Nová série velkoformátových interaktivních displejů BenQ RP03 klade důraz na zdraví studentů

Vlajkové modely určené pro vzdělávací segment se vyznačují špičkovým audiovizuálním výkonem, technologií ClassroomCare a pokročilými výukovými nástroji

Praha 18. 10. 2022 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel profesionálních zobrazovacích technologií, uvádí na trh interaktivní displeje RP03 pro vzdělávací segment. Velkoformátové obrazovky jsou vybaveny kvalitním zvukem Dolby Digital Plus a technologiemi ClassroomCare včetně speciální povrchové úpravy odolné proti bakteriím, ionizátorem vzduchu a hardwarovou úpravou proti škodlivému modrému spektru světla s certifikací Eyesafe. 

„Nová řada RP03 využívá naše nejpokročilejší výukové interaktivní a audiovizuální technologie. Je navržena tak, aby nejen prostřednictvím kvalitního zvuku Dolby Digital Plus co nejvíc vtáhla studenty do výuky,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: „A protože si velmi dobře uvědomujeme obavy vzniklé na základě nedávné pandemie o bezpečné a zdravé prostředí pro výuku, nabízí modely RP03 komplexní technologie ClassroomCare, které umožní učitelům a studentům využít moderní výukové technologie v bezpečném prostředí.“

Inovativní výukové technologie

Základem inovací je sada výkonných procesorů A73 a A53 umožňující plynulou a efektivní výuku. Displeje umožňují 40bodové vícedotykové zapojení učitele a studentů na 4K UHD obrazovce, která je zároveň dokonale vtáhne do výuky prostřednictvím dvou 16W reproduktorů a jednoho 16W subwooferu reprodukujících kvalitní prostorový zvuk Dolby Digital Plus.

Nová funkce Multi Windows, náročná na výkon, umožňuje současný běh více aplikací z různých zdrojů a operačních systémů*. Součástí výbavy jsou výukové nástroje jako EZWrite 6, digitální tabule s intuitivními nástroji, možností integrace v rámci Google Classroom a herní aplikací Kahoot!. Displeje podporují také videokonference, webové prohlížeče, jakýkoli obsah přenášený do volitelného PC modulu OPS slot-in PC. K dispozici je také software BenQ InstaShare 2 pro bezdrátové sdílení obrazovky.

Komplexní technologie ClassroomCare

99,9 % odolnost vůči běžným patogenům dokládá certifikace od TÜV Rheinland. Obrazovka, přední ovládací panel, dotyková pera a ovladač jsou opatřeny ochrannou vrstvou tvořenou nanočásticemi stříbra.

Mezi speciální výbavu se řadí integrovaný senzor kvality ovzduší monitorující úroveň oxidu uhličitého (CO2), formaldehydu (CH2O), těkavých organických látek (TVOC) a pevných částic (PM2,5 a PM10) a při překročení úrovně pevných částic displeje automaticky uvolňují záporné ionty ke snížení znečištění. Ve spolupráci s volitelným modulem OPS slot-in PC mohou být senzory synchronizovány s HVAC a dalšími zařízeními prostřednictvím Azure IoT.

Ochranu zdraví dále umocňuje antireflexní povrch displeje a technologie zajištující eliminaci neviditelného, ale citelného blikání na pozadí a hardwarová úprava redukující škodlivé modré světelné spektrum bez nechtěného žlutého nádechu spojeného s dřívější softwarovou úpravou. Série RP03 jsou prvními interaktivními displeji na světě, které získaly certifikaci Eyesafe Vision Health Advisory Board.

Displeje jsou vhodné pro kombinovanou výuku i výuku na dálku. Nabízí speciální port pro kameru, osm zabudovaných mikrofonů eliminujících ozvěnu a hluk na pozadí a několik užitečných konektorů na předním panelu, jako jsou USB-C a HDMI, a NFC přístup jedním kliknutím.

Učitelé a administrátoři systémů ocení automatickou aktualizaci firmwaru OTA, možnost využívat systém BenQ Account Management System (AMS) pro rychlý a bezpečný přístup k datům v cloudu, přístup k centralizovaným oznámením a notifikacím prostřednictvím X-Sign Broadcast a Device Management Solution (DMS) pro vzdálenou správu více interaktivních displejů.

Nové řady velkoformátových displejů BenQ RP6503, BenQ RP7503 a BenQ RP8603 jsou již dostupné v České republice i na Slovensku. Ceny jsou na vyžádání u distributorů. 

Více informací o interaktivních velkoformátových displejích je k dispozici na webové stránce https://www.benq.eu/cs-cz/business/ifp/education.html

*Certifikace Dolby Digital Plus a funkce Multi Window budou k dispozici ve 3. čtvrtletí 2022.

Kontaktní osoby: 

Václav Kotyk, mediální konzultant, Grunex

(+ 420) 602 317 087, vaclav.kotyk@grunex.com

Martin Liberský, ředitel agentury, Grunex

(+ 420) 603 434 318, martin.libersky@grunex.com

Poznámky pro editory:

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”). 

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.