LG úspěšně otestovalo novou generaci 6G připojení

LG dokáže bezdrátově vysílat a přijímat THz data 6G na vzdálenost 320 metrů

Praha, 2. 11. 2022 — Společnost LG Electronics (LG) potvrdila své prvenství v oblasti technologií mobilních sítí a úspěšně otestovala bezdrátový přenos a příjem terahertzových (THz) dat 6G ve frekvenčním rozsahu 155 až 175 GHz na vzdálenost 320 metrů ve venkovním prostředí. Novou generaci 6G datového pásma představila LG v Berlíně.

LG přináší pokrok v nové generaci rychlosti připojení 6G. Komerční využití 6G demonstrovala ve vnitřních i venkovních prostorách na letošním IFA veletrhu. Maximální standard pro pokrytí základnových stanic používaných v městských částech byl doposud 250 metrů mimo uzavřené prostory. Nové testování 6G na vzdálenost 320 metrů překonalo úspěšné testování z minulého roku, které proběhlo ve stometrové vzdálenosti.

Technologie 6G, která využívá ultraširokopásmové frekvence, má relativně krátký dosah a může docházet k úniku signálu od vysílače k přijímači. LG a Fraunhofer HHI společně vyvinuly výkonový zesilovač, který zvýší sílu přenosu. Soustředily se také na přijimací prvek, který zlepšuje kvalitu příchozího signálu. Společně pak zabraňují ztrátě signálu. 

Vícekanálový zesilovač má výkon větší než 20 dBm, což je o 5 dBm více než při pokusu z minulého roku. Využitý byl také zesilovač přijímacího signálu, který minimalizuje tvorbu šumu. Tyto nové technologie byly integrované do nejnovějšího návrhu modulu, který usnadňuje cestu k budoucímu komerčnímu využití.

Díky úspěšné demonstraci jsme o krok blíže k realizaci rychlosti 6G jeden terabit za sekundu ve vnitřních i venkovních prostorách, “ řekl Dr. Kim Byoung-hoon, technický ředitel a výkonný viceprezident společnosti LG Electronics. „Můžeme očekávat, že 6G se do budoucna stane hlavním hnacím motorem podnikání, který uživatelům přinese rychlejší přenos dat.“

V praxi by se technologie 6G měla objevit nejdříve v roce 2029. Ve srovnání s bezdrátovými sítěmi 5G bude 6G poskytovat mnohem vyšší rychlost přenosu dat s nižší latencí a vyšší spolehlivostí. Společnosti po celém světe vstupují do vývoje přenosu 6G, jelikož bude hrát klíčovou roli ve vývoji inovací, od ultrarealistických mobilních hologramů až po další ambientní výpočetní techniky.

Aby si LG zajistilo trvalé prvenství v oblasti 6G, aktivně spolupracuje s uznávanými výzkumnými ústavy, univerzitami a společnostmi z celého světa. Cílem společnosti je na vývoji technologie 6G spolupracovat také s organizacemi jako jsou Fraunhofer HHI, KAIST, KRISS a Keysight Technologies, Inc., a urychlit tak nástup nové generace bezdrátové síťové komunikace.

# # #

O společnosti LG Electronics, Inc.

Společnost LG Electronics je globální inovátor v oblasti technologií a spotřební elektroniky, který je přítomen téměř ve všech zemích a zaměstnává více než 75 000 lidí. Čtyři společnosti LG – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Vehicle component Solutions a Business Solutions – dosáhly v roce 2021 dohromady celosvětových tržeb přes 63 miliard USD. Společnost LG je předním výrobcem spotřebitelských a komerčních produktů od televizorů, domácích spotřebičů, řešení pro vzduch, monitorů, servisních robotů až po automobilové komponenty a její prémiové značky LG SIGNATURE a inteligentní LG ThinQ jsou známé po celém světě. Navštivte www.LGnewsroom.com, kde najdete nejnovější zprávy.