Daikin Plzeň vyplácí pracovníkům inflační bonus

Praha, 7. listopadu 2022 – Na nepříznivou ekonomickou situaci a zvyšování cen v České republice se plzeňská firma Daikin rozhodla odpovědět. V průběhu roku vyplácí svým pracovníkům peněžní bonus ve třech splátkách v součtu až ve výši devíti tisíc. Dále Daikin plánuje plošné navýšení mezd a stejně jako každý rok vyplatí vánoční bonus.

Firma Daikin se rozhodla podpořit své stávající zaměstnance, v nepříznivé finanční situaci způsobenou vysokou inflací. Společně s výplatou rozešlou každému pracovníkovi v následujících měsících jako bonus v průměru devět tisíc korun hrubého. Částka bude rozdělena do tří splátek a vyplacena bude v období října, ledna a dubna. Finanční příspěvek je určen pro kmenové zaměstnance pracující na hlavní pracovní poměr a pro agenturní pracovníky. 

S novým fiskálním rokem 2023 Daikin bude nadále investovat do svých pracovníků a plánují také plošné navýšení mezd, i když o přesné výši zatím není rozhodnuto. Nicméně v roce 2020 zvedali platy v průměru až o 6 %. Stejně jako v minulosti, také letos v zimních měsících vyplatí vánoční prémie. „Daikinu Plzeň se daří, i když jsme v těžších dobách. Myslíme, že je fér se o úspěch podělit a aspoň trochou pomoci našim pracovníkům,“ říká Jan Voch, správní ředitel Daikinu.

Daikin pravidelně podporuje své pracovníky

Firma dlouhodobě podporuje zaměstnance a v rámci programu Benefit plus připisuje za každý celý odpracovaný měsíc v kalendářním roce tzv. odměnu za odpracovanou dobu ve výši 400 bodů. Maximálně tedy mohou dostat až 4800 bodů, přičemž 1 bod = 1 Kč. „Zakládáme si na spokojenosti zaměstnanců jak s příjmem, tak i s naší společností,“ popisuje Voch. 

O společnosti:

Daikin je významným celosvětovým výrobcem klimatizačních jednotek. Plzeňská výroba Daikin Industries Czech Republic s.r.o. byla založena v květnu 2003 a zároveň byly položeny základy výrobního areálu Daikin situovaného v plzeňské industriální zóně Borská pole. Areál Daikin se tak se svým plánovaným a cíleným růstem stává jednou z hlavních dominant Borských polí. Vývoj a výroba v plzeňském zastoupení jsou zaměřeny na klimatizační jednotky pro domácnosti.