Pozici CEO ve firmě Woltair přebírá Jan Hanuš z Mall Group. Své zkušenosti chce zúročit v dalším vývoji a přiblížení udržitelné energie více domácnostem

5. srpna 2022 – Od založení v roce 2018 se firma Woltair rozrostla na 160 zaměstnanců a letos míří k 1 miliardě korun v uzavřených smlouvách. Tento strmý růst chce zakladatel a dosavadní CEO Daniel Helcl i nadále udržet, a proto se rozhodl do vedení společnosti dosadit zkušeného veterána mezinárodního trhu Jana Hanuše, který pod křídla Woltairu přechází ze společnosti Mall Group. Se svými bohatými zkušenostmi povede tým ke globálnímu trhu energetiky a umožní adopci udržitelných energitických zařízení pro více domácností. 

Daniel Helcl a Jan Hanuš

„Jako zakladatel a CEO jsem byl za kormidlem Woltairu od samotného založení v roce 2018 a dosáhl jsem všeho, co jsem si předsevzal. Firma se rozrostla, míří k miliardě a po otevření pobočky ve Varšavě připravujeme také expanzi do Itálie a Německa. Máme skvělý, pracovitý a loajální tým, se kterým bude společnost dál růst. Postupně jsem tak nabyl dojmu, že firma potřebuje podstatně zkušenějšího a mezinárodně ostřílenějšího lídra, který z Woltairu udělá světového hráče na poli energetiky a dekarbonizace budov. Po několikaměsíčním procesu hledání jsem nadšen, že se nám podařilo přivést takovou posilu, jakou je Jan Hanuš,“ říká Daniel Helcl, zakladatel firmy Woltair. 

„Woltair mě už od začátku zaujal jako firma se skvělým nápadem a obrovským potenciálem, který je přímo spjat se současnou finanční a energetickou situací ve světě. Mým cílem tedy bude především využít sladěný tým a setrvačnost firmy a posunout vše do globálnějšího měřítka. Jsem moc vděčný Danielovi, že ve mě vložil svou důvěru, a jsem si jistý, že své mnohaleté zkušenosti a dovednosti v oblasti vedení dokážu naplno využít i zde,“ dodává Jan Hanuš, který v minulosti vedl mezinárodní firmy Kostelecké uzeniny, Telenor Hungary či Mall Group. 

Woltair míří na světový trh

Firmě Woltair se podařilo za čtyři roky existence růst meziročně až čtyřnásobným tempem, zvětšit tým na více než 160 lidí a být letos na cestě za 1 miliardou korun ve smlouvách. Dalším krokem je podle Daniela Helcla rozšíření na globální úroveň, postupný růst na stovky zaměstnanců a posun na hranici 10 až 20 miliard. A k tomu je potřeba posila, která k tomu má předpoklady a správné dovednosti. 

„Změna vedení je v nejvyšším zájmu firmy a jsem si jistý, že je u Honzy ve správných rukou. Osobně zůstávám ve Woltairu na pozici Group Head of Procurement a budu se věnovat oblasti, ve které mám dvacetileté zkušenosti a v níž budu nejvíce prospěšný. Vždy jsem věděl, že sám jsem hlavně podnikatel a budovatel, který se soustředí na počáteční fázi vývoje firmy. Své silné stránky a dovednosti jsem plně využil a pro další etapu rozvoje jsem rád, že jsme našli pravého lídra, který u kormidla povede Woltair k ještě většímu úspěchu,“ dodal Helcl.

O společnosti Woltair

Woltair je firma digitalizující přístup k energetickým řešením pro domácnosti, která jako první v Česku spojila poctivý přístup k tradičnímu řemeslu s moderními technologiemi. V roce 2018 ji založili coby Topíte.cz dva zaběhnutí topenáři Karel Náprstek a Jiří Švéda spolu s Danielem Helclem, který zde dnes působí jako group head of procurement. Už nyní je Woltair největší firmou v Česku se specializací na prodej, instalace a servis zdrojů tepla a elektrické energie. Firma od ledna 2021 nabízí rovněž fotovoltaiku. Cílem je úplná dekarbonizace budov s nulovou uhlíkovou stopou. Kromě návrhu a instalace fotovoltaických zařízení nabízí Woltair také profesionální poradenství ohledně dotací.
Propojením řemesla s moderními digitálními technologiemi zasazuje Woltair topenářství a fotovoltaiku do kontextu 21. století – novým i zkušeným topenářům vrací hrdost na obor, ve kterém působí, a zákazníkům umožňuje objednávat topenářské služby stejně snadno jako nákup s dovozem domů nebo odvoz na letiště.