CzechTrade získal v mezinárodní soutěži Go Global Awards cenu za podporu kreativního průmyslu

Praha, 11. listopadu 2022 – Letošní říjen je pro Českou agenturu na podporu obchodu CzechTrade úspěšný – v estonském Tallinu byla oceněna za podporu kreativních průmyslových odvětví. Soutěž Go Global Awards 2022 pořádá mezinárodní organizace International Trade Council, která sdružuje agentury na podporu obchodu a investic ze 176 zemí. Agentura CzechTrade podporuje kreativní průmysl prostřednictvím národní platformy Design Centrum CzechTrade, která efektivně propojuje kreativní a podnikatelské sféry s využitím designu jako konkurenční výhody.

„Získat ocenění v mezinárodní soutěži je třešničkou na dortu naší práce, a především práce našeho Design Centra CzechTrade. V soutěži je každoročně velká konkurence dalších velkých hráčů a díky tomu víme, že má naše podpora kreativního průmyslu smysl. Ocenění si velmi vážíme a těšíme se na další projekty,“ říká generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal.

Agentura CzechTrade na vyhlášení mezinárodní soutěže Go Global Awards 2022 vyslala svého zástupce Jiřího Raka, ředitele regionálního centra Severozápadní Evropa. Ten v estonském Tallinu převzal cenu za podporu kreativního průmyslového odvětví. 

Na letošním ročníku se v Tallinu sešlo téměř 500 zástupců agentur a firem z celého světa. Vítězové nejsou vybráni pouze na základě nabízených produktů nebo služeb, ale posuzuje se jejich business management či plánování projektů. Porota také hodnotí marketingové strategie v delším časovém horizontu.

Mezinárodní soutěž Go Global Awards pořádá mezinárodní organizace International Trade Council ve spolupráci s agenturou pro byznys a inovace Estonian Business and Innovation Agency. Odborná porota každoročně vyhlašuje vítěze v různých kategoriích z řad vládních agentur, obchodních komor a firem. Cílem soutěže je propojit a vybudovat komunitu různorodých společností, které díky svým inovacím, technologiím a strategiím dokážou pohánět ekonomiku kupředu. „Cílem agentury CzechTrade a celé naší práce je propojovat české firmy z různých odvětví s firmami z celého světa. Této soutěže se každý rok rádi zúčastníme a letos to bylo o to přívětivější, když jsme získali ocenění za podporu tak pestrého odvětví,“ dodává Radomil Doležal.

Více informací o národní platformě Design Centrum CzechTrade naleznete na odkazu https://www.czechtrade.cz/design-centrum-czechtrade a o soutěži Go Global Awards https://goglobalawards.org/.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již 25 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 57 zemích na pěti kontinentech.www.czechtrade.cz