Raiffeisenbank spouští mobilní aplikaci pro nákup ETF, akcií, podílových fondů a investičních certifikátů

Praha 13. září – Raiffeisenbank jako první velká banka na českém trhu spouští vlastní mobilní aplikaci pro nákup ETF, akcií, podílových fondů a investičních certifikátů. Aplikace s názvem Raiffeisen investice umožňuje uživatelům investovat na pár kliknutí a přináší jednoduché řešení pro správu investičního portfolia.

„Naším cílem je vytvořit komplexní investiční platformu, ve které budou naši klienti moci uspokojovat všechny svoje investiční potřeby. V současné době lze v aplikaci jednoduše otevřít komisionářskou smlouvu a pohodlně investovat do různých typů cenných papírů jak jednorázově, tak i pravidelně. Postupně plánujeme umožnit například nákup frakčních akcií a frakčních ETF či využití služby roboadvisory,“ říká Marek Podrabský, ředitel investic v Raiffeisenbank.

Klienti si mohou v aplikaci Raiffeisen investice vytvořit široce diverzifikované portfolio. Na výběr mají více než tisíc různých cenných papírů, které mohou obchodovat na trzích po celém světě. Jednoduchý a chytrý přehled klientům umožňuje mít investice neustále pod kontrolou a nepropásnout tak žádnou investiční příležitost.

„Klienti, kteří si otevřou investiční smlouvu prostřednictvím aplikace Raiffeisen investice, budou moci do konce tohoto roku obchodovat akcie a ETF na americké burze s poplatkem již od 1 dolaru, v Evropě od 1 eura a na Pražské burze od 10 korun. V průběhu září začneme posílat individuální pozvánky ke stažení investiční aplikace prvním několika tisícům klientů, od kterých budeme průběžně sbírat zpětnou vazbu,“ doplňuje Marek Podrabský.

Klienti, kteří chtějí začít investovat s Raiffeisen investice již nyní, mohou požádat o zaslání pozvánky ke stažení aplikace přes kontaktní formulář dostupný na www.rb.cz/raiffeisen-investice

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele již od roku 1993. Klienty obsluhuje po celé České republice. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).