VMware představuje řešení vSphere+ a vSAN+, která zjednodušují provoz pomocí centralizované správy infrastruktury, urychlují vývoj díky integrované platformě Kubernetes a rozšiřují lokální prostředí o hybridní cloudové služby

PALO ALTO, Kalifornie, 14. července 2022 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) představila řešení VMware vSphere+ a VMware vSAN+, která pomáhají zákazníkům přenést výhody cloudu do jejich stávající lokální infrastruktury bez narušení aplikací a serverů. Nová řešení představená na konferenci VMworld 2021 jako technologická preview pod označením Projekt Arctic pomohou zákazníkům zefektivnit infrastrukturu centralizovanou správou prostřednictvím cloudu, integrací Kubernetes, přístupem k novým službám hybridního cloudu a flexibilním modelem předplatného.

„VMware vSphere+ a VMware vSAN+ představují další významný vývojový krok těchto základních řešení, která zákazníci znají a kterým důvěřují,“ říká Krish Prasad, viceprezident a generální ředitel divize cloudových platforem a infrastruktury společnosti VMware. „Bez ohledu na to, v jaké fázi digitální transformace a realizace své cloudové strategie se zákazníci nacházejí, vSphere+ a vSAN+ jim pomohou urychlit transformaci tím, že přináší výhody cloudu do jejich stávající lokální infrastruktury spolu se zjednodušenou konzumací na základě flexibilního modelu předplatného.“

Řešení VMware vSphere+ a VMware vSAN+ jsou nedílnou součástí cloudové strategie společnosti VMware. Jejím cílem je poskytovat v distribuovaných prostředích konzistentní infrastrukturu s přidanou hodnotou. Zákazníkům umožní aktivovat doplňkové služby hybridního cloudu zaměřené na lokálně provozované kriticky důležité podnikové aplikace, včetně obnovy po havárii a ochrany před ransomwarem. Zákazníci všech velikostí budou moci nové funkce, zabezpečení a aktualizace produktů získávat mnohem rychleji a výrazně tak zjednodušit svůj provoz – bez nutnosti změn ve stávajících aplikacích nebo hardwaru. 

„Jak vyplývá ze zjištění IDC, transformace lokální infrastruktury pomocí cloudových služeb je novým modernizačním trendem, o který se podniky značně zajímají,“ říká Gary Chen, ředitel výzkumu společnosti IDC, který se specializuje na oblast softwarově definovaných řešení. „Díky propojení datacentrového hypervizoru s cloudovými službami budou moci uživatelé využívat inovativní funkce, které lze získat okamžitě, plně je spravovat z cloudu a řešit jimi široké spektrum problematických otázek, jako je efektivita správy, škálování provozu Kubernetes nebo obnova po havárii. Budoucí možnosti tohoto modelu poskytování, například u vSphere+ a vSAN+, jsou neomezené a mohou být pro podniky klíčovým nástrojem rychlé modernizace stávající infrastruktury s minimální námahou.“ 

„VMware vSphere+ stírá hranici mezi lokálními a cloudovými řešeními,“ říká Vishal Gupta, CIO společnosti Lexmark. „Kombinace cloudového provozního modelu se známými sadami nástrojů pro nás bude velkou výhrou.“

Zjednodušení provozu díky centralizované správě infrastruktury 

Pod tlakem na zvyšování efektivity a produktivity hledají týmy provozující infrastrukturu efektivnější způsoby její údržby a ochrany, aby bylo možné provozovat stále rozsáhlejší a složitější prostředí. V mnoha případech jsou prostředí vSphere zákazníků roztříštěna do různých lokalit, edge prostředí a cloudů, což způsobuje komplikovanost provozu a neefektivitu údržby.

vSphere+ a vSAN+ pro taková distribuovaná prostředí poskytují jednotnou správu infrastruktury prostřednictvím konzoly VMware Cloud Console. Konzole obsahuje celkový přehled prostředků, konfigurací, výstrahy, správu a stav zabezpečení lokálních prosředí. Správci budou moci z konzole VMware Cloud Console provádět některé provozní úlohy přímo, například spravovat u svých prostředí konfiguraci a nastavení pravidel. Výhodou pro zákazníky bude i výrazné zjednodušení správy životního cyklu díky automatizaci aktualizací lokální infrastruktury prostřednictvím cloudu. Zákazníci také získají možnost prostřednictvím cloudu řešit problémy a opravovat změny v konfiguraci, včetně bezpečnostních doporučení zajišťujících zachování souladu s firemními pravidly a regulatorními požadavky. 

„S ohledem na vývoj potřeb u lokální a cloudové infrastruktury mohou podniky urychlit inovace tím, že se zaměří mimo jiné na zvýšení efektivity a usnadnění údržby systémů,“ říká Rajesh Pohani, viceprezident divize PowerEdge a datacentrových výpočetních řešení společnosti Dell Technologies. „Řešení, jako jsou VMware vSphere+ a vSAN+, mohou pomoci zefektivnit lokální aplikační prostředí, centralizovat správu a zjednodušit procesy pro správce IT i vývojáře.“ 

Zrychlení tempa vývoje díky integrované platformě Kubernetes

Vývojové týmy se zaměřují na modernizaci aplikací a infrastruktury, aby mohly rychleji dodávat do produkce lepší software. Řešení vSphere+, které poskytuje jednotnou platformu pro provoz virtuálních strojů a kontejnerů orchestrovaných pomocí Kubernetes, pomůže přeměnit lokální infrastrukturu na platformu Kubernetes připravenou pro podnikové použití. Patří sem i poskytování multicloudové infrastruktury ve formě služby (IaaS) vývojářům, což vývojářům umožní konzistentní a efektivní provoz a správu Kubernetes ve velkém rozsahu v lokálních, veřejných cloudových a edge prostředích. Zahrnutí nástrojů VMware Tanzu Mission Control Essentials poskytne zákazníkům globální přehled o celém jejich prostředí Kubernetes a umožní jim automatizovat provozní úlohy. 

Rozšíření možností lokálního prostředí hybridními cloudovými službami

Moderní podniky potřebují integrované a rozšířené cloudové služby, aby mohly posilovat své zabezpečení, rychle se zotavit z havárií a výpadků a lépe se chránit před ransomwarem. Díky vSphere+ a vSAN+ zákazníci nepřijdou o své dosavadní investice, včetně sad nástrojů a odborných znalostí, a budou moci navíc těžit z rozšířených možností služby VMware Cloud. Zákazníci budou moci využívat ochranné procesy, které jsou k dispozici jako doplňkové cloudové služby přímo integrované do jejich provozního prostředí, včetně služby ochrany proti ransomwaru a zotavení po havárii VMware Cloud Disaster Recovery poskytované na vyžádání. Další nové doplňkové cloudové služby jsou ve vývoji a očekává se, že budou k dispozici později. Pokud se zákazníci v budoucnu rozhodnou pro migraci, poskytnou jim zjednodušenou cestu do cloudu.

Zjednodušená konzumace na základě flexibilního modelu předplatného

Díky vSphere+ a vSAN+ budou moci podniky u svých lokálních prostředí využít model licencování založený na předplatném. Výhodou je i to, že veškeré potřebné komponenty a podpora (včetně VMware vCenter, VMware ESXi, Tanzu Standard Runtime a Tanzu Mission Control Essentials) jsou zahrnuté pod jedním produktovým kódem (SKU). 

vSphere+ a vSAN+ jsou nové produkty a očekává se, že budou v nabídce na konci 2. čtvrtletí fiskálního roku 2023 společnosti VMware (tj. 29. července 2022). Tanzu Mission Control Essentials je součástí produktu vSphere+ a očekává se, že bude k dispozici ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2023 společnosti VMware.

O společnosti VMware

VMware je přední poskytovatel multicloudových služeb pro veškeré aplikace, který podnikům usnadňuje zavádět digitální inovace při zachování kontroly nad IT. Software společnosti VMware slouží jako důvěryhodný základ pro urychlení inovací a poskytuje podnikům flexibilitu a možnosti volby, které potřebují k dalšímu rozvoji. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a jejím dlouhodobým cílem je budovat lepší budoucnost na základě své Agendy 2030. Další informace naleznete na stránkách www.vmware.com/company.