Tablety řady Galaxy Tab S10 Series jsou připravené na nástup umělé inteligence

Nové tablety posilují ekosystém Galaxy AI, dotykové pero S Pen zvyšuje produktivitu a vylepšuje kreativní možnosti

Společnost Samsung Electronics představuje nové tablety Galaxy Tab S10 Ultra a Galaxy Tab S10+, první tablety Samsungu určené pro umělou inteligenci. Mezi největší přednosti patří velké displeje s úhlopříčkami 14,6 a 12,4 palců (37,1 a 31,5 cm), mimořádně vhodné k ovládání intuitivním dotykovým perem S Pen, který je součástí balení. Vyšší model Galaxy Tab S10 Ultra svého předchůdce Galaxy Tab S9 Ultra výrazně překonává vyšším výkonem1 – jednotka CPU je výkonnější o 18 %, GPU o 28 % a NPU o 14 %.

Díky vylepšenému hardwarovému výkonu se uživatelé můžou těšit na rychlejší a spolehlivější funkce s umělou inteligencí, k nimž se nově lze dostat velmi snadno díky nové speciální klávese Galaxy AI na ochranném krytu s klávesnicí . Ve špičkové softwarové výbavě nechybí funkce Poznámkový asistent či Asistent kreslení pro pomoc při psaní poznámek nebo kreslení, vše optimalizované pro formát tabletu. Modely řady Galaxy Tab S10 také fungují jako řídicí jednotky chytré domácnosti – k dispozici je 3D mapa domácího prostředí, na které se zobrazí všechny připojené přístroje a spotřebiče. To významně usnadňuje jejich ovládání v ekosystému SmartThings. O spolehlivé zabezpečení dat a ochranu osobních údajů se stará robustní systém Samsung Knox, inovativní využití materiálů svědčí o odhodlání Samsungu podílet se na udržitelnější budoucnosti.

Řada Galaxy Tab S10 jako první z portfolia našich tabletů nabízí skvělé funkce s umělou inteligencí přímo v základní výbavě, jde o nejnovější přírůstek do stále větší rodiny Galaxy AI,“ říká MC Lee, viceprezident a ředitel oddělení Galaxy Ecosystems Business Team v divizi Mobile eXperience v Samsung Electronics. „Jsme rádi, že je náš ekosystém propojených zařízení zase o něco silnější – řada Galaxy Tab S10 do něj vnáší univerzální funkce, které můžou nabídnout jen tablety s jedinečnou kombinací výkonu a praktického provedení.“

Špičkový výkon kdykoli a kdekoli

Galaxy Tab S10 Ultra i Galaxy Tab S10+ představují důležitý krok ve využití špičkové umělé inteligence – uživatelé se můžou těšit na výrazně vylepšené zážitky bez zbytečných prodlev a zádrhelů. V porovnání s předchozím modelem Galaxy Tab S9 Ultra nabízí současná špička Galaxy Tab S10 Ultra vyšší výkon o 18 % u jednotky CPU, o 28 % u GPU a o 14 % u NPU. Díky dlouhé výdrži baterie2 a rychlodobíjecímu systému Super-Fast Charging3 lze tablety využívat dlouhodobě a s kratšími přestávkami k nutnému připojení k nabíječce.

Elegantní a kvalitní provedení, vynikající displej

Oba modely jsou vybaveny skvělým displejem s technologií Dynamic AMOLED 2X, která je zárukou dobré viditelnosti i v exteriéru v denním světle. Galaxy Tab S10 Ultra má úhlopříčku 14,6 palce (37,1 cm), Galaxy Tab S10+ má 12,4“ (31,5 cm). Díky vyspělé antireflexní technologii je výborně vidět každý detail z jakéhokoli úhlu, bez rušivých odlesků nebo rozpitých barev. Reprosystém se čtyřmi reproduktory je vybaven technologií Dialogue Boost s umělou inteligencí, která zesiluje výhradně dialogy, a přitom ponechává zbytek zvukové stopy v původní hlasitosti. V terénu zase přijde vhod mimořádně odolné provedení – certifikát

IP684 doplňuje pokročilá ochranná konstrukce ze slitiny hliníku Armor Aluminum.

Chytřejší práce a opravdová kreativita

Tablety řady Galaxy Tab S10 se výborně hodí pro efektivní práci a zároveň umožňují uživatelům uplatnit kreativní schopnosti.

  • Psaní poznámek dotykovým perem S Pen je díky aplikaci Poznámkový asistent na velkém displeji hračka. Ručně psané zápisky z přednášek ve škole, zápisy z pracovních porad nebo ryze osobní poznámky lze pomocí umělé inteligence převést do digitální podoby a případně i přehledně sumarizovat. Díky funkci Překlad PDF souborů umí tablety řady Galaxy Tab S10 také bez problémů překládat PDF a zobrazit přeloženou verzi v samostatné vrstvě. K uspořádání chaotických ručně psaných zápisků slouží funkce Pomocník pro psané písmo.
  • Umělá inteligence Galaxy AI se uplatní i při úpravě obrázků pomocí funkce AI kreslení. Galaxy Tab S10 Ultra se tak výborně hodí k sofistikovanému ztvárnění jakékoli kreativní představy, pokud by její realizace za běžných okolností narazila třeba na nedostatek výtvarných schopností.
  • Funkce Circle to Search5, vzniklá ve spolupráci Samsungu a Googlu, umožňuje v libovolném okamžiku zakroužkovat jakýkoli obsah na displeji a Google o něm okamžitě vyhledá potřebné informace, bez nutnosti přepínat do prohlížeče nebo cokoli kamkoli zadávat. Může jít o překlady, vyhledání informací o obrázku, videu či textu, s ničím z toho nemá umělá inteligence žádný problém. Nově je v nabídce dokonce i řešení fyzikálních nebo matematických rovnic a úkolů.
  • Dotykové pero S Pen je vybaveno funkcí Bezdotykové příkazy s AI, která umožňuje okamžitý přístup k asistenční službě Galaxy AI bez nutnosti vstupu do menu. Asistenční aplikace lze také snadno spouštět pomocí samostatné klávesy Galaxy AI na ochranném krytu s klávesnicí6Tady lze zadávat písemné příkazy nebo přepínat mezi asistenčními systémy Samsung Bixby a Google Gemini.

Inteligentní zařízení pro chytrou domácnost

Tablety řady Galaxy Tab S10 poslouží i jako inteligentní přístroje k řízení chytré domácnosti a správě či ovládání různých systémů a přístrojů. K dispozici je mimo jiné 3D mapa domácnosti optimalizovaná pro velký displej, na které lze ovládat veškerá zařízení zapojená do systému SmartThings pomocí stejnojmenného widgetu. Uživatelé můžou také spustit funkce SmartThings Energy a AI Energy Mode a jednoduše sledovat spotřebu energie připojených zařízení. Galaxy AI usnadňuje život nejen v terénu, ale i doma.

Bezpečný a spolehlivý ekosystém Galaxy neustále roste

S tablety řady Galaxy Tab S10 se dále rozšiřuje jedinečný ekosystém Galaxy, do nějž patří zařízení od Samsungu i produkty jiných výrobců. Mezi významné aplikace třetích stran, k nimž se majitelé nových tabletů dostanou, patří třeba Goodnotes, LumaFusion, Noteshelf3, Clip Studio Paint, Picsart nebo Sketchbook. Při úpravách videozáznamů v aplikaci LumaFusion můžou uživatelé snadno ovládat rychlost přehrávání a přidávat dramatické obrazové efekty, bezproblémově vytvářet obsah pro sociální média pomocí nástrojů umělé inteligence v aplikaci Picsart. Díky bohatému ekosystému aplikací třetích stran na tabletu Galaxy Tab S10 si každý najde něco pro sebe.

Samsung i nadále umožní uživatelům vybírat z několika způsobů, jak s přístroji a daty zacházet. V nastavení Galaxy AI lze například zakázat zpracování dat online, aby bylo jasné, že žádné cenné informace tablet neopustí. A špičková bezpečnostní platforma Samsung Knox dokáže v reálném čase detekovat nejrůznější hrozby a společně s dalšími partnery chránit uživatelská data na nejvyšší úrovni.

Dostupnost

Tablety Galaxy Tab S10 Ultra a Galaxy Tab S10+ lze v České republice objednat či zakoupit v obchodech už od 26. září.

Zákazníci můžou navíc po registraci na stránkách www.novysamsung.cz odprodat své staré zařízení a do 31. října 2024 získat výkupní bonus ve výši až 10 000 Kč při nákupu nových tabletů řady Galaxy Tab S10.

Dále, zákazníci, kteří si do 4. října 2024 pořídí Galaxy Tab S10+ nebo Tab S10 Ultra u vybraných partnerů, můžou získat slevu 50 % na ochranný kryt s klávesnicí.

V neposlední řadě, studenti s kartou ISIC můžou navíc ve vyhrazené části e-shopu samsung.cz získat na nové produkty slevu až 10 %, a to až do 31. října 2024.

Dostupné modely, velikosti úložiště a doporučené maloobchodní ceny

MODEL BARVA ÚLOŽIŠTĚ VARIANTA S WI-FI VARIANTA S 5G VÝKUPNÍ BONUS
Galaxy Tab S10+ šedomodrá, stříbrná 12 + 256 GB 27 999 Kč 31 999 Kč 6 000 Kč
12 + 512 GB 30 999 Kč 34 999 Kč 6 000 Kč
Galaxy Tab S10 Ultra 12 + 256 GB 32 999 Kč 37 499 Kč 10 000 Kč
12 + 512 GB 36 499 Kč 40 499 Kč 10 000 Kč
16 + 1 TB 43 999 Kč 10 000 Kč

Uvedené ceny jsou doporučené maloobchodní ceny stanovené výrobcem. Prodejní cena se může lišit podle prodejce. Speciální nabídka nemusí být dostupná u všech prodejců.

Další informace o řadě Galaxy Tab S10 najdete na https://news.samsung.com/cz/ nebo https://www.samsung.com/galaxy-tab.

Technické specifikace

  Galaxy Tab S10 Ultra (14,6“) Galaxy Tab S10+ (12,4“)
Rozměry* 208,6 X 326,4 X 5,4 mm 185,4 X 285,4 X 5,6 mm
* Přesnost údajů se může lišit podle metody měření.
Hmotnost* 718 g (Wi-Fi), 723 g (5G) 571 g (Wi-Fi), 576 g (5G)
*Hmotnost se na jednotlivých trzích může lišit.
Operační systém* Android 14.0 Android 14.0
* Verze a dostupnost operačního systému se můžou lišit podle modelu a země.
 

Displej

14,6“ (37,1 cm) 2960 x 1848 12,4“ (31,5 cm), 2800 x 1752
120 Hz, Dynamic AMOLED 2X 

+ Anti Reflection

Procesor MediaTek Dimensity 9300+
* Specifikace se můžou lišit podle modelu a země.
Fotoaparát Zadní 13 MPix + 8 MPix ultraširoký 13 MPix + 8 MPix ultraširoký
Přední 12 MPix + 12 MPix ultraširoký 12 MPix ultraširoký
Sítě a konektivita* 5G (Sub-6), Wi-Fi 7, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3 5G (Sub-6/mmW), Wi-Fi 6E, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
* Skutečná rychlost závisí na zemi, operátorovi a prostředí. Dostupnost Wi-Fi 7 závisí na verzi operačního systému, zemi, síťovém prostředí a dalších faktorech. Vyžaduje bezdrátový router pro Wi-Fi 7. Routery se prodávají samostatně.
Barevné varianty Šedomodrá, stříbrná
 

Paměť

16 GB + 1TB 

12 GB + 512 GB

12 GB + 256 GB

MicroSD až 1,5 TB

12 GB + 512 GB 

12 GB + 256 GB

MicroSD až 1,5 TB

Audio 4x reproduktor
S Pen IP68 S Pen (BLE) v základním balení
Odolnost IP68, Enhanced Armor AL
SIM pSIM + eSIM
Zabezpečení Čtečka otisků prstů na displeji (FOD)
Baterie / Dobíjení 11 200 mAh / 45W 10 090 mAh / 45W
Typická hodnota podle nezávislých laboratorních testů. Typickou hodnotou se rozumí průměrná odhadovaná hodnota vzhledem k odchylkám kapacity baterie u testovaných vzorků podle standardu IEC 61960. Skutečná výdrž baterie závisí na prostředí v síti, typu využití apod.
Příslušenství S Pen (BLE) (je součástí základního balení) 

Ochranný kryt s klávesnicí a touchpadem

Ochranný kryt s klávesnicí

Ochranné pouzdro

Odolný zadní kryt

Průhledné pouzdro NotePaper

Ochranná fólie Privacy Screen

* Specifikace se na jednotlivých trzích můžou lišit.

* Veškeré specifikace a popisy se můžou bez ohlášení měnit, což se může týkat funkcí, vlastností, specifikací, grafického rozhraní, fotografií, videozáznamů, benefitů, cen, komponentů, výkonu, dostupnosti, možností nebo dalších produktových informací.

1 Pro Galaxy Tab S10+ platí následující vylepšení výkonu: o 16 % vyšší výkon CPU, o 27 % vyšší výkon GPU a o 13 % vyšší výkon NPU v porovnání s modelem Galaxy Tab S9+.

2 Skutečná výdrž baterie závisí na modelu, prostředí v síti, typu využití apod.

3 Rychlost dobíjení Super Fast Charging závisí na stavu baterie a dalších faktorech. Doporučujeme jen dobíječky a kabely schválené firmou Samsung. Nepoužívejte opotřebované ani poškozené dobíječky nebo kabely. Nekompatibilní dobíječky nebo kabely můžou způsobit vážné zranění nebo poškodit přístroj.

4 Galaxy Tab S10+ a S10 Ultra mají stupeň krytí IP68. Pero S Pen je rovněž odolné proti vodě a prachu s krytím IP68. V souladu s hodnocením IP68 je odolný vůči vodě až do 1,5 metru hloubky ve sladké vodě po dobu až 30 minut. Po namočení osušte. Nedoporučuje se používat na pláži nebo u bazénu.

5 Výsledky se můžou lišit v závislosti na vizuální shodě. Vyžaduje se připojení k síti, případně aktualizace na nejnovější verzi operačního systému Android. Funkce závisí na nastavení přístroje a aplikace. Některé funkce nejsou s některými aplikacemi kompatibilní. Dostupnost služby se může lišit podle země a jazyka. Za přesnost výsledků se neručí.

6 Ochranný kryt s klávesnicí se prodává samostatně. Provedení se může u jednotlivých modelů lišit. Funkce a klávesnice se můžou lišit v závislosti na modelu a jazyku.