Sygic přináší další inovace: Navigace s umělou inteligencí a rozšířenou realitou je zase o kus dál a nyní nabízí i satelitní mapy

Společnost Sygic oznámila další rozšíření funkcí své GPS navigace. Tou nejočekávanější je satelitní mapa, která je pro všechny uživatele zdarma. Prémiová navigace Real View v rozšířené realitě nyní pracuje v novém uživatelském prostředí a neuronová síť Sygic dokáže detekovat dopravní značky prostřednictvím fotoaparátu smartphonu.   

Pro vývojáře této populární GPS navigace je již běžné, že několikrát do roka přijdou na trh s inovativní funkcí nebo řešením. Zejména poté, co společnost Sygic zavedla model předplatného, se balíček placených funkcí stále rozšiřuje. Nejnovější aktualizace pak přímo reaguje na přání uživatelů. 

„Satelitní mapy jsou jednou z nejžádanějších funkcí, o kterou nás testovací komunita dlouhodobě žádá. Proto jsme se rozhodli, že ji jako dárek k Black Friday zpřístupníme všem našim uživatelům. Technologičtí nadšenci navíc požadují nové technické funkce, které nejsou ve světě navigací běžné, což nám dává skvělý důvod zaměřit se na jejich neustálý vývoj s kvalitní zpětnou vazbou. Rozpoznávání dopravních značek na základě umělé inteligence je nyní ještě chytřejší a navigace Real View v rozšířené realitě byla zcela přepracována pro novou generaci UX/UI,“ říká produktový šéf Lukas Dermek. 

Satelitní mapa je standardní a osvědčený navigační prvek, který řidičům pomáhá seznámit se s cílovou adresou v přirozeném prostředí. Uživatelé aplikace Sygic ji mohou začít používat prostřednictvím jediného klepnutí na ikonu v navigační mapě. Díky spolupráci se společností Google umožňují online satelitní mapy v GPS navigaci Sygic uživatelům vyhledávat, přibližovat a procházet v satelitním zobrazení. 

Rozpoznávání dopravních značek bylo spuštěno teprve před rokem a umožňuje zjišťovat rychlostní omezení z dopravních značek a LED obrazovek. Od té doby tým Sygic trénoval umělou inteligenci této funkce založené na fotoaparátu, aby rozpoznala značku zákazu předjíždění. Rozpoznávání dopravních značek patří mezi funkce SmartCam a je k dispozici pro předplatitele Premium+.

Nová generace navigace Real View v rozšířené realitě nyní využívá zelené šipky, které pomáhají s navigací v živém pohledu na silnici z fotoaparátu smartphonu. Tato funkce je podle všeho velmi užitečná z hlediska trojrozměrné orientace a patří k nejoblíbenějším funkcím mezi uživateli aplikace Sygic. Je také součástí funkce SmartCam v rámci předplatného Premium+.

Noví uživatelé služby Sygic si nyní mohou předplatit balíček Premium+ se speciální slevou 32 % (16,99 EUR) na rok a 7denní zkušební verzí zdarma.

O SPOLEČNOSTI SYGIC

Slovenská společnost Sygic, která byla založena v Bratislavě roku 2004, je zařazena do žebříčku nejrychleji rostoucích společností Deloitte Fast 50 a v roce 2012 byla zařazena do seznamu nejúspěšnějších společností z oblasti EMEA, Fast 500 EMEA, který rovněž vypracovala společnost Deloitte. V roce 2009 společnost Sygic uvedla na trh vůbec první podrobný navigační systém pro iPhone. Společnost se stala prvním dodavatelem offline navigací, který podporuje konektivitu Apple CarPlay a Google Android Auto. Aplikace Sygic GPS Navigation je nejoblíbenějším počinem od Sygicu a celosvětově zaznamenala více než 200 miliónů stažení. Přídavek Traffic Lights pro aplikaci GPS Sygic Navigation si vysloužil od poroty složené z předních technologických expertů cenu pro nejlepší inovaci CES 2020.

Společnost je dále členem asociace CharIN, která háji jeden univerzální nabíjecí standard – kombinovaný systém nabíjení (CCS) – a je lídrem na poli elektromobility. Za režim EV (pro elektromobily) v aplikaci Sygic GPS Navigation a další řešení si společnost Sygic vysloužila ocenění Global Champion Award 2021. Významně totiž přispívá k udržitelnému rozvoji Evropy na základě inovací.

Řešení společnosti Sygic využívají celosvětově k navigaci už více než štyři miliony profesionálních řidičů a 3 000 flotil. Majoritním akcionářem společnosti Sygic je W. A. G. Payment Solutions (Eurowag), která je jednou z nejrychleji rostoucích integrovaných platforem pro platby a mobilitu v Evropě.