Limitovaná série aktivních reprosoustav AQ M26 BT má svého nástupce s rozšířenou konektivitou – AQ M26

Novinka tradičního moravského výrobce navazuje na úspěšný limitovaný model a přichází s minimalistickým designem a maximalistickou nabídkou vstupů zahrnující USB, optický vstup, Bluetooth 5.0 a analogové RCA připojení.

Červenka, 29. srpna 2022 – Společnost AQ představila multimediální reprosoustavy AQ M26 pro menší poslechové prostory, pracovny a začínající fanoušky věrného poslechu. Své označení zdědily po extrémně úspěšné limitované edici AQ M26 BT, která se jen na několik týdnů objevila v nabídce českého výrobce závěrem roku 2020.

Novinka se od předchůdce odlišuje nejen elegantním čelem z matně lakované MDF, které není narušeno panelem kryjícím elektroniku, ale také inovovaným digitálním zesilovačem, novou výškovou sekcí a dramaticky rozšířenou konektivitou. Posluchači se tak mohou těšit na univerzální hudební systém s vylepšenou prezentací prostoru a důraznějším basem. Bohatá nabídka vstupů umožní bezproblémové připojení k jakémukoli zdroji signálu bez nutnosti řešit externí převodníky či zesilovač.

Aktivní reprosoustavy AQ M26 tak představují ideální sestavu pro kvalitní poslech hudby i audio-vizuálních děl, se kterou se může stát hi-fi nadšencem skutečně každý.

Stačí připojit telefon a ponořit se do poslechu

Díky bezdrátovému připojení Bluetooth 5.0 s podporou kodeků SBC, AAC a aptX Low Latency, stačí AQ M26 jako zdroj hudby běžný mobilní telefon. Možnosti jsou ale výrazně bohatší. Maximální kvalitu reprodukce zajistí USB vstup, který se skvěle páruje s počítačem i mobilním telefonem. Optický SPDIF port ocení především milovníci filmu a televizní tvorby, kterým umožní snadné propojení s televizorem. Analogové konektory RCA pak zajistí snadné spojení s gramofonem pro ty, kteří ocení fyzickou povahu hodnotných vinylových nahrávek.

Souhra konstrukce a designu pro ještě lepší projev

Klasické párové řešení s dvoupásmovým uspořádáním měničů a bassreflexem je pro řadu multimediálních reprosoustav českého výrobce typické. Posluchačům zpřístupňuje nejen nebývale přesný projev, ale také solidní stereofonní prostor. Právě v této oblasti hraje roli nový 1“ výškový měnič s výrazným pólovým nástavcem, který optimalizuje směrovost reprosoustav. Reproduktor je navíc usazen ve středu zvukovodu soustruženého přímo v sendvičovém čele reprosoustav, díky čemuž je výsledná směrová charakteristika ještě lepší. Při správném ustavení tak posluchač snadno pozná rozmístění jednotlivých nástrojů v hudební scéně a bude mít možnost vychutnat si plnohodnotné stereo i u filmů.

Sendvičové čelo reprosoustavy soustružené z MDF má přínos i v oblasti basů a středních frekvencí, které má na starost 5“ reproduktor s polypropylenovou membránou. Konstrukce čelního panelu i využitá MDF s matným lakováním totiž propůjčuje reprosoustavám ve srovnání s dostupnějšími řadami vyšší tuhost vedoucí k přesnějšímu projevu s výraznějším basem.

Sladění jednotlivých pásem zajišťuje výhybka ručně pájená technologií součástka na součástku. Kvalitu zvuku tak negativně neovlivní kompromisní plošné spoje ani přechodový odpor vnitřních konektorů.

Cena a dostupnost

Reprosoustavy AQ M26 jsou v prodeji na stránkách výrobce www.aq.cz, v elektronickém obchodě www.hifi-audio.cz a u vybraných partnerů za cenu 9 999 Kč.

O firmě AQ
Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reproduktorů, jejichž vývoj i výroba  stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny.
Jak se dařilo budovat prodejní síť obchodních partnerů, začala firma do své nabídky přidávat i další produkty, příslušenství reprosoustav, jako kabely, stojany, držáky a podobně. Postupně se v nabídce začaly objevovat i další značky. První byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž České Republice. Později přibylo i mnoho dalších značek z oblasti kvalitního audia.

Tagged