CMS obměňuje vedení v Praze a Bratislavě

Mezinárodní advokátní kancelář CMS s potěšením oznamuje dvě klíčové změny týkající se vedení v rámci pražské a bratislavské kanceláře, ke kterým dochází od 1. května. Tomáš Matĕjovský převezme roli managing partnera CMS v Praze, zatímco Juraj Fuska se stane managing partnerem CMS (CMNO) v Bratislavě.  

 

Helen Rodwell končí své třetí po sobě jdoucí období ve funkci managing partnerky v Praze – během tohoto období se rovněž podílela na založení a vedení pobočky v Bratislavě. Helen bude i nadále působit v Praze, kde se bude věnovat klientům a soustředit se na komplexní transakce v oblasti fúzí a akvizic v celé střední a východní Evropě. Je vysoce respektována pro svou transakční praxi, což dokládá její umístění v prestižním žebříčku Chambers Global, kde je uvedena jako jedna ze tří právníků „Tier 1“ pokrývajících celý region střední a východní Evropy v oblasti korporátního práva a fúzí a akvizic. Helen bude rovněž nadále působit jako členka globálního představenstva CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP.  

Tomáš Matĕjovský, který je v současné době vedoucím partnerem obchodní, regulatorní a soudní praxe v CMS Praha, přichází do své nové role s bohatými zkušenostmi. Specializuje se na soudní a arbitrážní spory, kde úspěšně zastupoval klienty v řadě řízení na všech stupních soudní soustavy. Zaměřuje se také na problematiku compliance, kriminalitu bílých límečků a různé aspekty obchodního a pracovního práva, práva duševního vlastnictví a práva hospodářské soutěže. Tomáš rovněž poskytuje poradenství řadě společností působících ve zdravotnictví a farmaceutickém odvětví v otázkách regulace specifických pro toto odvětví, včetně klinických studií a protikorupčních záležitostí.

Ke své nové roli Tomáš říká: „Stát se managing partnerem CMS Praha je pro mě velkou poctou. Jsem opravdu potěšen z příležitosti vést pražskou pobočku a přispívat k jejímu dalšímu úspěchu, i úspěchu celé firmy. Rád bych poděkoval Helen za její skvělou práci v čele naší kanceláře a vybudování špičkového týmu – CMS Praha se pod jejím vedením významně rozrostla a stala se jednou z předních advokátních kanceláří v Praze. Těším se na další spolupráci s Helen a celým týmem při realizaci našich ambiciózních plánů.“

Juraj Fuska, který je v současné době vedoucím partnerem týmu korporátního práva a fúzí a akvizic v CMS (CMNO) Bratislava, má více než dvacetileté zkušenosti s působením v prostředí mezinárodních advokátních kanceláří a svou novou roli managing partnera převezme přímo z Bratislavy. Během své kariéry, zaměřené na různá odvětví, získal Juraj rozsáhlé vědomosti o trhu, zkušenosti a vybudoval si širokou škálu odborných znalostí, které mu umožňují vyniknout při významných tuzemských i přeshraničních transakcích v různých odvětvích. Kromě toho, že je široce vyhledávaným odborníkem v oblasti fúzí, akvizic a kapitálových trhů, jeho rozmanité odborné znalosti stejně tak zahrnují právo obchodních společností, greenfield investiční projekty, regulatorní poradenství, poradenství různým finančním institucím a projekty PPP. 

Juraj dodává: „Je mi ctí převzít roli managing partnera CMS (CMNO) v Bratislavě. Helen odvedla v čele bratislavské pobočky od jejího založení skvělou práci a já v ní budu pokračovat. Jsem rád, že vedle mého odhodlání budovat kulturu vysokých standardů poradenství a poskytovat našim klientům vynikající služby budou mé dosavadní zkušenosti přínosem i v této nové funkci. Nepochybuji o tom, že spolupráce s naším talentovaným, mezinárodně zaměřeným týmem posílí naši reputaci přední advokátní kanceláře na Slovensku. Jsem velmi vděčný za podporu a důvěru ze strany CMS a těším se, že na tomto silném základu budu moci dále rozvíjet potenciál naší kanceláře a směřovat k dalším úspěchům.“

CMS

Founded in 1999, CMS is an integrated, multi-jurisdictional organisation of law firms that offers full-service legal and tax advice. With 80 offices in over 40 countries across the world and more than 5,000 lawyers, CMS has long-standing expertise both in advising in its local jurisdictions and across borders. From major multinationals and mid-caps to enterprising start-ups, CMS provides the technical rigour, strategic excellence and long-term partnership to keep each client ahead in its chosen markets. 

The CMS member firms provide a wide range of expertise across 19 practice areas and sectors, including Corporate / M&A, Energy & Climate Change, Funds, Life Sciences & Healthcare, TMC, Tax, Banking & Finance, Commercial, Antitrust, Competition & Trade, Dispute Resolution, Employment & Pensions, Intellectual Property and Real Estate. 

CMS Prague

CMS is one of the largest law firms in the Czech Republic. The firm advises major organisations such as Zentiva, Rohlík, Packeta, PPF, Enery, AIG, Advent International, Česká spořitelna, and Rezolv Energy on their strategic projects in the region.

CMS Bratislava

CMS is a leading law firm in the Slovak Republic. The firm’s team works with major organisations, including Vaillant, Panattoni, Primark, Slovak Investment Holding, IAD Investments, Honeywell, ZSE Group, Eterus Capital, Enery, Raiffeisen Bank International (RBI) Group and other major financial institutions, as well as global companies in the automotive industry and technology sector.

For more information, please visit cms.law