Nový prodejní koncept Polagraph x papelote v Brně spojuje specialisty nejen na polaroid a papírnictví pro 21. století

Brno, 13. října 2022 – V Brně vznikl nový společný prostor papírnictví papelote a Polagraphu, specialistů na Polaroid. Brněnská pobočka Polagraphu slaví letos 5. narozeniny, proto podle zakladatelů značky nastal čas na změnu konceptu a přizvali ke sdílení prodejního prostoru na adrese Jezuitská 3 papírnictví papelote.

Papelote je původní české papírnictví, které je známé především díky svým diářům a zápisníkům. Vzniklo v roce 2009 a v Praze má aktuálně dvě prodejny. V nové brněnské prodejně nabídne téměř kompletní výběr ze svých produktů včetně nové kolekce diářů na rok 2023 a navíc i kurátorovaný výběr doplňkového sortimentu – psacích a kancelářských potřeb pečlivě vybraných zahraničních značek.

Papelote i Polagraph jsou nezávislé české značky, kterým se kolem sebe podařilo vytvořit silnou komunitu. Kromě toho, že jsou na českém trhu průkopníky, mají i podobné hodnoty. Například respekt k zákazníkům, upřednostnění kvality před kvantitou nebo důraz na aktivní přístup k životu. Jejich spojení dává smysl i díky sortimentu, který je zaměřený na podporu kreativity, tvůrčí vyjádření a umožňuje zachycení kouzla okamžiku.

V sortimentu Polagraphu najdete především japonské zrcadlovky a kompakty na kinofilm a původní originální fotoaparáty Polaroid. Kromě toho prodávají a vyvolávají fotografické filmy, tisknou a rámují fotky. Nabízí také kompletní vybavení pro focení na film i na Polaroid a specializují se na vintage fotoaparáty, které repasují a probouzí k novému životu.

„S nabídkou sdíleného prostoru s Polagraphem přímo v centru Brna jsme s radostí souhlasili. Prodejnu zde plánujeme už dlouho a spojení našich značek a sortimentu nám dává obrovský smysl,” komentuje novou prodejnu Denisa Havrdová, výkonná ředitelka papelote. Značka tak podle ní konečně dostojí slibům brněnským zákazníkům, kteří dosud mohli výrobky papelote objednávat pouze na e-shopu, případně měli k dispozici omezené množství sortimentu v partnerských kamenných obchodech jako jsou Academia, Arky či Je tu milo.

Prodejna Polagraph x papelote obsahuje sortiment obou značek. Sídlí na adrese Jezuitská 3, 602 00 Brno. Otevírací doba je od pondělí do pátku 10:00–17:30.

O Polagraphu:

Polagraph prodává vybavení, pořádá výstavy a workshopy, na Polaroidy a analogové fotoaparáty sami fotí a také je zdarma půjčují. Již 10 let provozují galerii a obchod Polagraph, který se jako první v České republice zaměřuje čistě na Polaroid, Instax a analogovou fotografii. Mimo to nabízí veškeré vybavení pro focení na film a na Polaroid. Specializuje se na vintage fotoaparáty, které repasují a probouzí k novému životu. Zakladateli Polagraphu jsou Michal Čáp a Tomáš Nosek, kteří firmu dodnes vedou. www.polagraph.cz 

O papelote:

Papelote je původní české papírnictví, které funguje jako dílna na nápady a výrobky, stejně tak jako úspěšné grafické studio pyšnící se zakázkami pro Google ČR nebo Slovenskou prezidentskou kancelář. Během své existence získalo papelote řadu ocenění, mezi nejprodávanější produkty se řadí především diáře a zápisníky. Papelote vzniklo v roce 2009 jako pokračování úspěšné diplomové práce grafické designérky Kateřiny Šachové, která v papelote působí jako strážce značky a kreativní ředitelka. Dalšími zakladateli a spolumajiteli jsou Filip Šach a Denisa Havrdová, která od vzniku papelote zastává pozici výkonné ředitelky. www.papelote.cz