Samsung spouští předobjednávky na monitor Odyssey Ark, který posouvá laťku kvality hraní na vyšší úroveň

Vynikající kvalita obrazu a prostorový zvuk jako v kině – Odyssey Ark otevírá hráčům nové světy 

Praha 26. srpna 2022 – Samsung spouští předobjednávky na Odyssey Ark, první herní monitor na světě s úhlopříčkou 55 palců (140 cm) a zakřivením 1000R. V úspěšné řadě Odyssey to znamená skutečný průlom. Obří monitor nabízí mimo jiné obnovovací frekvenci 165 Hz, odezvu 1 ms (GtG), zbrusu nový režim Cockpit a mimořádně šikovný ovladač Ark Dial. Hráčům se tak otevírá úplně nový svět, který je dokonale pohltí. První kusy herního monitoru Odyssey Ark dorazí v polovině září a k dostání bude exkluzivně jen na oficiálním e-shopu samsung.cz. Jeho doporučená maloobchodní cena je 73 990 Kč. Zákazníci, kteří si monitor předobjednají v období do 30. 9. nebo do vyprodání zásob, získají jako bonus další produkt Samsung pouze za 1 Kč. Vybírat můžou mezi projektorem The Freestyle, chytrým telefonem Galaxy S22 256 GB nebo tabletem Galaxy Tab S8+ WiFi. 

„S velkou radostí představujeme Odyssey Ark, jedinečný herní monitor nové generace. Monitor s úhlopříčkou 55 palců a zakřivením 1000R nabídne hráčům vynikající obraz jako v kině, špičkový prostorový zvuk, a navíc nesmírně flexibilní uživatelské rozhraní, zkrátka všechny přednosti, po nichž hráčská komunita touží,“ prohlásil Hyesung Ha, výkonný viceprezident divize zobrazovacích zařízení Samsung Electronics. „Hráči si žádají nové zážitky a monitor Odyssey Ark jim otevírá úplně nový svět, v němž se laťka posouvá na vyšší úroveň v každém ohledu.“ 

Průlomový model Odyssey Ark hráčům skutečně nabízí obraz a zvuk jako v dobrém kinosále, díky skvělému výkonu obstojí i při náročných herních scénách a nové uživatelské rozhraní je zárukou mimořádné flexibility. Monitor byl poprvé k vidění na veletrhu Consumer Electronics Show (CES) začátkem roku a hned dostal cenu CES Innovation Award Honoree za inovace.

Obraz i zvuk jako v dobrém kině 

Monitor s úhlopříčkou 55 palců čili 140 centimetrů je zakřivený s poloměrem 1000R, takže obraz uživatele doslova obklopí včetně periferního zorného pole. Neobyčejný zážitek ještě umocňuje nový režim Cockpit, díky němuž lze monitor na výškově nastavitelném stojanu (HAS) natáčet a naklápět. Každý hráč si tak může vytvořit optimalizované prostředí dle vlastní chuti a potřeb. 

O špičkový obraz se stará technologie Samsung Quantum Matrix, využívající mini LED diod Quantum s mimořádně vysokou hustotou. Novinkou v řadě Odyssey je 14bitové zpracování a sofistikovaná technologie ovládání jednotlivých diod, takže si hráči můžou užít dokonalého zobrazení detailů v jasech i stínech a výjimečně realistický obraz. 

Zárukou vynikajícího zobrazení detailů je i poměr kontrastu 1 000 000 : 1. Kvalitu obrazu posouvá kromě toho na vyšší úroveň i procesor Neural Quantum Processor Ultra – využívá data generovaná dvaceti neuronovými sítěmi a obsah pak interpoluje do ultravysokého rozlišení 4K. 

A aby si uživatel připadal úplně jako v kině, je monitor Odyssey Ark vybaven matnou obrazovkou a technologií Sound Dome. Technologie Matte Display chrání obrazovku proti odleskům i odrazům, což na minimum omezuje rušivé vlivy a uživatel se může soustředit výhradně na obsah před sebou. Technologie Sound Dome pak výrazně vylepšuje prostorový zvuk – pomáhá jí k tomu umělá inteligence AI Sound Booster a nechybí ani podpora standardu Dolby Atmos. Monitor je vybaven čtyřmi reproduktory, jedním v každém rohu, a dvěma basovými membránami (woofery) uprostřed. Výsledkem je realistický a hutný zvuk s výkonem 60 W s uspořádáním kanálů 2.2.2 a rozsahem už od 45 Hz, což zatím žádný herní monitor ani soundbar nenabídl. 

Špičkový výkon upravený hráčům na míru

Mezi další úctyhodné parametry patří obnovovací frekvence 165 Hz, nativní rozlišení 4K (3840 x 2160 bodů) a odezva 1 ms (GtG) s technologií AMD FreeSync Premium Pro. Rychlá odezva je při hraní velmi důležitá, protože je zárukou přesného zobrazení rychlé akce a dává hráčům velkou výhodu v nejrůznějších soubojích. Samozřejmostí je i podpora univerzální herní platformy Samsung Gaming Hub, díky níž můžou hráči objevovat a vychutnávat si hry od špičkových výrobců a dalších partnerů. Mezi ně patří například Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik, Amazon Luna a další.

Samsung Gaming Hub kromě toho umožňuje uživatelům přístup k nejpopulárnějším streamingovým službám i ke streamovaným hrám pro konzole i PC. V takovém případě nemusíte nic stahovat ani nepotřebujete úložný prostor, takže můžete zkoumat i neznámá zákoutí herního světa bez jakýchkoli omezení.

Flexibilní uživatelské rozhraní – ideální cesta k výhře 

Hráči čím dál častěji vyžadují herní zážitky a prostředí přizpůsobené na míru. Odyssey Ark nabízí za tímto účelem celou řadu inovativních funkcí – uživatelé můžou upravit velikost obrazu, posouvat ho po obrazovce, dokonce měnit i poměr stran. K ovládání slouží zbrusu nový ovladač Ark Dial na solární pohon. S ním lze snadno a jednoduše upravovat nejrůznější nastavení a spouštět další nástroje, které hraní usnadňují, mezi něž patří třeba Flex Move Screen, Multi View, rychlá nastavení Quick Settings či Game Bar.

Nástroj Flex Move Screen umožňuje volbu obrazu v rozsahu 27 až 55 palců (69 až 140 cm), posouvat zmenšený obraz po obrazovce či měnit poměr stran (na výběr jsou varianty 16:9, 21:9 a 32:9). Ke všem těmto operacím stačí jediný dotek ovladače Ark Dial. Tyto možnosti platí nejen v poloze na šířku, ale i na výšku. V režimu Multi View můžou hráči využít možnosti velké obrazovky skutečně naplno – v poloze na šířku na ní lze zobrazit až čtyři obrazová okna, v režimu Cockpit tři. Díky tomu uživatelé nepotřebují více monitorů a ušetří peníze i místo na pracovním stole. 

Také Game Bar je velmi šikovný nástroj – umožňuje hráčům snadno a rychle zobrazit aktuální herní stav a ovládat důležitá nastavení a parametry, aniž by bylo nutné opouštět herní obrazovku. Můžete si zobrazit frekvenci okének za vteřinu (FPS), zapínat režimy HDR (zvětšený dynamický rozsah) a VRR (proměnná obnovovací frekvence), poměr stran, odezvu a další údaje. Tudy vede cesta k vítězství! 

Ovladač Ark Dial se běžně nabíjí solární energií pomocí vestavěného panelu. Pokud slunce nesvítí, lze ho dobít i běžným způsobem přes port USB Type-C, baterie tedy nejsou zapotřebí. 

Model Samsung Odyssey Ark můžete předobjednávat na https://www.samsung.com/cz/monitors/gaming/odyssey-ark–g97nb-55-inch-165hz-1ms-curved-uhd-4k-ls55bg970nuxen/ .

Fotografie monitoru Odyssey Ark najdete ZDE

Technické specifikace 

ModelG97NB






Displej 
Úhlopříčka 55” (140 cm)
Plochá / zakřivená konstrukce Zakřivená, 1000R 
Poměr stran 16:9
ProcesorNeural Quantum Processor Ultra
Matný displej Ano
Podsvícení  Quantum Mini LED (Local Dimming)
Poměr kontrastu1 000 000 : 1
Rozlišení 3840 x 2160
Odezva 1 ms (GTG)
Obnovovací frekvenceMax 165 Hz


Herní funkce 
VRRFreeSync Premium Pro
Samsung Gaming HubAno
Další funkce Ark Dial, Flex Move Screen, Multi View, Game Bar, Game Mode

Obecné specifikace 
Auto Source Switch +Ano
Režim Eye Saver Ano
Technologie Flicker FreeAno
Technologie Adaptive PictureAno
Časovač Ano

Zvuk 
Zvukový výstup 60 W
Kanály 2.2.2ch (4 reproduktory a 2 basové membrány)
Frekvenční rozsah45 Hz ~ 20 KHz
Dolby AtmosAno

Konektory 
HDMIHDMI 2.1 (4EA), HDMI-CEC
Ethernet RJ45 (1EA)


Provedení 
Barva Černá 
Typ stojanuVýškově nastavitelný stojan (HAS)
Naklápěcí konstrukce Ano
Otočná konstrukce Ano (režim Cockpit)
Možnost připevnění na zeďAno (200 x 200, 300 x 300, 400 x 400)

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2021 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 74,6 miliard dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.