GoodRam – jediný výrobce operačních pamětí v Evropě nyní expanduje s produkty do ČR a na Slovensko

Po rozšíření zázemí továrny blízko českých hranic za 5 milionů dolarů chystá výrobu nové generace pevných disků s PCIe gen. 5 a operačních pamětí DDR5

Praha, 27. října 2022 – Wilk Elektronik SA, polský výrobce SSD, pamětí RAM a SD karet pod značkami GoodRam a IRDM, v těchto dnech zřídil lokální zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku a rozšiřuje tak dostupnost známých operačních pamětí, výkonných SSD disků, USB flash disků a paměťových karet pod značkou GoodRam a herní značkou IRDM. Po letošním nákladném rozšíření jediné evropské továrny na paměti DRAM navíc z kraje roku 2023 přijde na trh i s pokročilými operačními paměťmi DDR5 a novým konceptem SSD disku IRDM Ultimate s vysokorychlostním rozhraním PCIe gen.5. 

V České republice a na Slovensku byly značky GoodRam a IRDM zastoupeny doposud jen zprostředkovaně, přesto si získaly pověst vysoce kvalitních, spolehlivých a především cenově dostupných produktů do osobních počítačů a herních sestav. Nové oficiální zastoupení se tak zařadilo po bok zemí, jako je mj. Španělsko, Velká Británie, Německo, ale také Japonsko a Turecko, do nichž Wilk Elektronik SA exportuje 67 % svých produktů. 

Na domácí scéně, v Polsku, je pak GoodRam velmi oblíbený a pět kvartálů po sobě nejprodávanější značkou operačních pamětí a také nejprodávanější značkou v kategorii SSD.

Rozšíření zázemí výroby s investicí 5 milionů dolarů

Továrna se nachází blízko českých i slovenských hranic, ve městě Łaziska Górne ve slezské části Polska. 

Během druhé poloviny letošního roku dokončí rozšíření zázemí výroby po největší investici od vzniku společnosti, s hodnotou 5 milionů dolarů. 

Impozantní 14 metrů vysoká konstrukce budovy není náhodná. Rozšířená část společnosti bude mít vysoký sklad a novou výrobní halu. Plocha podniku se tak rozšíří ze současných 3000 m2 o dalších 1140 m2 ve skladovací a logistické části a 1200 m2 ve výrobní části.

„Nepočítáme-li vybavení a stroje v nové hale, bude celková investice do rozšíření společnosti přibližně 5 milionů dolarů. Je to pro nás největší investice od zahájení provozu výrobního závodu v roce 2003,” říká Wiesław Wilk, generální ředitel společnosti Wilk Elektronik SA.

VIDEO z výroby pamětí a disků v továrně: https://www.youtube.com/watch?v=SFxQNCIov1k 

Nové paměti DDR5 s RGB a také SSD disky s vysokorychlostním PCIe gen.5

Společnost na veletrhu IFA představila zcela nové paměťové moduly s LED osvětlením v nové DDR5 generaci, a sice IRDM DDR5 RGB s 5200 MHz CL40 až 6200 MHz s časováním CL35, dále moduly DDR4 RGB s bílým chladičem a rovněž koncept nového SSD disku IRDM Ultimate s vysokorychlostním rozhraním PCIe gen.5. U těch se očekává sekvenční čtení i zápis až k 10 GB/s a dostupnost v kapacitách 1 TB až 4 TB. 

„Tyto disky plánujeme začít dodávat v prvním čtvrtletí příštího roku,“ doplňuje zakladatel a výkonný ředitel polské společnosti Wiesław Wilk během setkání na berlínském veletrhu IFA.

O Wilk Elektronik SA

Wilk Elektronik SA je polský výrobce paměťových a úložných produktů pod značkami Goodram a IRDM. Společnost byla založena v roce 1991 jako distributor a již po několika letech se stala předním dodavatelem počítačových pamětí v Polsku. Na konci 90. let 20. století pocházelo až 70 % paměťových modulů prodaných v Polsku od společnosti Wilk Elektronik. Na konci roku 2003 uvedla společnost Wilk Elektronik SA na trh první paměťové moduly RAM vyráběné v Polsku pod značkou Goodram. Dalším krokem bylo uvedení USB flash disků a paměťových karet Goodram v roce 2006. Pro posílení rozvoje této produktové řady navázala společnost Wilk Elektronik SA v roce 2008 strategickou spolupráci se světovým lídrem v oblasti flash technologií – společností Toshiba, v současnosti Kioxia. Výrobky s logem Goodram jsou dostupné v zemích celé Evropy, v Asii a Africe. V letech 2013 až 2014 společnost přijala novou výzvu a uvedla na trh novou produktovou řadu zaměřenou na průmyslová řešení – Goodram Industrial. Tato skupina výrobků zahrnuje paměťové karty (včetně Compact Flash), SSD disky a paměťové moduly pro různé průmyslové aplikace. Druhou značkou společnosti Wilk Elektronik SA je IRDM a je zaměřena na hráče, profesionály a nadšence. Více na www.goodram.com .