S opětovným rozvolněním dálkových letů ožívá i zájem o ně Oproti loňsku vzrostl u Čechů na čtyřnásobek

 Rezervacím na příští rok dominují cesty do Spojených Států , Vietnamu a Kanady

Praha/Brno, 21. října 2022 – S postupně rozvolňujícími se opatřeními sílí zájem cestovatelů o dálková letecká spojení. Kromě letů na kratší vzdálenosti, které mezi Čechy v letošním roce dominovaly, vzrostl zájem také o ty dálkové. Data travel-tech společnosti Kiwi.com ukazují, že rezervace dálkových letů se mezi lety 2019 a 2021, tedy v průběhu pandemie, snížily přibližně o 80 %. Nicméně letošní rok opět hlásí nárůst, a to dokonce čtyřnásobný.

V letošním roce byl největší zájem o cesty do New Yorku, Dubaje, Toronta, Bangkoku a Vancouveru. Co se rezervací na příští rok týče, Češi nejčastěji nakupují cesty do Hanoje, která je následována Port Blair, New Yorkem, Banjulem a Vancouverem. 

„Očekáváme, že zájem českých cestovatelů o dálkové lety v příštím roce ještě více poroste, a to jak na západ do Severní Ameriky, tak na východ do Asie, která byla pro zahraniční turisty dva roky takřka uzavřena. Nejnověji o svém otevření informovalo minulý týden Japonsko,” komentuje aktuální situaci Eliška Řezníček Dočkalová, ředitelka Customer Experience v Kiwi.com.

Rezervace dálkových letů českých cestovatelů na příští rok aktuálně tvoří přibližně 10 % všech rezervací, což lehce převyšuje stav před pandemií v roce 2019. Avšak přesto, že se zájem o dálkové lety zvýšil, zůstávají mezi Čechy v letošním roce nejvyhledávanější lety na kratší vzdálenosti, které volí téměř tři čtvrtiny (73 %) Čechů s nejčasněji rezervovanými lety do Říma, Londýna, Milána, Barcelony či Paříže.

O Kiwi.com

Kiwi.com je přední travel-tech společností se sídlem v České republice, která celosvětově zaměstnává více než 1500 lidí. Její unikátní algoritmus umožňuje uživatelům kombinovat lety tradičních aerolinek a nízkonákladových leteckých společností v rámci jednoho itineráře. Společnost Kiwi.com každý den uskuteční přes 2 miliard kontrol cen, a pokryje tak 95 procent globální letové nabídky. Zákazníci mají díky Kiwi.com přístup k lepším cenám i trasám, které jiné vyhledávače nemohou nabídnout. Na Kiwi.com se denně odehraje přes 100 milionů vyhledávání a prodá se přes 50 tisíc jízdenek.