Krize jako příležitost pro české udržitelné značky s pevnými základy

19. října 2022, Praha – Za českou módní značkou ELKA LOUNGE stojí Jakub Kofroň, který působí zároveň v digitální agentuře Beneficio. Podnikání ve zcela odlišném prostředí mu dovoluje nahlížet na český módní trh z různých úhlů. Právě díky tomuto přesahu vnímá aktuální situaci jako příležitost pro české značky s udržitelnou koncepcí, kterou budují dlouhodobě i za cenu pomalejšího růstu. Nastává doba zúročení těchto aktivit a pravděpodobného úbytku levnější konkurence prodávající produkty nižší kvality. Nastává čas firem s jasnou vizí, silným příběhem a kvalitními a udržitelně a vyráběnými  produkty. ELKA LOUNGE dlouhodobě zdokonaluje své modely a nikdy, i když by to mohlo být lákavé, neslevila z kvality materiálů, střihů nebo precizního ušití v tuzemsku. Tento přístup začíná nést ovoce v podobě stability v nejistých časech. Základna klientů se rozrůstá a nakupuje pravidelně.

Obavy z blížící se krize, krach nebo snižování zisků českých značek a módních e-shopů vybízejí k obavám o budoucnost mladých brandů jako je právě i ELKA LOUNGE. Trh se ale začal spíše čistit od značek s nižší kvalitou produktů stavících svou filozofii pouze na ceně, bez čitelné koncepce zaměřené na udržitelnost. Úbytek konkurence by mohl být ku prospěchu značkám, které budují své základy poctivě, pomaleji, ale o to stabilněji. “Naši značku rozvíjíme postupně, bez prudkých vzestupů, ale také bez prudkých pádů. Necháváme si čas na přirozený stabilní dlouhodobý růst, který se dá vždy dobře uřídit,” vysvětluje způsob fungování společnosti ELKA LOUNGE její majitel Jakub Kofroň. V posledních letech se objevilo mnoho značek a projektů s raketovým růstem, často se jednalo o firmy vytvářející levnější kopie zahraničních značek. Tento způsob podnikání se ale projevil jako dlouhodobě neudržitelný. Pokud je jediným cílem společnosti zisk, bez snahy cokoli přinést a komukoli prospět, může to rychle vygenerovat finance, ale negativně se tím ovlivní domácí a potažmo i světový trh. Dalším aspektem je masivní nárůst odpadu, který po zániku takovýchto firem zůstává. 

Poptávka po kvalitě mění chování značek

“Na nárůstu objednávek a zpětné vazbě od zákazníků vidíme, že dlouhodobá edukace, o niž se snažíme, se vyplácí. Naši zákazníci vědí, kdo jsme, kde a z čeho šijeme, jak funguje náš koncept udržitelnosti,” popisuje Jakub Kofroň. Lidé stále více fandí kvalitě. Za stejné zboží, jen s jiným původem a jiným způsobem výroby, vydávají zcela cíleně více peněz. Tím podporují značky s jasnou vizí, podporují tím férové odměny pro zaměstnance i udržitelnost. Zákazníci nejen že více investují do kvality, ale chtějí být i zodpovědní. Spotřebitelské chování naznačuje posun správným směrem. Spotřebitelé si uvědomují hodnotu práce své i ostatních a jejich přístup by mohl vést až k vymýcení minimálních mezd. 

Edukace zákazníka jako cesta ke změně

ELKA LOUNGE považuje za svou misi snahu o změnu myšlení zákazníků. Uvědomění, že  stačí mít méně věcí, ale kvalitních, vnímá jako zcela zásadní. Ale musí to jít hlouběji. Zákazník začíná přemýšlet o tom, v čem dostane své zboží zabalené – zda se nepoužívají zbytečnosti, plast nebo další odpad. I tohle už spotřebitelé řeší a vyžadují od společností zodpovědný přístup. V ELKA LOUNGE byly například velkým tématem udržitelné knoflíky. Použití rozložitelných knoflíků z corozza dává z pohledu udržitelnosti smysl a zákazníci se díky tomu mohou zamyslet nad tím, kolik knoflíků sami za život vyhodí. Důležité je stále se posouvat a přemýšlet o smysluplnosti každého jednoho kroku.

Zdravý a pozvolný růst

Zdá se, že skončilo období, kdy vznikal jeden zázrak s milionovými valuacemi za druhým, a vrací se doba, kdy se bude podnikat od píky, bez naddimenzovaného financování. Koncept bude muset opravdu fungovat a ne být neustále dotován finančními injekcemi. “Firmy si budou muset důvěru zákazníka zasloužit, ne jen vytvářet mediální auru úspěchu bez reálných základů,” domnívá se Jakub Kofroň.  Více informací o značce ELKA LOUNGE naleznete na https://www.elkalounge.cz/.