Colours of Data jako jedna z prvních českých firem v Seznamu ověřených dodavatelů služeb pro britskou veřejnou správu (Digital Outcomes 6)

Česko-britská datově analytická společnost Colours of Data se dostala do tzv. Digital Outcomes 6, britského seznamu ověřených dodavatelů technologických služeb pro tamní veřejnou správu. Umožní jí to poskytovat své služby ministerstvům, úřadům nebo třeba nemocnicím ve Velké Británii. 

Digital Outcomes 6 je digitální tržiště umožňující nakupujícím z veřejného sektoru najít technologie, společnosti nebo experty pro realizaci digitalizačních a datových projektů. Účinně propojuje zadavatele z veřejného sektoru s dodavateli poskytujícími konzultační a implementační služby z oblasti digitalizace, zpracování dat a automatizace. Digital Outcomes 6 má na digitálním trhu služeb pro britskou veřejnou správu již své pevné místo. Od roku 2016, kdy vzniklo, do roku 2021 přes něj britské veřejné instituce objednaly digitální služby za více než 2,7 miliardy liber. Nejvíce to bylo Ministerstvo vnitra Velké Británie (654 milionů), následováno NHS Digital (199), resp. Her Majesty´s Courts and Tribunals Service (178).  

Tomáš Mátl, zakladatel Colours of Data: „Jedná se o inovativní a účinnou podporu malým a středním firmám ze strany britské vlády. Organizace veřejné správy ve Velké Británii musí tento marketplace brát v úvahu při výběru svých dodavatelů, což nám – jako firmě expandující na tamní trh – může výrazně usnadnit získání zakázek v těchto organizacích.“

Letošní přihlášky bylo možné do Digital Outcomes 6 podat do 4. února. Do provozu toto digitální tržiště vstoupí 10. srpna 2022. Přehled aktuálně ověřených dodavatelů je možné zjistit zde, https://www.digitalmarketplace.service.gov.uk/buyers/frameworks/digital-outcomes-and-specialists-5/requirements/digital-outcomes

O Colours of Data

Česká datově-analytická společnost s kancelářemi v Londýně a Praze, která úspěšně působí na několika evropských trzích. Svým klientům pomáhá využívat data, s nimiž pracují a transformovat je na firmy založené na datech a zaměřené na zákazníka. Mezi jejich klienty patří společnosti nejen z České republiky a Slovenska, ale také z Velké Británie, Německa, Estonska nebo Maďarska. Více informací na www.cod.bi.