HUAWEI dnes představil nový Mate 50 Pro. První smartphone na světě s fyzickou clonou

Ve středu 5. října 2022 byly v pražském hotelu Hilton během slavnostní události společnosti HUAWEI úspěšně představeny nové chytré telefony, a sice Mate 50 Pro,  nova 10 a nova 10 Pro. Prémiový Mate 50 Pro přichází jako vůbec první smartphone HUAWEI s fotoaparátem s nastavitelnou desetistupňovou clonou, nova 10 a nova 10 Pro okouzlily zejména stylovým designem, 60Mpx předním fotoaparátem a 100W nabíjením SuperCharge.

„Společnost HUAWEI stále přichází s jedinečnými a vyspělými technologiemi, a to jak pro jednotlivce, tak pro rodiny i firmy. Právě proto se jako společnost nikdy nevzdáme podnikání v oblasti chytrých telefonů, které je pro naši strategii, jakožto lídra v oboru, zásadní. Nová vlajková loď Mate 50 Pro a smartphony řady nova 10 jsou toho dokonalým příkladem. Každému spotřebiteli chceme poskytovat nejnovější inovace, a tak si udržovat vedoucí postavení v celosvětovém vývoji na poli chytrých telefonů,“ popisuje ambice společnosti Jonny WEN, CEO Device Business pro Českou republiku, Slovensko a Rakousku. Derek Yu,

HUAWEI Mate 50 Pro – vlajkový smartphone s průlomovým fotoaparátem a prémiovým designem

Uvedení nového chytrého telefonu Mate 50 Pro představuje desáté výročí uvedení prvního smarphonu z řady Mate. Díky řadě inovací je právem považován za zdařilé vyvrcholení celé řady a stává se vůbec nejvýkonnějším vlajkovým smartphonem v historii společnosti HUAWEI. Telefon je vybaven špičkovými technologiemi, zejména pokud jde o kvalitu fotoaparátu. Mate 50 Pro je vybaven kamerou Ultra Aperture, která se může pochlubit vůbec první 10-úrovňovou nastavitelnou fyzickou clonou a všestrannými fotografickými možnostmi, jaké kdy byly na smartphonu řady Mate k dispozici. Nový vlajkový model také představuje velký krok vpřed v designu, odolnosti i výkonu. 

Špičkový fotoaparát profesionální úrovně

Vlajková loď HUAWEI Mate 50 Pro se pyšní špičkovým 50Mpx fotoaparátem s ultraširokou clonou a desetistupňovým nastavením fyzické clony. Fotoaparát je vybaven velkou clonou f/1,4, která společně s obrazovým enginem XD Fusion Pro a vysokým světelným záběrem umožňuje dokonale nastavit jas snímku včetně světelných detailů, stejně jako citlivě vyvážit chladné a teplé odstíny tak, aby fotografie vypadala jako od profesionála.

Funkce inteligentní clony dokáže automaticky přizpůsobit fotoaparát přímo na míru snímané scéně. Pokud přepnete na profesionální režim, získáte možnost nastavit hloubku ostrosti i stupeň rozostření ručně. Díky novému Mate 50 Pro tak mohou všichni nadšenci fotografování pořizovat výjimečné portréty s dokonalými detaily, texturou a efektem bokeh, podmanivé záběry krajiny a makrosnímky s ostrým popředím a přirozeně rozostřeným pozadím. 

Za pozornost stojí i kvalita focení při slabém osvětlení nebo dokonce v úplné tmě, protože i to zvládá Mate 50 Pro na výbornou díky pokročilému nočnímu režimu. Noční režim dokáže zachytit fotografie s vysoce zřetelnými světelnými i tmavými oblastmi, a to i ve slabě osvětlených prostředích. Periskopový teleobjektiv podporuje rozsah zoomu až 200x, díky čemuž jsou scény z dalekého okolí přímo před vašima očima. Širokoúhlá makro kamera naopak dokáže zvětšit detaily a zachytit i kapky rosy s vynikající čistotou. HUAWEI Mate 50 Pro podporuje také natáčení makro videa a makro obraz v obraze pro přesné přenášení scén v pohybu.  

Luxusní design na první pohled

Kromě charakteristického designu řady Mate využívá HUAWEI Mate 50 Pro vůbec poprvé zpracování „Clous de Paris“. Tato léty osvědčená povrchová úprava s reliéfem propůjčuje zařízení punc luxusního zboží. Zpracování „Clous de Paris“ je dostupné u variant se skleněným zadním krytem, a to ve dvou elegantních barvách, stříbrné a černé. Novinka mimo jiné disponuje voděodolností až do hloubky 6 metrů podle normy IP68, a snadno si tak poradí s mokrým i prašným prostředím. 

HUAWEI nova 10 a nova 10 Pro – stylový design, 60Mpx přední fotoaparát a pokročilý režim SuperCharge

V rámci představovací akce dále uvedl HUAWEI elegantní smartphony řady nova. Nové modely smartphonů, nova 10 a nova 10 Pro zdědily ikonický design s prstencem Star Orbit i špičkový výkon ukrytý v ultra tenkém těle. HUAWEI nova 10 Pro má jen 7,88 mm, nova 10 dokonce pouhých 6,88 mm. Co se barevného provedení týče, oba modely jsou k dispozici v odstínech Starry Silver a Starry Black, nova 10 k tomu ještě v třetím, jemně fialovém odstínu Provence.

Fotografie plné ostrosti a barev

Právě tato 10. generace chytrých telefonů z řady nova potvrzuje svou přední pozici v oblasti moderních fotomobilů. Obě zařízení se mohou pochlubit působivou 60Mpx hlavní kamerou s možností ultraširokého úhlu, záběrem videa v rozlišení 4K a k tomu 8Mpx portrétní kamerou pro zachycení každého detailu. Fotoaparát rovněž podporuje dvojnásobný optický zoom a až pětinásobný digitální zoom, čímž rozšiřuje hranice lidského vnímání a přináší dokonalý zážitek z pořizování detailních snímků.

Zadní fotoaparát využívá barevné filtry RYYB z dílny společnosti HUAWEI, funkci okamžitého automatického ostření a technologii nulového zpoždění závěrky, díky čemuž doručuje dokonalé výsledky také při fotografování v prostředí se slabým osvětlením.

Bleskurychlé nabití za pár minut

Obě zařízení mají včetně výše zmíněného 50Mpx zadního fotoaparátu celou další řadu zajímavých vlastností jako je například vysoká obnovovací frekvence obrazovky nebo možnost rychlého nabíjení. Proto také technologie SuperCharge zaznamenala s modelem nova 10 Pro vylepšení a přichází tak dokonce s podporou 100W nabíjení. Zároveň je jako první vybavena režimem Turbo. Nabití telefonu na 60 procent trvá pouhých 10 minut, přičemž plného nabití telefon dosáhne jen za 20 minut. 

Všechny zmíněné novinky z řad chytrých telefonů, Mate 50 Pro, nova 10 a nova 10 Pro najdete také na oficiálním e-shopu HUAWEI. Vlajkovou loď Mate 50 Pro seženete v předobjednávkové akci s Watch GT 3 46 mm již od 6. října do 31. října za 31 999 Kč. Od 6. října startuje také prodej nova 10 za 13 999 Kč a nova 10 Pro za 17 999 Kč, ke kterým získáte prémiová sluchátka FreeBuds Pro 2. 

Aktuální informace ze světa HUAWEI Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HUAWEIMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HUAWEICZ_SK

O HUAWEI Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti HUAWEI jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. HUAWEI CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti HUAWEI a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti HUAWEI je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.