ViewSonic představuje monitor ColorPro VP2786-4K s certifikací Fogra pro bezchybnou přesnost barev na obrazovce i při tisku

ColorPro VP2786-4K disponuje zcela novým exkluzivním softwarem ColorPro Sense® od společnosti Pantone®

Praha, 7. července 2022 – Společnost ViewSonic Corporation, přední světový dodavatel vizuálních řešení, představuje nový profesionální monitor ColorPro® VP2786-4K s certifikací Fogra. Je zkonstruován se 100% pokrytím barevného gamutu Adobe RGB a zároveň poskytuje věrnou reprodukci barev na všech digitálních a tiskových médiích. Monitor je přizpůsoben pro zcela nový software ColorPro Sense®, který automaticky navrhuje barevné kombinace z knihovny barev společnosti Pantone® tak, aby co nejlépe odpovídaly představám tvůrce. Je také vybaven ovladačem ColorPro Wheel™ pro hloubkovou kontrolu a správu barev.

“Fotografové, tiskaři a specialisté v oblasti color gradingu vyžadují přesnou reprodukci barev, aby co nejlépe ztvárnili své vize, a proto nabízíme řešení, která zajistí, že jejich mistrovská díla budou reprodukována v té nejvěrnější podobě,” říká Oscar Lin, generální ředitel divize monitorů společnosti ViewSonic. “Monitor ColorPro VP2786-4K je díky kombinaci softwaru a hardwaru dalším krokem vpřed v oblasti skutečné správy barev. Doufáme, že díky tomu poskytneme tvůrcům svobodné rozhodování v tom, jak má jejich práce vypadat.”

Špičková věrnost barev s certifikací Fogra  

Monitor ColorPro VP2786-4K se pochlubí 100% pokrytím barevného gamutu Adobe RGB, který poskytuje větší rozsah přesnosti barev pro věrné zobrazení. 98% pokrytí filmového barevného prostoru DCI-P3 navíc nabízí rozsáhlé barevné spektrum. Díky skutečné barevné hloubce 10 bitů mohou tvůrci očekávat více než miliardu barev pro ohromující a bohatý obraz.

Monitor ColorPro VP2786-4K byl certifikován světovou organizací Fogra, která zaručuje absolutní přesnost barevného podání. To zajišťuje konzistentní barevný výstup ve všech tištěných materiálech od jmenovek a tiskovin až po obaly a reklamy.

Jedinečný barevný výkon s exkluzivními funkcemi ColorPro Sense® a ColorPro Wheel™ 

Monitor je doplněn o zcela nový a exkluzivní systém ColorPro Sense® pro skutečně neomezený barevný výkon. Software automaticky doporučuje několik alternativních palet z knihovny barev Pantone® a pomáhá tvůrcům lépe vizualizovat a realizovat jejich nápady. Uživatelé mohou také sdílet své palety s ostatními tvůrci.

Ovladač ColorPro Wheel™ umožňuje tvůrcům kalibrovat displej a ovládat nastavení OSD pro efektivní pracovní postupy pouhým otočením voliče, přičemž je kompatibilní se sadou Adobe Creative Suite a editačním softwarem Capture One. Odnímatelné magnetické stínítko monitoru také poskytuje okamžité zastínění pro eliminaci nežádoucího okolního světla pro lepší zaostření

Tento inovativní displej již stihl získat prestižní ocenění iF Design Award 2021, GOOD DESIGN AWARD 2021 a Wallpaper* Smart Space Award 2021 v kategorii “Smartest Design + Tech Collaboration”.

O společnosti ViewSonic

Společnost ViewSonic byla založena v Kalifornii. Je předním světovým dodavatelem vizuálních řešení a působí ve více než 100 zemích světa. Jako inovátor a vizionář se společnost ViewSonic snaží poskytovat komplexní hardwarová a softwarová řešení, která zahrnují monitory, projektory, interaktivní displeje ViewBoard a softwarový ekosystém myViewBoard. Díky více než 35 letům zkušeností v oblasti vizuálních displejů si společnost ViewSonic vybudovala silnou pozici v oblasti poskytování inovativních a spolehlivých řešení pro vzdělávací, podnikové, spotřebitelské a profesionální trhy. Více informací o společnosti ViewSonic naleznete na www.viewsonic.com.