat více než 1000 serverů a 4000 pracovních stanic denně – každá z nich je postavena dle konkrétních požadavků zákazníků. Inovativní možnosti automatizace jsou implementovány napříč celým provozem, včetně prvotřídního systému řízení budov ve výrobní hale a logistické sekci pro monitorování teploty, vlhkosti a robotického označování DIMM. Tento přístup umožňuje společnosti Lenovo udržovat optimální kontrolu kvality svých produktů.

Nová účelová budova byla vybavena solárními panely o kapacitě 0,5 megawattů – což je dostatek energie pro napájení malé vesnice. Výroba zařízení v této lokalitě také dramaticky snižuje přepravní míle, které tyto produkty projdou, což poskytuje efektivnější a udržitelnější možnosti dopravy. V kombinaci s inovativními výrobními procesy, jako je patentovaný nízkoteplotní proces pájení, pomůže společnosti Lenovo dosáhnout jejích vědecky podložených klimatických cílů.

Závod v Maďarsku je součástí globální strategie společnosti Lenovo v oblasti výroby a dodavatelského řetězce, která slouží zákazníkům na 180 trzích z více než 35 výrobních závodů po celém světě – včetně Argentiny, Brazílie, Číny, Německa, Maďarska, Indie, Japonska, Mexika a USA . Společnost Lenovo je všeobecně uznávána pro svůj globální hybridní výrobní model, který zahrnuje kombinaci interní a smluvní výroby. Tento model poskytuje konkurenční výhody pro společnost, vyšší efektivitu, kontrolu nad vývojem produktů a operacemi dodavatelského řetězce, což umožňuje efektivněji reagovat na potřeby zákazníka.

V květnu 2022 společnost Lenovo poskočila o sedm míst a aktuálně si drží pozici #9 v žebříčku Gartner Global Supply Chain Top 25 pro rok 2022. Toto uznání vyzdvihuje vedoucí postavení společnosti Lenovo jako organizace s jasným cílem a excelentními operacemi v oblasti globálního logistického řetězce.

Kromě vytváření nových pracovních příležitostí ve městě Ullo a v jeho okolí, společnost Lenovo pokračuje ve svém závazku podporovat místní komunitu prostřednictvím filantropických aktivit, jako jsou technologické dary pro místní školy a charitativní organizace.

——————————————————–

O společnosti Lenovo:

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globální technologická velmoc s příjmem 70 miliard, která se umístila na 159. místě v žebříčku Fortune Global 500, zaměstnává 75 000 lidí po celém světě a každý den slouží milionům zákazníků na 180 trzích. Zaměřená na odvážnou vizi poskytovat inteligentnější technologie pro všechny, navázala na úspěch jako přední světový hráč v oblasti počítačů, rozšířením do nových oblastí infrastruktury, mobilních telefonů, řešení a služeb. Tato transformace spolu s revolučními inovacemi buduje inkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost všude a pro všechny. Chcete-li zjistit více, navštivte https://www.lenovo.com, a přečtěte si o nejnovějších zprávách prostřednictvím našeho StoryHub.