Mistrovství světa ve veslování 2022 doprovázela umělecká výstava ROW ROW ROW RAČICE. Převoz zajistila společnost DSV

Praha, 4. října 2022 – Expozice, obrazy nebo třímetrová socha od známých mezinárodních a také českých umělců. Mistrovství světa veslařů 2022 v litoměřických Račicích u Roudnice nad Labem bylo doplněno kulturní akcí v podobě výstavy umění v designových výstavních kontejnerech. Ty na výstavu ROW ROW ROW RAČICE dopravila přední světová přepravní a logistická společností DSV. 

K veslařské události roku patří také doprovodný program, například v podobě umělecké výstavy ROW ROW ROW RAČICE, na které byla vystavena tematická díla mezinárodních i tuzemských umělců. K vidění byla díla Romana Franty, Karla Štědrého, Josefa Achrera, Barbory Šlapetové a dalších. Veškeré umění na výstavě reflektovalo téma veslování, jak v podobě obrazů, tak soch a videoartu. Součástí expozice byla také socha o výšce tří metrů od Milana Caise.

Převoz modulárních výstavních kontejnerů na trase Vizovice – Praha – Račice a zpět uskutečnila společnost DSV. „DSV jako třetí největší světová přepravní společnost má s transportem kontejnerů po celém světě značné zkušenosti. Pro tuto výstavu jsme chtěli ukázat, že kontejnery se používají nejen pro transport zboží, ale mohou alternativně sloužit i jako designový prvek, ve kterém bude umístěno umění. DSV běžně přepravuje nadrozměrné náklady, jako jsou průmyslové turbíny, živá zvířata i kontejnery s křehkým nákladem, který je mimořádně náchylný na otřesy, jako jsou třeba i umělecké předměty, po celém světě. Tentokrát jsme aplikovali naše logistické zkušenosti s bezpečným transportem nákladů na převoz designového zázemí kontejnerů pro tuto výstavu,“ konstatuje Petr Chocholatý, Managing Director společnosti DSV Road.

Umělecká díla byla vystavena v designových kontejnerech City Modular společnosti KOMA. Celá výstava byla koncipována v duchu pop-up artu s designovými kontejnery a s výhledem na veslařské dění.

O DSV

DSV A/S je původně dánský dodavatel přepravních a logistických služeb, poskytující řešení pro celosvětovou nákladní (leteckou, námořní, silniční i železniční) dopravu. Společnost byla založena v roce 1976 deseti nezávislými dánskými přepravci a neustále expanduje, má zastoupení ve více než devadesáti zemích světa se 75 tisíci zaměstnanci. Společnost se dělí na tři divize, DSV Air & Sea pro námořní a leteckou dopravu, DSV Road pro silniční přepravu a DSV Solutions pro skladování a kontraktní logistiku.

Aktuálně je společnost DSV třetí největší přepravní a logistickou společností na světě a drží až 4% podíl na logistickém celosvětovém trhu. 

Centrála společnosti DSV se nachází v obci Pavlov ve Středočeském kraji, kde má také největší sklady. Další pobočky jsou rozmístěny po republice – v Liberci, Plzni, Slatiňanech, Ostravě, Brně, Olomouci, Přerově a ve Frýdku-Místku.