Canon EOS R7 a R10, lehké bezzrcadlovky nabité technologiemi vyšší třídy, již v prodeji

Praha, 3. října 2022 – Canon představuje první bezzrcadlovky se systémem APS-C. EOS R7 a EOS R10 jsou díky tomu menší, ale stále rychlé a výkonné fotoaparáty, navíc nabité funkcemi poloprofesionálních fotoaparátů. Umožňují například sledování a zaostřování na auta, zvířata a lidi, s přesnou detekcí hlavy, obličeje a očí. Ostření zvládá i při horších světelných podmínkách – v příšeří barů a divadel. U obou fotoaparátů je možné přesouvat bod zaostření dotykem, fotit až 30 snímků za sekundu. A stejně jako vyšší modely umí natáčet videa ve vysokém rozlišení.

R7 má dokonce stejný stabilizační systém nejvyšší úrovně jako vyšší třída fotoaparátů EOS R6, EOS R5 a EOS R3. Můžete je spojit s notebookem přes Wi-Fi a Bluetooth (například při zálohování) a mají čistý výstup HDMI pro streamování i na YouTube. 

Přitom si vystačíte se stávající sadou objektivů: EOS R7 a EOS R10 umožňují využít široké spektrum objektivů Canon RF a s adaptéry také objektivy EF a EF-S.

EOS R7 váží pouhých 612 g, EOS R10 dokonce 429 g – včetně baterie a paměťové karty. R7 má přitom konstrukci odolnou vůči povětrnostním vlivům, takže s ním lze fotografovat i v náročných podmínkách, v dešti, na moři nebo za sněžení.

Jsou tedy ideální pro ty, kdo fotografují za pohybu nebo z ruky. Nové modely ocení fotografové volné přírody a sportu, ale také dětí nebo domácích mazlíčků. 

Cena a dostupnost

EOS R7 se zoom objektivem (18-150mm) a adaptérem je k dostání za doporučenou cenu 47 490,- Kč. EOS R10 s objektivem (18-45mm) a adaptérem za 27 590 Kč; další informace o EOS  R10 zde: https://www.canon.cz/cameras/eos-r10/, o EOS R7 zde: https://www.canon.cz/cameras/eos-r7/.

EOS R7 tělo + MT ADP EF-EOS R 37 690 Kč

EOS R7 + RF-S 18-150mm 3.5-6.3 IS STM + MT ADP EF-EOS R 47 490 Kč

EOS R10 tělo + MT ADP EF-EOS R 24 590 Kč

EOS R10 + RF-S 18-45mm 4.5-6.3 IS STM + MT ADP EF-EOS R 27 590 Kč

EOS R10 + RF-S 18-150mm 3.5-6.3 IS STM + MT ADP EF-EOS R 34 490 Kč

-KONEC-

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je strategická centrála pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 13 500 lidí a přispívá zhruba čtvrtinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.  Společnost Canon byla založena v roce 1937 a po celou dobu své osmdesátileté existence přináší zákazníkům špičkovou obrazovou techniku. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitosti k růstu, od fotoaparátů po komerční tiskárny a od podnikového poradenství po lékařskou techniku. Firemní filozofie společnosti Canon je Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“. V regionu EMEA společnost Canon Europe usiluje o trvale udržitelný obchodní růst a zaměřuje se na snižování svého dopadu na životní prostředí a pomáhá jej snižovat i svým zákazníkům pomocí svých produktů, řešení a služeb. Je průkopníkem, který neustále mění svět obrazové techniky pro vyšší dobro. Svými technologiemi a inovativním duchem posouváme hranice možného, abychom mohli vidět svět z nových pohledů. Pomáháme vnášet do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože můžeme-li náš svět vidět, dokážeme jej měnit k lepšímu.Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com.